Lotéria bude stáť 26 miliónov eur. Matovič ju presadil napriek negatívnym výsledkom v iných štátoch
05 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Analytici z Útvaru hodnoty za peniaze na ministerstve financií zhodnotili očkovaciu lotériu. Minister financií Igor Matovič ju presadil napriek negatívnym výsledkom v iných štátoch. Tie očkovaciu lotériu, ako motivačný benefit už aplikujú. Očkovacia lotéria bude stáť 26 miliónov eur. Podľa analytikov sa na Slovensku hodnota za peniaze dosiahne. Veď čo by nie!


Na návratnosť pripravovanej očkovacej  lotérie, ktorá bude stáť 26 miliónov eur sa pozreli analytici Útvaru hodnoty za peniaze na ministerstve financií. Aby sa ju oplatilo organizovať, musia na očkovanie "namotivovať" najmenej 6 000 ľudí,  informuje RTVS.

Povinné očkovanie je stále v hre. Odporúčajú ho analytici od Matoviča. Ide vraj o peniaze
04 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Hodnota za peniaze sa dosiahne

Napriek negatívnym výsledkom zo štátov, USA a Poľsko, ktoré očkovaciu lotériu majú, sú analytici na Slovensku pozitívni. Útvar hodnoty za peniaze pri analýze vychádzal pri výpočtoch zo sumy 4385 eur. Tá predstavuje priemernú finančnú záťaž pre štát na jedného infikovaného Covidom.  "Aby sa dostali k výslednému číslu 6 000, náklady na lotériu vydelili analytici sumou 4 385 eur," vyplýva z reportáže RTVS.

„Šesťtisíc je dostatočný počet, aby sme dosiahli hodnotu za peniaze, takto to povedzme,“ skonštatoval pre RTVS riaditeľ útvaru Štefan Kišš.

Analytik centrálnej banky Martin Šuster pracoval pri vlastných výpočtoch so sumou nižšou o polovicu, z výsledku hodnotí očkovaciu lotériu ako správny krok.
Sprostredkovateľský bonus je už o iných číslach

Aby v prípade sprostredkovateľského bonusu prevýšili náklady vo výške odhadom 24 miliónov, zaočkovať sa musí nechať takmer 24 000 ľudí, informuje RTVS.

"Ostro nesúhlasím, aby sa aj moje dane používali pre potreby lotérie." Slováci reagujú na očkovaciu lotériu
Slováci sú nahnevaní. Očkovaciu lotériu vnímajú ako najväčšiu frašku v histórii. Názory zverejnili na sociálnej sieti, pod príspevkom na stránke ministerstva financií. Ten má názov "Obrovský záujem o očkovaciu prémiu." Čítať ďalej
04 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová