Naša sloboda je ohrozená a ľuďom sa to už prestáva páčiť. Protesty v celej Európe proti očkovaniu a „zeleným pasom“ (Kathrin Sumpfová)
13 | 08 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Kathrin Sumpfovej (The Epoch Times)


V celej Európe vyrážajú ľudia do ulíc, aby protestovali proti očkovaniu a „zeleným pasom“.


Na mnohých miestach Európy sa konajú protesty proti očkovaniu proti COVIDu-19. Státisíce ľudí demonštrujú aj proti plánom vlád zaviesť očkovacie preukazy, ktoré by zaočkovaným osobám umožňovali vstup na mnohé miesta.

Francúzsko a Taliansko zaviedli doteraz najprísnejšie predpisy v Európe. Očkovacie preukazy, v Taliansku známe ako "zelený pas" a vo Francúzsku ako "zdravotný pas", sú podľa politikov potrebné na zvýšenie zaočkovanosti a povzbudenie nerozhodnutých ľudí, aby sa dali zaočkovať, píše „Evening Standard“. A čo sa deje v iných európskych krajinách?

Ceny, zodpovednosť, kvalita: To všetko malo zostať utajené v zmluve medzi konzorciom Pfizer/Biontech a EÚ (Willi Huber)
Komentár Williho Hubera (Report24) Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Francúzsko

Podľa prieskumu spoločnosti Harris Interactive sú štyria z desiatich Francúzov proti systému zdravotných pasov. Viac ako polovica (51 percent) uviedla, že "chápe" dôvody demonštrácií proti očkovaciemu pasu, aj keď toto hnutie nevyhnutne nepodporuje.

Francúzske úrady vysvetlili, že museli zaviesť zdravotný pas, pretože variant Delta je nákazlivejší. Francúzsky parlament v tejto súvislosti prijal nový zákon. Zavádza zdravotný pas pre dospelých a od septembra aj pre deti od 12 rokov.

Každé verejné miesto, kde sa nachádza viac ako 50 ľudí, bude podľa zákona povinne kontrolovať stav očkovania svojich návštevníkov, inak mu hrozia vysoké pokuty, alebo dokonca väzenie. Zákon tiež vyžaduje, aby boli zdravotnícki pracovníci očkovaní proti koronavírusu. Inak im hrozí strata zamestnania.

Vírus sa vracia! Majster sveta v očkovaní – Izrael bojuje s raketovým nárastom nových prípadov (Peter Münch)
Komentár Petra Müncha (Süddeutsche Zeitung) Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová


31. júla vyšli ľudia do ulíc vo viac ako 150 až 190 mestách. Približne 200 000 ľudí protestovalo proti koronovým obmedzeniam a zdravotným pasom.

V Paríži došlo k sporadickým stretom s políciou na Námestí republiky. Polícia na rozohnanie davu použila slzotvorný plyn a vodné delo. Na juhovýchode Francúzska demonštrovalo najmenej 38 000 ľudí. Informovala o tom televízna stanica "La Chaîne".

Podľa slov učiteľky Anne pre The Guardian, vytvára sa segregovaná spoločnosť. Je to neuveriteľné, že sa to deje v krajine ľudských práv. Sama sa protestov nikdy nezúčastnila, ale teraz vyšla do ulíc. Myslí si, že sloboda ľudí je ohrozená.

Denník The Guardian informoval, že po ohlásení zdravotného pasu sa vo Francúzsku dali zaočkovať takmer 4 milióny ľudí.

Masívne vedľajšie účinky po očkovaní detí teraz aj v Rakúsku. Trpké svedectvo matky dvoch vážne chorých detí (Willi Huber)
Komentár Williho Hubera (Report24) Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Taliansko

Cez víkend 31. 7. a 1. 8. demonštrovalo v mestách po celom Taliansku pod heslom "Dosť diktatúry!" približne 80 000 ľudí vrátane Ríma, Milána a Neapola, a takmer všetkých ostatných veľkých miest.

V Ríme demonštranti pochodovali pod transparentami s nápisom "Odpor". V Turíne sa 31. júla približne 2 000 ľudí postavilo proti "zdravotnej diktatúre". Vyhlásili, že sú skutoční obrancovia slobody. Už 22. júla došlo v Turíne k zrážkam. Demonštrácie boli hlučné, ale aj pokojné. "Zelený pas"  bol prirovnaný k židovskej hviezde. Proti premiérovi Mariovi Draghimu žiadali "norimberský proces". Ozývali sa pokriky "Norimberg, Norimberg".

Talianske úrady pripravili zdravotný preukaz, ktorý platí od 6. augusta. Dá sa s ním ísť  do reštaurácií, kín, múzeí a iných miest, kde sa zhromažďujú ľudia. V súčasnosti sa diskutuje o postupnom rozšírení na spoločnosti a podniky, odvetvie dopravy a vzdelávania. Kritici týchto opatrení tvrdia, že sú drakonické a porušujú základné osobné slobody.

Bývalý rakúsky vicekancelár Strache varuje pred „veľkým resetom“ (Steffen Munter)
Komentár Steffena Muntera (The Epoch Times) Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Predostrel sa tiež návrh, aby očkovací preukaz bol podmienkou pre vstup do podnikov a prevádzok, ako aj do práce. Maurizio Landini, šéf národnej odborovej konfederácie CGIL, v rozhovore pre denník „La Stampa“ povedal, že nemožno uvažovať o prepustení alebo pozastavení vyplácania mzdy len preto, že sa pracovník nechce dať zaočkovať.
Švajčiarsko

V Luzerne sa 31. júla na protestoch zúčastnilo 4 500 až 5 000 ľudí. Na plagátoch stálo: "Proti rozdeleniu spoločnosti!" a "Chceme znovu žiť!". Spoluorganizátor Josef Ender pre portál „20min.ch“ povedal, že sa postavili za svoje základné a ľudské práva, ktoré boli 17 mesiacov pošliapavané. Ľudia nechcú, aby sa zavádzali ďalšie opatrenia. To, že štát tak veľmi zasahuje do základných práv, je podľa neho neprimerané.

Hnutie "Mass-full", ktoré sa tiež zúčastnilo, novinárom povedalo, že nie je proti očkovaniu. Podľa nich by však každý mal mať možnosť sám sa rozhodnúť, či sa nechá zaočkovať. Oni tomu hovoria stimul, my tomu hovoríme morálny tlak, dodal Nicolas Rimoldi z hnutia "Mass-full".

Fatálne následky očkovania: Hlavný nemecký patológ žiada viac pitiev očkovaných ľudí. 30 až 40 percent údajne zomrelo „na očkovanie“
Viac ako jedno z troch úmrtí po očkovaní môže byť spôsobené samotným očkovaním. Taký je výsledok z viac ako 40 obdukcií, ktoré urobil Prof. Dr. Peter Schirmacher z Ústavu patológie na Univerzite v Heidelbergu. Najnovšie údaje zo štúdie Biontechu... Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Španielsko

Ben Swann, investigatívny novinár, informoval o protestoch v Madride. Desaťtisíce ľudí povedali nie povinnému očkovaniu, očkovacím preukazom a očkovaniu detí.
Grécko

V Grécku vychádza do ulíc čoraz viac aktivistov proti očkovaniu. V Aténach 21. júla polícia použila slzotvorný plyn a vodné delá na rozohnanie demonštrácie pred parlamentom. Lietali zápalné fľaše.

Vláda presadila zákon, podľa ktorého sa v reštauráciách a kultúrnych zariadeniach môžu zdržiavať len očkované osoby. Tí, ktorí pracujú v zdravotníctve, sa musia dať zaočkovať, a tí, ktorí sa tomu bránia, budúprepustení bez nároku na mzdu.

Policajné násilie proti pokojným demonštrantom na základe klamstva úradnej moci
Demonštrácia 80-tisíc ľudí za sexuálnu rozmanitosť bola povolená. Ohlásený protest 20-tisíc ľudí o týždeň neskôr na základné práva však nie. A dôvod? Údajne mali vopred avizovať, že nebudú mať rúška. Samozrejme, že išlo o čistý výmysel. Poslal tak... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Veľká Británia

V Londýne pochodovali 2. augusta stovky rodín ulicami na protest proti očkovaniu proti COVIDu. Informoval o tom denník Dailymail. Demonštrácie boli zamerané najmä proti očkovaniu detí. Bolo vidno transparenty ako "Ruky preč od našich detí!" a "Moje telo, moja voľba!".

7. augusta sa demonštrovalo v Londýne. 24. júla protestovalo v Dubline približne 1 500 ľudí, ktorí zablokovali dopravu. Podobná demonštrácia sa uskutočnila aj v Belfaste..

Deti v Spojenom kráľovstve sú očkované proti COVIDu, ak sú extrémne ohrozené. Očkovať sa môžu aj vtedy, ak žijú s rizikovou osobou. Začiatkom tohto mesiaca Spoločný výbor pre očkovanie a imunizáciu rozšíril oprávnenie na očkovanie aj na zraniteľné 16 a 17-ročné deti. Uviedol ale, že všeobecné očkovanie detí je príliš riskantné.

ŠKANDALÓZNE ODHALENIE: Tajná zmluva Pfizer/EÚ – o miliardy predražené vakcíny, zodpovednosť na pleciach štátov únie, účinok vakcín nejasný
04 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Národný zdravotný systém Spojeného kráľovstva (NHS) odhaduje, že približne 2,7 milióna dospelých do 30 rokov stále nie je zaočkovaných, pričom pravdepodobnosť, že nebudú zaočkovaní, je vyššia u mužov.

Začiatkom tohto mesiaca Borisa Johnsona údajne nahnevala relatívne nízka účasť mladých ľudí na očkovaní proti COVIDu a navrhol zavedenie povinného očkovacieho preukazu pre študentov univerzít.
Slovensko

23. júla prišlo pred budovou slovenského parlamentu k stretu odporcov očkovania s políciou. Demonštranti kričali "Očkovací fašizmus!", "Gestapo!" a tiež "Nevzdávame sa!". Ako píše denník "Tiroler Tageszeitung", v pozadí je návrh zákona s úľavami pre očkovaných ľudí na základe digitálneho očkovacieho preukazu EÚ.

Protesty 28. júla boli namierené proti novému zákonu, ktorý dáva úradom právo ukladať obmedzenia neočkovaným osobám. Stovky ľudí prišli do hlavného mesta a zablokovali verejnú dopravu. Keďže sa zhromaždili pred Prezidentským palácom, ochromili centrálny dopravný uzol. Polícia použila slzotvorný plyn.

Pouličné blokády v Bratislave očami nemeckej tlače
Odpor proti sprísneniu protipandemických opatrení v Európe sa stupňuje. V slovenskom hlavnom meste Bratislave sa vo štvrtok do centra mesta nahrnuli stovky ľudí, ktorí protestovali proti zavedeniu očkovacieho pasu a zo zákona povinnému testovaniu... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Poľsko

V Poľsku rastie odpor voči očkovaniu najmä v horských oblastiach. 26. júla "Tagesschau" písal o "kolektívnom odmietaní očkovania" najmä v Karpatoch.
Tel Aviv/Izrael

V Izraeli by mali byť deti od dvanástich rokov rýchlo zaočkované. Trvá na tom premiér Natali Bennett. Prvé očkovanie absolvovalo 63,9 percenta z 9 miliónov obyvateľov, druhé približne 5,2 milióna. Voči očkovaniu detí panuje veľká skepsa a aj lekári pochybujú o jeho nevyhnutnosti.

Vláda uzavrela dohodu s konzorciom Biontech/Pfizer. Výmenou za anonymizované údaje o populácii dostala dostatok dávok vakcíny.

Kritici však už nechcú byť ako pokusné králiky, dokonca ani ich deti. Protestujúci, ktorých fotografie sa v médiách neobjavujú, požadovali okrem iného zverejnenie necenzurovaných zmlúv spoločnosti Pfizer, zverejnenie vládnych protokolov ku koronavírusu, transparentnosť údajov o vakcínach proti COVIDu, vrátane vedľajších účinkov, a rešpektovanie slobody prejavu a pohybu.

Rakúsky protikoronový krízový štáb „naložený v alkohole“
07 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Globálne hnutie

24. júla reagovalo na výzvu World Wide Demonstration for Freedom množstvo ľudí vo viac ako 180 mestách po celom svete. Celosvetová demonštrácia (známa aj ako celosvetové zhromaždenie za slobodu) je medzinárodne organizované protestné podujatie, ktorého cieľom je povzbudiť občanov, aby sa postavili proti obmedzeniam súvisiacim s koronavírusom vo svojich krajinách.

Ďalšie zhromaždenia sú naplánované na 18. septembra po celom svete. Organizátori požadujú päť slobôd pre ľudí: slobodu prejavu, pohybu, voľby, zhromažďovania a zdravia. Tvrdia, že prehnané opatrenia na obmedzenie koronavírusu sa musia skončiť, rovnako ako vyhlásenia výnimočného stavu, ktoré tieto opatrenia umožňuje. Požaduje sa, aby sa ukončili predpisy na nosenie rúška a prestali sa vydávať očkovacie preukazy.

Podľa nich je neprijateľné, aby sa ľudské práva menili na ľudské privilégiá, ktoré sú podmienené dodržiavaním autoritárskych pravidiel.

Organizátori uvádzajú, že v histórii bolo ľudstvo vystavené ťažkým skúškam, ale sloboda nakoniec vždy zvíťazila.

Protesty sa konajú aj v zámorí a Austrálii. V austrálskom Sydney bola nasadená armáda, aby potlačila protesty a presadila lockdown. Desaťtisíce ľudí vyšli do ulíc aj v Melbourne, uzatvára Kathrin Sumpfovej v The Epoch Times.

Pfizer očakáva astronomické tržby 33 miliárd dolárov vďaka posilňovacím vakcínam a vakcínam pre deti (Megan Redshawová)
Komentár Megan Redshawovej (Uncut-News) Čítať ďalej
01 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová