Český občan vytočil Káčera z Globsecu listom proti očkovaniu. Ten mu v odpovedi vynadal
04 | 08 | 2021 I Peter Sulek
Istý český občan, ktorý sa podpísal ako Jan Svoboda, vytočil Rastislava Káčera z proamerického Globsecu listom, v ktorom kritizuje slovenský zákon o zvýhodňovaní zaočkovaných a vakcinačný experiment.

Bývalý slovenský veľvyslanec v USA, čestný predseda proamerickej mimovládnej organizácie Glbosec a človek známy škandálnym a svojvoľným vyvesením dúhovej LGBT vlajky na budove veľvyslanectva SR Rastislav Káčer bol adresátom listu občana Českej republiky. List diplomata nepochopiteľne nahneval natoľko, že v odpovedi neváhal použiť slová ako nevzdelanosť a osprostievanie.

Aj Káčerova bezočivá reakcia potvrdzuje, že politické elity sú od reality normálnych ľudí celkom odtrhnuté. Nemajú problém reagovať arogantne až pohŕdavo (Naď by vedel rozprávať), bežných ľudí nechápu, odmietajú s nimi diskutovať a ešte viac sa im vzďaľujú. Takto si predstavujú liberálnu demokraciu.
List bežného občana ČR:

Zdroj: Facebook R. Káčer


Ostrihoňová bude na RTVS diskutovať s GLOBSECom o prokremeľskej propagande. Toto platíme?
RTVS sa zmenila na pro-americkú propagandistickú televíziu. Inak sa nedá vysvetliť najnovšia časť diskusnej relácie moderátorky V. Ostrihoňovej, ktorá sa odvysiela 29.4. Americký think-tank Globsec nás ide poučiť o prokremeľskej propagande.... Čítať ďalej
28 | 04 | 2021 | Petra Demková

Bezočivý status Rastislava Káčera:

Dnes som dostal list od pána Jana Svobodu. Nenechal spiatočnú adresu. Asi by som mu aj celkom rád odpísal. Tak možno touto cestou, pretože podobné názory aké mi napísal on v liste, čítavam často aj na sociálnych sieťach.

Dobrý deň pán Svoboda,

Teším sa, že sledujete situáciu v mojej vlasti. Dokonca by som aj pochopil istú mieru znepokojenia nad tým, kam Slovensko za 30 rokov samostatnosti dospelo. Obávam sa ale, že pod týmto konštatovaním myslíme obaja niečo dosť odlišné.

Ani neviem, čo by som Vám slušne odpísal na Vaše riadky, lebo som možno už vekom a životnými jazvami menej trpezlivý a zdvorilý človek. Keď som konfrontovaný znôškou evidentných hlúpostí. “Šialený vakcinačný experiment” sa v našich krajinách začal dávno. Prvé povinne očkovanie v Rakúsko-Uhorsku bolo zavedené 9.7.1837 proti pravým kiahňam. Československo po roku 1918 potvrdilo povinnosť očkovania a posledný prípad kiahní na Slovensku bol v roku 1924.
Káčerov pochybný argument - porovnáva neporovnateľné

Naša bývalá socialistická republika, ako píšete Váš husákovský raj, zaviedol povinné očkovanie proti tuberkulóze, čiernemu kašľu, osýpkam. Očkovalo sa proti rubeole a mumpsu. Každých 10 rokov proti tetanu. Keď ste prišli s ranou k lekárovi ani sa nepýtal. Jednoducho ju každému pichol. “Šialený vakcinačný experiment” zachránil životy milónom ľudí.

A očkovanie proti COVIDu zachránilo tisíce životov už v tomto roku. Zdravie si vážia tí, ktorí sa nechali zaočkovať. Ja som zaočkovaný už pol roka a rovnako sú zaočkovaní všetci moji moji drahí, na ktorých mi záleží. Aj svojho psa nechávam každý rok očkovať. Vo svojom blízkom okolí však mám aj takých, ktorí sa nedali očkovať a na COVID zomreli.

Hovoriť o apartheide voči neočkovaným, o husákovom raji a šialenom vakcinačnom experimente môže len človek veľmi nevzdelaný, alebo neschopný vzdelania. Alebo má iné divné motivácie, ktorým nemám dôvod a ani chuť rozumieť. Zaujímalo by ma, či ste vypisovali aj Husákovi o šialenom experimente a apartheide v spoločnosti delenej na držiteľov preukazu a tých, čo ho nechceli mať. Som presvedčený, že také hrdinstvo Vás vtedy nenapadlo.
Urážanie a urážanie sa a naučené frázy

Ste “hluboce znepokojen situací v mé vlasti”. Ja tiež.

Som znepokojený totálnym osprostievaním v mojej vlasti. Šírením hlúpostí, konšpirácií, klamstiev a pochybných “názorov” stavaným na roveň faktom.

Som veľmi znepokojený tým, že existujú politickí lídri, ktorí využívajú nevzdelanosť, hlúposť, hecujú nenávisť, delia spoločnosť. A robia to, napriek tomu, že vedia, kam vedie takáto cesta a ako tým ničia našu krajinu.

Som znepokojený, že máme vakcíny viac ako pol roka, ale nemáme zaočkovanú ani polovicu populácie.

Som skutočne znepokojený, že moja krajina si nevie poradiť s dezinformačnou vojnou, šírením extrémizmu, toleranciou k tým, ktorí útočia na ústavný poriadok krajiny.

Som sklamaný, že nevieme využívať nástroje štátnej moci tak, aby skutočne efektívne chránili demokratické zriadenie a našu suverenitu.

Za nechutné považujem, že mnohí politici živia vlnu vulgárnosti, agresivity a prízemnosti.

Mám rád a vážim si tých, ktorí sú zodpovední, starajú sa o svoje zdravie, jazdia na zelenú, nepijú pred jazdou, idú vľavo, nevyhrážajú sa iným, nepľujú na okolidúcich a tak ďalej. Tých, ktorí chápu, že pravidlá sú preto, aby náš svet nebol džungľou bezohľadných solitérov.

Dokonca aj tá zatracovaná politická korektnosť je asi fajn. Lebo v politicky korektnom tóne ma vedie k tomu, aby som napísal - pán Svoboda, mýlite sa a ja s Vašim názorom nesúhlasím. Lebo v tom zdivenom, agresívnom a nekorektnom svete ku ktorému sa tak rýchlo blížime - by odpoveď bola o dosť tvrdšia.

Ministrom zahraničia nemá byť Korčok, ale Káčer
11 | 03 | 2020 | Gabriel Matta