Smutné: Očkovacou lotériou ideme vyhodiť von oknom ďalších niekoľko miliónov eur!
09 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Šéf OĽaNO Igor Matovič má zvláštnu schopnosť zamilovať sa do toho, čo ostatní odmietajú. Spravil tak nielen z celoplošným testovaním, ktoré stálo život tisícov Slovákov, ale robí tak aj teraz s očkovacou lotériu. Oba jeho kroky stáli a budú stáť náš štát obrovské milióny.


Kde iní končia my začíname. Aj tak by sa dala nazvať očkovacia lotéria, ktorú napriek viacerým protestom tvrdohlavo presadil Igor Matovič. Facebookový portál Nekŕmte nás odpadom v statuse vo svojom profile píše, že to budú pre Slovensko ďalšie vyhodené peniaze.

„Máme nato? Očkovacia lotéria končí aj v Českej republike. Nezabrala. Médiám jej koniec potvrdil hovorca ministerstva zdravotníctva Daniel Köppl. Česko sa tak pridalo do zoznamu krajín, ktoré na vlastnej koži zistili, že toto nie je cesta. My ju však spúšťame a ideme vyhodiť von oknom niekoľko miliónov eur,“ píše sa v statuse profilu Nekŕmte nás odpadom.



Negatívna skúsenosť z iných krajín nášho financmajstra zrejme vôbec nezaujíma. „Naozaj máme nato? Ja si to pri pohľade na našu nemocnicu nemyslím. Predchádzajúca vlna Covidu kompetentných nepoučila. Od skončenia náporu nevidím u nás žiadnu výraznejšiu investíciu, či dobudovanie potrebnej infraštruktúry,“ konštatuje pisateľ statusu, ktorému je z toho celého smutno. „Na Slovensku skôr boj s ochorením Covid-19 len predstierame, ako ho skutočne robíme,“ dodáva na samý záver pisateľ na profile Nekŕmte nás odpadom.

Očkovacia lotéria sa v Česku skončila v tichosti. Vládu vyšla na státisíce
Lotéria o mobilné telefóny iPhone či značkové tenisky, ktorá mala Čechov nalákať na očkovanie proti covidu, sa v tichosti skončila. Redakcii iDNES.cz koniec odmien k 31. júlu potvrdil hovorca ministerstva zdravotníctva Daniel Köppl. Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Tibor Sipos