Vo Francúzsku sa v priemere zdemoluje jedno očkovacie alebo skríningové centrum denne
11 | 08 | 2021 I Lukáš Leca

Francúzske ministerstvo vnútra zistilo, že v priemere sa od polovice júla zdemoluje jedno očkovacie alebo skríningové centrum denne, informuje portál RT.


Informácie získané z ministerstva vnútra ukazujú, že od 14. júla do 9. augusta došlo v celej krajine k 20 útokom na očkovacie centrá a testovacie centrá na Covid.

Očkovacie centrum v meste Landes na juhozápade Francúzska bolo údajne 19. júla zničené. Vandali tam okrem desiatok hákových krížov napísali „nacisti“ a „kolaboranti“. Medzitým bolo slovo „genocída“ namaľované na podlahe iného centra vo Vendôme o niečo viac ako týždeň neskôr.

Spolu so správami o vandalizme boli údajne spozorované aj prípady podpaľačstva na podobných miestach vo Francúzsku. Očkovacie stredisko v Urrugne bolo podpálené 18. júla. Podobné útoky boli nahlásené aj na ostrove Reunion minulú nedeľu.

Ukrajina pozvala amerických vojakov a ich raketové systémy na svoje územie v prípade možnej eskalácie s Ruskom
Ukrajinský politik vyzval Washington, aby nasadil svoju armádu vrátane vojenských jednotiek a systémov protivzdušnej obrany na územie Ukrajiny, informuje portál RT. Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Lukáš Leca


Početné útoky organizované na rôzne zariadenia sa zhodujú s masovými protestmi, ktoré už niekoľko týždňov otriasajú Francúzskom. Demonštranti protestujú proti "Covid pasu" a povinnému očkovaniu zdravotníckych pracovníkov.

Schéma vyžaduje, aby všetci občania, ktorí sa pokúšajú vstúpiť na väčšinu verejných priestranstiev vo Francúzsku, pri vstupe preukázali svoj zdravotný preukaz a preukázali sa zaočkovaním alebo negatívnym výslekdom.

Podľa vládnych údajov bolo 55,6% francúzskej populácie úplne zaočkovaných proti Covid-19. Zatiaľ čo takmer 66,7% dostalo najmenej jednu dávku vakcíny.

"Putin nepotrebuje ďalší hlavybôľ," hovorí Lukašenko o spojení s Ruskom a sľubuje, že čoskoro odstúpi
Hovoriť o tom, že Bielorusko, bývalá sovietska republika, bude úplne absorbovaná Ruskom, je predčasné, uviedol prezident Alexander Lukašenko. Podľa neho môže mať Bielorusko s Ruskom blízky vzťah aj bez takéhoto zásadného kroku, píše portál... Čítať ďalej
11 | 08 | 2021 | Diana Zaťková