Mohutné proti covidové protesty a „divočina“ po celom svete, na Slovensku iba „letný vánok“ (VIDEÁ)
08 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Opatrenia okolo COVID-19, ale najmä zavádzanie covid pasov (Green pass) vyhnali do ulíc množstvo ľudí po celom svete. Majú už dosť obmedzení a chcú žiť normálne. Politici akoby boli hluchí. Ak k tomu pridáme aj očkovanie, ktoré sa niekde stáva povinným, rozbuška je na svete.


Slováci sa síce tiež už zobudili z letargie a aj oni vyšli do ulíc. Lenže to, čo sa deje u nás, je len letným vánkom oproti tomu, ako protestujú ľudia za svoje práva v zahraničí. Tých nie sú v uliciach desiatky, stovky či zopár tisíc. Protestujú desaťtisíce poriadne nahnevaných občanov.
Na „spoločný“ November 89 sa zabudlo, jednota sa vytratila



Jeseň roku 1989 môže byť pre Slovákov príkladom, že ak sa zjednotia a vyjdú spoločne do ulíc, dá sa zvaliť aj taká diktatúra, aká bola za socializmu. A práve taká sa tu vytvorila aj za posledný rok. Ak sa vtedy našli silní lídri, ktorí dokázali zomknúť a viesť ľudí v boji za slobodu, dnes takých niet. A v uliciach a na námestiach je to aj vidieť. Nie, nikto nechce násilie, ale tých pár stoviek ľudí, aj keby boli akokoľvek násilní, pri všetkej úcte k nim, nič nevybojuje.

https://www.youtube.com/watch?v=7yW-owhSS_E&t=13s

Naozaj mohutné a aj „divoké“ protesty proti covidovým opatreniam sa konali v niekoľkých austrálskych mestách. Tisíce ľudí vyšli do ulíc Sydney a ďalších austrálskych miest, aby protestovali proti covidovým obmedzeniam v dôsledku ďalšieho nárastu prípadov. Protestujúci dav počas nepovolenej akcie prerazil bariéry a ľudia hádzali po policajtoch rozličné predmety. Volali pri tom po „slobode“ a „pravde“ a v rukách držali transparenty s nápisom: „Nejde o vírus, ale o úplnú vládnu kontrolu nad ľuďmi.“ Na rozdiel od našich vládnych politikov sa austrálsky minister zdravotníctva Brad Hazzard pozerá na demonštrácie inak: „Žijeme v demokracii a som určite ten, kto podporuje práva ľudí na protest.“

Škandál: Ľudí na protesty nechceli údajne zamestnávatelia pustiť pod hrozbou prepustenia z práce!
Protesty na Hodžovom námestí v Bratislave nemali vôbec masové zastúpenie. Dôvod môže spočívať aj v tom, že zamestnávatelia im zakazovali účasť pod hrozbou prepustenia z práce. Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Poriadna protestná „divočina“ v Bangkoku, ale aj v Berlíne



„Divoké“ to bolo aj v thajskom Bangkoku, kde vyšlo do ulíc asi päť tisíc protestujúcich. Kritizovali obmedzenia verejných zhromaždení zavedené v čase, keď Thajsko bojuje s najhorším prepuknutím vírusu. Vyzvali premiéra Prayuta Chana-O-Ča, aby s tým prestal. Ľudia sa tiež búria kvôli pomalému zavádzaniu programu očkovania proti Covid-19. Demonštranti požadovali, aby začala vláda používať mRNA vakcíny ako Pfizer a Moderna, a nie čínsky Sinovac. Thajská polícia použila v sobotu proti demonštrantom slzný plyn a gumové projektily.



Protesty proti opatreniam vlády v súvislosti s koronavírusom neobišli ani nemeckú metropolu Berlín a jej okolie, kde sa uskutočnilo asi 13 samostatných demonštrácií. A to napriek tomu, že to zakázal súd. Väčšina z približne 5 000 demonštrantov podľa polície nedodržala pravidlá sociálneho odstupu a ani nenosila rúško. Po tom, čo účastníci nedodržali rozkazy na dodržiavanie hygienických pravidiel, polícia použila na rozohnanie davu korenie a obušky. Zatknutých bolo viac ako 600 ľudí. Polícia tiež potvrdila, že 49-ročný muž, ktorý na protest cestoval z Porýnia aj so svojim synom, keď prelomil bariéru, skolaboval a neskôr zomrel.

Viac ako štvrť milióna Francúzov protestovalo proti covid pasom. Demonštrácie trvajú už štyri týždne
08 | 08 | 2021 | Aneta Leitmanová

Demonštrantov mlátili policajti aj vo Francúzsku a Anglicku



Tisícky nespokojných ľudí tvrdo rozháňali stovky policajtov aj v britskej metropole Londýn. Protestujúci dav sa zišiel v centre v blízkosti parlamentu, aby vyjadril odpor proti covid pasom aj očkovacej politike vlády, ktorá už v celej krajine uvoľnila prísne protipandemické opatrenia. Delta vírus sa však vo Veľkej Británii napriek pomerne vysokej zaočkovanosti šíri veselo ďalej.

https://www.youtube.com/watch?v=VnR86cV0v8M

Asi najtvrdšie protikovidové opatrenia zaviedli vo Francúzsku. Okrem Green pasov potrebných na vstup do reštaurácií a na všetky podujatia tamojšia vláda zavádza aj povinné očkovania pre niektoré skupiny ľudí ako sú zdravotníci či učitelia. Prirodzene, ľuďom sa takéto niečo nepáči a tak vyšli do ulíc. Násilia a ničenia majetku sa protestujúci ľudia nevyhli, a tak voči nim pomerne tvrdo zasiahli poriadkové policajné zložky.

Obrovské protesty vo Francúzsku aj Taliansku. V uliciach a na námestiach boli desaťtisíce ľudí (VIDEÁ)
Proti vakcínam, vakcinácii a všetkému čo s tým súvisí, teda aj proti Green pasom, sa v Európe začína búriť čím ďalej tým viac ľudí. Už to nie sú len Briti, ale aj Taliani, Francúzi, Izraelčania, Maďari a s nimi už i Slováci. Tých je síce v uliciach... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik