Pavel Jacz o očkovacej lotérii: "Najväčšiu radosť budú mať určite zaočkovaní gambleri"
05 | 08 | 2021 I Ivan Brožík

"Najväčšiu radosť z očkovacej lotérie budú mať určite zaočkovaní gambleri." Píše vo svojom blogu novinár a publicista Pavel Jacz. Redakcia Hlavný denník dodáva, že popri nich aj RTVS, ktorá za súťaž získa takmer dva milióny eur. Nuž a napokon aj ňou bez výberu "vybratí" protekční moderátori, ktorým sa tiež všetci poskladáme na príjemný letný honorár.


"Obchod so zdravím človeka je tou najpodlejšou dovolenou činnosťou v dnešnom svete a najmä v dnešnom ziskovom kapitalistickom systéme." Pripomína Pavel Jacz na webe czechfreepress.cz.



Amorálnosť pod štátnou kuratelou

 „Oklamať a zarobiť!“ Za týmto heslom Pavel Jacz vo svojom blogu pokračuje -  "farmakologické firmy sa tohto špinoochodu maximálne zhostili a vďaka najpresvedčivejším reklamám a ľuďom, ktorí naletia, si prehadzujú vidlami peniaze." (A redakcia HD sa môže iba domnievať, kde a kto si zas lopatou prehadzuje sprostredkovateľské marže z týchto ziskov.) Pavcel Jacz opisuje, ako táto pavučina farmabiznisu prepleteného s mocou presviedča ľudí, čo všetko im nefunguje a čo a ako skvele by fungovalo, ak by si nakúpili to a ono.


Očkovacia lotéria je štátom platená kampaň šibnutého Matoviča
02 | 08 | 2021 | Aneta Leitmanová

Ľudia podľahnú, míňajú, nakupujú

"V situácii „Topiaci sa aj slamky chytá!“ si nakúpia stravo-doplnkové tabletky od výmyslu reklamnej ponuky, aby „vyzdraveli“. A iní naletia iba vďaka úžasným a fantazijným rečiam spíkrov reklám o „ohromujúcich“ účinkoch . V niektorých prípadoch funguje placebo efekt, ale vo väčšine prípadov je to vyhadzovanie peňazí do kanála. Pracovníci laboratórií, ktorí skúmajú zloženia odpadových vôd, by dlhé hodiny vedeli hovoriť o tom, čo sa v odpadových vodách nachádza." Pripomína v texte svojho blogu publicista Pavel Jacz.



Uplácacia lotéria

"V pondelok nám oznámil minister financií novú po atómovej špachtlovacej bombe, ďalšiu supersonicu ala Matovič – podlú uplácaciu lotériu so zdravím. OČKOVANCI – teda dnes už definične NADĽUDIA sa budú môcť zapojiť do štátnej lotérie, ktorej na výhry podľa úvodných oznámení Matoviča pôjde 2 milióny Euro. Lenže celá súťaž, ako oznámil Útvar hodnota za peniaze, bude stáť vyše 26 miliónov eur. V TA3 oznámili 21 miliónov. Dobre čítate – slovom vyše dvadsaťšesť/jeden miliónov Euro. „Opäť „geniálny“ ťah psychopubertálneho indivídua z Trnavy. (Poznámka red. HD - rada RTVS oznámila na webe strategie.hnonline.sk náklad na výrobu súťaže - ďalších 1,8 milióna eur.)
Takmer tri desiatky miliónov eur - ďalší Matovičov "prínos" do rozpočtu

Pavel Jacz cituje Matoviča: „Čím viac peňazí minieme, bude ministerstvo financií viac rado, lebo to znamená, že sme zachránili viac životov a viac zdravia!“ "Neviem, či by nasledujúci výrok – čim viac minieme, budeme radi – vôbec vyslovili ostatní správcovia štátnych pokladní iných krajín. Ale na Matovičove alogické excesy sme už zvyknutí." Dodáva autor citovaného blogu.

A prichádza k nasledujúcemu konštatovaniu: "Oklamať a zarobiť! Veď farmaceutické firmy vďaka neotestovaným vakcínam, za ktoré neručia, dnes zarábajú desiatky biliárd dolárov! A to už je superkšeft na presúvanie provízii do tých správnych vreciek propagátorov očkovania a tým, ktorí o tom rozhodujú. Veď, čo s toľkými kopami peňazí, ktoré idú aj z našich vreciek."
Rozumnejší a najmä ľudskejší návrh

" Skôr by som prijal rozdeliť tieto peniaze pre tých, ktorí mali, alebo aj majú trvalé následky po očkovaní, prípadne pozostalým po obetiach nielen očkovania, ale aj zomretým vďaka neadekvátnej liečbe a chabým opatreniam vlády v minulom roku proti Koronavírusu. Žiaľ, v trnavskej „geniálnej“ tvrdohlave takéto myšlienky nemajú miesta." Píše na záver blogu publicista Pavel Jacz a dodáva poslednú vetu: "A tak budú mať najmä očkovaní gambleri opäť príležitosť nádejať sa a možno, ak nalomená motyka vystrelí, aj sa radovať."

(Medzititulky red. HD.)

Ivan Bošňák: "Máte rád "lajky" a publikum a nie reálny úspech. Hráte falošnú rolu v nezmyselnej hre, ktorou je lotéria
"Igor Matovič, zase to máte zle!" Dátový expert Ivan Bošňák z Dáta bez pátosu zanechal na sociálnej sieti pre Igora Matoviča odkaz. Ide o novú televíznu šou s názvom Očkovacia lotéria v hlavnom vysielacom čase vo verejnoprávnej televízii, na ktorú... Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová