Karahuta sa tvrdo pustil do "odborníkov", ktorí o poľnohospodárstve iba kecajú nezmysly
09 | 08 | 2021 I Ivan Brožík

"Názory, s ktorými sa dá iba súhlasiť", tak hodnotí komentáre dlhoročného odborníka, skutočného a rozhľadeného, Jozefa Sedláka, predseda poľnohospodárskeho výboru NR SR Jaroslav Karahuta. Odborník Sedlák je však na našom žurnalistickom i všeobecne publicistickom nebi v tejto oblasti posledný Mohykán. Na druhej strane, vyrojila sa armáda vševedkov, ktorým je všetko jasné, všetko vedia riešiť - akurát - sú to hlupáci.


"Slovensko v oblasti poľnohospodárstva a produkcie potravín neprišlo iba o svoju sebestačnosť, ale hlavne o ZDRAVÝ ROZUM". Začína svoj status na sociálnej sieti Jaroslav Karahuta.

Reprofoto FB (@Jaroslav Karahuta)

Slovenský "Oxford"

"Na sociálnych sieťach kraľujú názory " odborníkov " na stratégiu rozvoja živočíšnej produkcie. Denne sa dočítate o neschopnosti politikov zabezpečiť potravinovú sebestačnosť, nájdete tam stovky statusov o nezmysle dovozu bravčového, hydinového a hovädzieho mäsa .. atď....". Pokračuje zostra poslanec Karahuta.
Naša malosť - svoje si nedáme...

"Skúste oznámiť starostovi obce, že idete postaviť modernú maštaľ určenú pre chov hovädzieho dobytka, hydiny, alebo nedajbože ošípaných ... okamžite máte na stole petíciu, ktorá starostovi doslova " zakáže " súhlasiť so zahájením stavby ( veď petíciu podpísali jeho voliči a Tí mu to pri ďalších voľbách spočítajú )". Píše o faktickej nemožnosti čokoľvek pre poľnohospodárstvo a potravinovú bezpečnosť na Slovensku urobiť predseda agrárneho výboru parlamentu.

"Informácie o situácii v agrorezorte vnímam ako strašné!" hovorí Karahuta
Skutočnosť, že potravinárstvo na ministerstve pôdohospodárstva je dlhodobo bez generálneho riaditeľa sekcie potravinárstva a obchodu MPRV SR, vníma predseda parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo ako “vážny problém”, povedal pre Hlavný denník... Čítať ďalej
14 | 08 | 2020 | Ivan Brožík

Spoločnosť sa rozdelila

"Na sociálnych sieťach vládnu zástancovia environmentálnej a klimatickej stability sveta. Pričom takmer všetci bojujú proti rastu lokálnej živočíšnej produkcie a zvyšovaniu obsahu CO2, pretože kravské prdy sú vraj emisnou katastrofou pre ľudstvo. Všetci propagujú EKO a BIO potraviny, ale tie bez EKO organických hnojív ( maštaľného hnoja ) vyprodukujeme asi ťažko. A už vôbec si neviem predstaviť znížiť CO2 v ovzduší, keď najlepším úložiskom a súčasne emitentom CO2 je práve pôda." Vyvracia Karahuta priam "nobelovské múdrosti, vrátane mnohých "enviro"politikov.

"Pôda bez uloženého organického uhlíka ( bez HUMUSU ) asi ťažko splní svoju vodozádržnú funkciu."
Hlúpe frázy o trhu

"A potom je tu druhá skupina, ktorá síce tvrdí, že všetko z dovozu je doslova humus a že obchodné systémy nás živia odpadom, ale cena nepustí a akcia je "základným ukazovateľom kvality potravín".
Čiže, ak ide o cenu, všetky environmentálne zábrany sa u tejto skupiny ľudí rozplývajú ako ranná hmla a nevadí im, že dovezené mäso pochádza z oblastí vyklčovaných Brazílskych dažďových pralesov, že je často vychované z krmív s vysokým obsahom antibiotík, alebo iných rastových stimulátorov."
Ako ďalej?

"Riešenie pre budúcnosť, pre environmentálnu, klimatickú a sociálnu stabilitu našej krajinu, rozvoj vidieka a potravinovú bezpečnosť štátu je iba jedno , VERTE VIAC ZDRAVÉMU ROZUMU AKO NEREÁLNEMU POPULIZMU SOCIÁLNYCH SIETÍ" . Píše Jaroslav Karahuta a vyzýva - "PODPORUJME LOKÁLNU PRODUKCIU". (Miklošová teória o dovoze potravín, ako univerzálneho riešenia potravinovej bezpečnosti štátu je ekonomický, sociálny, klimatický a environmentálny NEZMYSEL Pripomína expert zo Sme - rodina.)

(Medzititulky red. HD.)

Plán obnovy je výsmech do očí poľnohospodárov a potravinárov - znie názor odbornej Komory
"Slovensko významne zaostáva v konkurencieschopnosti a potrebuje posilniť svoju pozíciu na spoločnom európskom trhu. To uvádza aj samotný text Plánu obnovy, keď konštatuje, že hlavnou výzvou pre Slovensko je vymaniť sa z pasce stredného príjmu a... Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Ivan Brožík