Lipšic dostáva z každej strany a vie, že sa mu kráti čas. Tak prská a je nervózny
06 | 08 | 2021 I Peter Sulek
Šéf špeciálnej prokuratúry Lipšic dostáva rany z každej strany. Pustili sa doňho Žilinka, Remeta, Fico a dokonca aj členovia vládnej koalície. Lipšic vie, že sa mu kráti čas, tak prská a je nervózny.

O Lipšicovom prskaní informoval provládny portál aktuality.sk.

Známemu podnikateľovi Miroslavovi Výbohovi poslal v ostatných dňoch špeciálny prokurátor Daniel Lipšic odkaz. Po tom, čo Výboha polícia obvinila v korupčnej kauze Mýtnik (Výboh obvinenia odmietol a považuje ich za výsledok manipulácií kajúcnikov), Lipšic na tlačovke novinárom povedal, že „že žiaden obvinený si tu žiadne podmienky klásť nebude. Ani nám nebude odkazovať, že akú formu procesného úkonu si vie alebo nevie predstaviť." Lipšic zjavne zabudol na svojich kajúcnikov Suchobu či Slobodníka, ktorého v minulosti obhajoval.
Nervózny Lipšic

Lipšic stráca balans, je nervózny a prská. Situácia sa totiž nevyvíja podľa jeho predstáv. Dosiahol len čiastkové úspechy, ale jeho "Veľký plán" zlyháva. Chce niečo grandiózne. Veľmi by chcel a sníva o tom, že sa do histórie zapíše ako ten, ktorý všetkých pozatváral. Jeho plán sa však pomaly ale isto rúca.

Jemu oddaným vyšetrovateľom NAKA hrozia trestné stíhania, rovnako tak policajnému prezidentovi, či dokonca ministrovi vnútra a v poslednom čase sa doňho pustili generálny prokurátor Žilinka, šéf Krajskej prokuratúry Bratislava Remeta a predseda Smeru Fico mu odkázal, že zločincov ako je on, čaká vyšetrovanie. Aby toho nebolo málo, Lipšica ostreľujú dokonca aj členovia vládnej koalície.

Situácia sa mu vymyká spod kontroly, čo logicky vyvoláva tlak, stres a nervozitu. V takom psychickom rozpoložení človek prestáva reagovať premyslene a racionálne. To sa stalo aj na tlačovej konferencii, kde Lipšic stratil nervy, čo sa pokúsil zakryť slabým hereckým výkonom, keď sa zahral na rázneho šéfa a veľkého frajera.

Prečo vymazal Lipšic po 10 minútach komentár istej pani Zuzany? Povedala pravdu?
Zuzana Kalmanová adresovala Danielovi Lipšicovi komentár pod jeho príspevkom na Facebooku. Išlo o príspevok, v ktorom Lipšic odpovedal generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Tam sám o sebe hovoril ako o etalóne morálky a nezastaviteľnom... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Petra Demková

Odkaz Výbohovi

Podnikateľovi Výbohovi cez médiá vtedy odkázal, že obvinený si nebude klásť podmienky. Výboh totiž navrhol, že bude rád vypovedať, ale keďže je v zahraničí, urobí to cez telemost. Zároveň odmietol všetky obvinenia. Podnikateľ tvrdí, že ide o rovnaké manipulácie ako v iných prípadoch zmanipulovaných výpovedí kajúcnikov.

To Lipšica zjavne vytočilo, preto ten odkaz Výbohovi. Výpoveď cez telemost mu umožniť nechce, to Lipšicovi nevyhovuje. On ho predsa potrebuje megalomansky a rituálne zatknúť so všetkým, čo k tomu divadlu patrí. A potrebuje ho mať hlavne v cele.

Lipšic asi zabudol na svojho kajúcnika Suchobu, ktorému výpoveď cez telemost umožnili bez ďalšieho reptania. A svojmu klientovi Slobodníkovi zaručil veľmi mierny prístup orgánov činných v trestnom konaní a ochránil ho aj pred vyšetrovacou väzbou.

Do Lipšica sa pustili už aj advokáti. Svojimi vyjadreniami môže ovplyvňovať prebiehajúce vyšetrovania
Po kritike generálneho prokurátora Žilinku, verejnú výzvu špeciálnemu prokurátorovi Danielovi Lipšicovi zasiela aj Iniciatíva advokátov za právny štát (IAPŠ) a advokát Martin Ribár. Mediálne vyjadrenia špeciálneho prokurátora Lipšica sú podľa nich... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová