Belousovová o Kotlebovi: Buď je úplne hlúpy a neuvedomuje si, že tým škodí spoločnej veci, alebo...
06 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik
Anna Belousovová sa podala predsedu ĽSNS Mariána Kotlebu. Hovorí o ňom, že buď je úplne hlúpy, alebo si až priveľmi dobre uvedomuje, čo robí.

Kotleba totiž vyzval na blokádu hlavného mesta čo najviac kamionistov aj traktoristov. Nad jeho počínaním sa v statuse zamýšľa Anna Belousovová, šéfka strany Národ a Spravodlivosť. Myslí si, že jeho stratégia je kontraproduktívna a Bratislavčanov si tým ešte viac pohnevá.
Preto to robí, lebo mu ide len o svoj vlastný prospech

„Čo týmto tento človek sleduje? Za koho vlastne kope?“ pýta sa hneď na úvod Belousovová. Dodáva, že ak je jeho cieľom vniesť ešte väčšiu nenávisť a napätie do slovenskej spoločnosti, ak chce aby spontánne protesty boli verejnosťou postupne viac a viac odmietané, ak sa chce za to, čo napáchala táto vláda, pomstiť obyčajným obyvateľom Bratislavy, tak je na dobrej ceste.

Otázka podľa nej môže znieť aj takto: „Prečo to robí?“ A naporúdzi má hneď niekoľko možných alternatív. „Buď je úplne hlúpy a neuvedomuje si, že tým škodí spoločnej veci a pomáha vládnucej bande, alebo si to uvedomuje, a práve preto to robí, lebo mu ide len o svoj vlastný prospech.“

Pýtate sa, že aký? „Nepôjde do basy a dúfa, že na tom zarobí pár percent pre stranu,“ odpovedá expolitička, podľa ktorej jedna aj druhá možnosť dokazuje, že takýto ľudia nič dobré národu neprinesú. „Spontánne protesty boli veľmi dobre rozbehnuté. Blokovanie dopravy je úplne o niečom inom. Vláde ani poslancom to život znepríjemňovať nebude, ale obyčajným ľuďom áno,“ konštatuje na samý záver statusu Anna Belousovová.

Belousovová: Chce Hrušovský, aby ľudí počas protestov bili policajti obuškami a striekali vodnými delami?
Anna Belousovová sa len tak ľahko nevzdáva a radí sa medzi stabilných kritikov súčasnej vlády. Ako sa však ukazuje, nezabúda ani na tých bývalých, ktorí sa teraz chcú pripomenúť rovnako ako ona. Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik