Americký senátor tvrdí, že FBI vedela o príprave útoku na Kapitol dopredu
10 | 08 | 2021 I Diana Zaťková





Podľa videa, ktoré získal Washington Post, Johnson nedávno tvrdil, že FBI vedela o plánovaní útokov na Kapitol dopredu. "Nehovorím to verejne, ale sledujete, čo sa deje v Michigane?" pýta sa senátor prítomných. "Takže si myslíte, že FBI úplne prenikla do milícií v Michigane, ale nevie, čo sa bude diať 6. januára? Povedal by som, že v príbehu je oveľa viac.“

Tieto "milície v Michigane" zdanlivo vzťahuje k zatknutiu niekoľkých ľudí vlani v lete za údajné sprisahanie uniesť guvernérku Gretchen Whitmerovú za jej politiku a vedenie počas pandémie Covid-19.
„Mierumilovní demonštranti“

Johnson v minulosti bránil výtržníkov v Kapitole a zľahčoval udalosti zo 6. januára s tým, že sa v ten deň necítil ohrozený, a tvrdil, že väčšina výtržníkov sú „mierumilovní demonštranti“.

To sa dalo čakať: Pfizer a Moderna nekompromisne zdražujú vakcíny, údajne nie naposledy
Farmaceutické firmy Pfizer/BioNtech a Moderna zdražujú vakcíny proti COVID-19, informuje server týždenníka Focus s odvolaním sa na vyjadrenie francúzskej vlády. Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Tibor Sipos


"Len sa vraciam k tomuto príbehu," povedal a dodal, že médiá, demokrati a republikáni ako Liz Cheneyová a Adam Kinzinger - obaja sediaci v parlamentnom výbore vyšetrujúcom nepokoje - maľujú 75 miliónov Američanov, ktorí hlasovali pre Trumpa, ako domácich teroristov.“

Neexistuje žiadny oficiálny dôkaz, že by FBI vedela podrobnosti o kapitolskej vzbure ešte predtým, ako k nej došlo, ale je to teória, ktorú šíri čoraz viac konzervatívnych odborníkov, vrátane Tuckera Carlsona z Fox News.
O hrozbe násilia vedeli deň vopred

Správa vydaná deň pred nepokojmi kanceláriou FBI v Norfolku varovala pred hrozbami násilia na nasledujúci deň, čo podľa kritikov polícia Kapitolu a ďalšie vládne agentúry nevyužili.

Americké Centrum na kontrolu a prevenciu chorôb vymazalo polovicu hlásených úmrtí po očkovaní proti COVIDu
Americké Centrum na kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) zaznamenalo viac ako 12 000 úmrtí po očkovaní proti COVIDu k 21. júlu, ale len o deň neskôr sa toto číslo zrazu magicky znížilo na polovicu. Bezpečnostná správa k nežiadúcim účinkom očkovania sa... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Minulý mesiac vydali správu aj dva senátne výbory, ktoré rozoberajú „kritické zlyhania zahŕňajúce niekoľko federálnych agentúr“ vrátane FBI, pokiaľ ide o nepokoje v Kapitole. Podľa správy nebrali predchádzajúce hrozby vážne.

Pripomienky senátora poukázali aj na tragickú smrť ďalších dvoch policajtov Kapitolu v januári. Obaja muži sa údajne zasamovraždili, pričom celkový počet samovrážd policajtov od 6. januára boli štyri. Oznámenie o smrti Gunthera Hashidu a Kyle DeFreytagovej tento týždeň viedlo k vlne spomienok na dôstojníkov na sociálnych sieťach, vrátane prezidenta Joe Bidena.

Irán odmieta obvinenia Britov, že zaútočil na loď vo vodách neďaleko SAE
04 | 08 | 2021 | Diana Zaťková