Povinné očkovanie je stále v hre. Odporúčajú ho analytici od Matoviča. Ide vraj o peniaze
04 | 08 | 2021 I Peter Sulek
Povinné očkovanie experimentálnymi vakcínami proti covidu je stále v hre. Okrem niektorých vakcinačných lobistov ako Sabaka alebo Pavelka ho odporúčajú aj Matovičovi finanční analytici.

Dajte ľuďom výhody, zlepšite prístup k vakcínam, poskytnite finančnú motiváciu a zvážte povinné očkovanie pre vybrané skupiny. To sú rady, ktoré vo svojej analýze dáva štátu Útvar hodnoty za peniaze patriaci pod Matovičovo ministerstvo financií.
Peniaze na prvom mieste, ľudská dôstojnosť až na druhom

Útvar hodnoty za peniaze hovorí: „Je potrebné zvážiť aj povinnú vakcináciu aspoň pre vybrané profesie, ktoré prichádzajú do kontaktu s najrizikovejšími skupinami obyvateľstva,“ píšu vo svojej správe.

Analytici pri rezorte Igora Matoviča vyčíslili, že náklady na jedného nechráneného človeka sú v priemere 4 384 eur. A čím je občan starší, tým sú aj výdavky na jeho záchranu vyššie.

Kým dvadsiatnik nás nestojí ani 200 eur, nakazený osemdesiatnik zoberie z verejných zdrojov viac ako 15-tisíc. Finančné aspekty sa tak pridávajú k hlasu odborníkov, ktorí už dlhšie upozorňujú, že by bolo vhodné povinnú ochranu pred covidom zaviesť.

Analytici si zrejme nevšimli, že existuje liečba covidu, ktorá nepresahuje náklady jedného dolára na deň. Ťažko to však vyčítať finančným analytikom, keď liečbu ochorenia opomínajú aj mnohí lekári.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/06/27/povinne-ockovanie-ustava-neumoznuje-vysvetluje-ustavny-pravnik-barany/
Despota Naď

Odborník pritom zdôraznil, že nástroj vynútenej vakcinácie by sa mohol uplatniť aj v zamestnaniach, ktoré s rizikovými skupinami prichádzajú do styku. A to sú napríklad zdravotníci či pracovníci domovov sociálnych služieb, ale aj policajti a učitelia. „Aj tam je na úvahu, že by očkovanie malo byť povinné alebo že by motivácie mali byť podstatne silnejšie,“ povedal výskumník NBS Martin Šuster.

Ako na tom napríklad u zdravotníkov sme, nedokáže presne vyčísliť ani samotný rezort. Na začiatku patril tento personál k prioritizovaným skupinám a vtedy ich dokázali jednoznačne identifikovať. Odkedy je však registrácia široko dostupná, z údajov nie je možné určiť, kto je kto.

Na túto tému zareagoval minister obrany Jaroslav Naď z OĽaNO. Jeho rezort doplnil vakcínu proti covidu do schémy pred nástupom na zahraničnú misiu a samotný šéf rezortu si vie predstaviť nasadiť to aj v iných pracovných skupinách či u seniorov. Naklonený tomu je aj šéf rezortu práce Milan Krajniak zo Sme rodina. Ten to pripustil pre klientov aj zamestnancov v domovoch dôchodcov.

Kolíkovej rezort šokuje. Tvrdí, že povinné očkovanie je na Slovensku možné. Odborníci nesúhlasia
Podľa informácií denníka Pravda právna analýza ministerstva spravodlivosti pod vedením Márie Kolíkovej potvrdila, že zaviesť povinné očkovanie proti ochoreniu COVID-19 na Slovensku je možné. Čítať ďalej
30 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Násilné očkovania odmietajú aj Česi

V Únii sa priekopníkom násilného očkovania stalo Taliansko, podobný postoj zaujali aj Lotyšsko, Francúzsko či Grécko.

Rovnako odmietavý postoj, ako máme my, zaujali nateraz aj Česi. Premiér Andrej Babiš odmietol, že by táto vláda niečo podobné zaviedla.

Stovky zdravotníkov v Taliansku podávajú hromadnú žalobu proti povinnému očkovaniu
Stovky zdravotníckych pracovníkov v Taliansku sa podpísali pod hromadnú žalobu proti povinnému očkovaniu proti koronavírusu, informuje epochtimes.de. Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová