V Izraeli sa výrazne zvýšil počet plne zaočkovaných pacientov, čo potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu
03 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

V Izraeli je už týždeň identifikovaných viac ako dvetisíc nových infekcií každý deň. Vo štvrtej vlne epidémie koronavírusu spôsobenej variantom Delta sa výrazne zvýšil aj počet pacientov, ktorí potrebujú umelú pľúcnu ventiláciu. Vláda plánuje očkovanie treťou dávkou vakcíny.


V Izraeli bolo v nedeľu registrovaných 2 114 novo nakazených pacientov koronavírusom. Pozitívnych bolo 2,95 percenta testov. Z nich bolo nakazených 57 percent zaočkovaných proti SARS-CoV-2 (Covid-19), píše portál Origo.

Z 19 436 aktívnych prípadov je 385 hospitalizovaných, z toho 212 je vážne chorých a 42 potrebuje umelú pľúcnu ventiláciu. Asi desať percent nových identifikovaných sa v nedeľu vrátilo zo zahraničia. Zachytení boli po pristátí povinným letiskovým testom. Väčšina, až 73 z nich prichádzali z Turecka a 34 z nich si vírus priniesli domov z Grécka.

Marketéri podvádzali! Vakcína nie je ani zďaleka tak účinná ako to vraveli
Už aj svetový prestížny časopis Forbes musel napísať pravdu o tom, že vakcína od Pfizeru účinná nie je tak ako nám to vraveli. Čítať ďalej
01 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

"Červených", vážne infikovaných je už 13 miest

Ministerstvo zdravotníctva už považuje 13 miest za vážne infikované a sú v červenej zóne, 40 miest je v zóne oranžovej, 70 miest a obcí je v žltej zóne a iba 157 miest je v zelenej, kde nemajú žiadnych alebo len málo nosičov vírusov. Ak sa krajina nedokáže vyrovnať s nárastom počtu pacientov vo vážnom stave, ľudia starší ako 60 rokov dostanú povinne aj tretiu vakcínu. Zatiaľ sa primárne pokúšajú zastaviť šírenie vírusu prostredníctvom očkovacej kampane.

Podľa Origo vláda pripravuje aj scenár na začiatok školského roka. Naznačili, že očkovaní a zotavujúci sa budú môcť voľne navštevovať inštitúcie. Ostatní budú musieť ráno absolvovať rýchly test, aby sa dostali do tried.

Ceny, zodpovednosť, kvalita: To všetko malo zostať utajené v zmluve medzi konzorciom Pfizer/Biontech a EÚ (Willi Huber)
Komentár Williho Hubera (Report24) Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová