Opäť sú tu! Nové vyhlášky ÚVZ k novému Covid automatu
13 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Úrad verejného zdravotníctva zverejnil tri nové vyhlášky, ktoré budú platné od 16. augusta, informuje portál Pravda. Reagujú na nový Covid automat. Či sú tieto vyhlášky právne záväzné, ukáže až čas. Veď z minulosti je známe, že na porušenie zákona v súvislosti s vyhláškami ÚVZ poukázal aj sám generálny prokurátor Maroš Žilinka.


Prvé tri nové nové vyhlášky ÚVZ sa týkajú nosenia rúšok a respirátorov, návštev v nemocniciach a izolácie pozitívnych osôb. Všetky reagujú na nový Covid automat, ktorý je po novom rozdelený do farieb nie podľa počtu nakazených, ale podľa počtu zaočkovaných v okrese.

Dôležité je mať pripravené aj telefóny. Osoba, ktorá u seba bude registrovať príznaky Covidu bude musieť dva dni pred ich objavením sa oboznámiť všetkých, s ktorými prišla do kontaktu. Telefonicky. RÚVZ môže nariadiť vo svojej územnej pôsobnosti aj miernejšie, prípadne prísnejšie opatrenia, píše Pravda.

Mesík: Štát zaplatil obrovské sumy za propagáciu vakcín, z ktorých brali tučné zisky iba Pfizer a spol.
To, čo sa deje u nás, ale aj inde vo svete, je postavené úplne na hlavu. Štát vynakladá obrovské peniaze za propagáciu experimentálnych vakcín. A zisky idú iba na účty výrobcov, ktorí na propagáciu nedajú ani jeden cent. Najhoršie je, že... Čítať ďalej
12 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Čo nariadil ÚVZ v súvislosti s prekrytím horných dýchacích ciest tentokrát

Zelené aj oranžové okresy - povinné zakrytie horných dýchacích ciest v interiéroch rúškom, šatkou, šálom, alebo respirátorom. Červené, bordové alebo čierne okresy - povinné respirátory v interiéroch.



Bordová alebo čierna farba - povinné zakrytie horných dýchacích ciest aj v exteriéry. Zelené aj oranžové a červené okresy - povinné zakrytie horných dýchacích ciest v exteriéry pri hromadných podujatiach.
Ako to nariadil v nemocniciach

Návštevy na lôžkových oddeleniach ostávajú zakázané. Výnimku budú mať kňazi a návštevy osôb v paliatívnej starostlivosti.

"Návštevníkmi budú môcť byť osoby, ktoré sú plne zaočkované, prekonali covid pred nie viac ako 180 dňami, alebo majú negatívny výsledok testu na nový koronavírus. PCR alebo LAMP test nemôže byť starší ako 72 hodín od odberu a antigénový test nemôže byť starší ako 24 hodín od odberu. Úrad pripomína, že potvrdenie o zaočkovanosti, prekonaní ochorenia je možné nahradiť aj digitálnym Covid preukazom EÚ," konkretizuje portál Pravda.

Naša sloboda je ohrozená a ľuďom sa to už prestáva páčiť. Protesty v celej Európe proti očkovaniu a „zeleným pasom“ (Kathrin Sumpfová)
Komentár Kathrin Sumpfovej (The Epoch Times) Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová


 

.