Taliani sa búria proti covidpasom a novým pravidlám
09 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

V niektorých talianskych mestách sa v sobotu protestovalo proti novým vládnym opatreniam, ktoré zavádzajú potvrdenie o imunite voči ochoreniu COVID-19, informovala agentúra AFP.


Na námestí Piazza del Popolo v centre Ríma sa zišlo viac ako 1000 ľudí, ktorí skandovali "Nechceme covidpasy!" a "Sloboda!".

Tisíce ďalších vyšli do ulíc v Miláne, pričom niektorí z nich mali na sebe pripnutú Dávidovu hviezdu s nápisom  "neočkovaný".

V Neapole sa zišlo asi 100 antivaxerov, ktorí demonštrovali najmä proti očkovaniu detí a vykrikovali: "Ruky preč od detí" a "Hanba! Hanba!".

V Poľsku sa protestujúci sa dostali do zrážky s policajtmi po smrti zadržaného muža
Protestujúci v meste Lubin na západe Poľska hádzali v nedeľu kamene, tehly a ďalšie predmety na policajnú stanicu počas demonštrácie, na ktorej prejavovali hnev nad nedávnom smrťou muža v policajnej väzbe. Informovala o tom agentúra... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


Zelené pasy sú v Taliansku povinné od piatku a sú potrebné na vstup do kín, múzeí a kryté športoviská alebo na vstup do interiérov reštaurácií.

Zelený pas je papierový alebo digitálny certifikát, ktorý potvrdzuje, že jeho držiteľ dostal aspoň jednu dávku vakcíny, má aktuálny negatívny test, alebo v poslednom období prekonal ochorenie COVID-19.

Od 1. septembra musia mať učitelia a vysokoškolskí študenti potvrdenie o imunite voči ochoreniu COVID-19.  Učitelia bez tohto certifikátu nebudú môcť vykonávať svoju prácu a po piatich dňoch im bude pozastavené vyplácanie mzdy.



Takéto zelené pasy budú povinné aj pre cestujúcich vo vlakoch, v diaľkových autobusoch, ale aj v leteckej a lodnej doprave.

Mladí Francúzi sa chcú zámerne nakaziť koronavírusom, aby sa vyhli očkovaniu
Vo Francúzsku sa údajne ľudia chcú úmyselne nakaziť koronavírusom, aby sa vyhli očkovaniu ako vyliečení ľudia. Dôvod: Len tí, ktorí prekonali COVID-19, alebo boli očkovaní, môžu získať vytúžené povolenie ("Pass Sanitaire"), ktoré je povinné... Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová