Ceny, zodpovednosť, kvalita: To všetko malo zostať utajené v zmluve medzi konzorciom Pfizer/Biontech a EÚ (Willi Huber)
03 | 08 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Williho Hubera (Report24)


V nedeľu 1. augusta portál Report24 zverejnil odkaz na úplnú, necenzurovanú zmluvu medzi farmaceutickým gigantom Pfizer, nemeckou spoločnosťou Biontech a Európskou úniou. Predchádzajúci únik znenia zmluvy v Taliansku bol doteraz ignorovaný.


Ako je možné, že o miliardovej dohode, ktorá sa údajne centrálne  týka zdravia všetkých občanov, sa rokuje za zatvorenými dverami? Každý, kto neplatí dane, ide do väzenia, ale zmluva o finančnom znevýhodnení občanov EÚ môže zostať utajená? Pozreli sme sa na to, ktoré pasáže elity EÚ a farmaceutické spoločnosti považovali za obzvlášť hodné „ochrany“.
Utajenie zmluvy na 10 rokov

Zmluvný dokument medzi konzorciom Pfizer/Biontech a EÚ mal zostať utajený. Počas 10 rokov nemalo byť možné jeho zverejnenie bez súhlasu zmluvných strán. Dohodnutá zmluvná suma je 3,1 miliardy eur (3,68 miliardy dolárov) za 200 miliónov dávok vakcíny. Na porovnanie malé Albánsko by podľa zmluvy, ktorá je tiež k dispozícii, zaplatilo za túto sumu "len" 2,4 miliardy dolárov („Uniknutie tajných zmlúv spoločnosti Pfizer: Žiadne riziko, ani zodpovednosť, úžernícke ceny a ďalšie“). Samozrejme, že tam nebolo "potrebných" 200 miliónov dávok, ale len 500 000 za jednotkovú cenu 12 dolárov. Brazília si objednala 100 miliónov dávok za jednotkovú cenu 10 dolárov.

Takmer 4 000 zaočkovaných sa v Nemecku nakazilo koronavírusom
Hoci mali za sebou plnú vakcináciu, nakazili sa ochorením COVIDom-19, informuje epochtimes.de. Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Na voľnom trhu mali byť vakcíny pri väčšom odbere cenovo výhodnejšie

Uplatnením zákonov voľného trhu a pri nákupe väčšieho množstva je cena výrobkov zvyčajne nižšia. V EÚ to tak nie je. Ak predpokladáme, že by sa dala dosiahnuť jednotková cena 10 dolárov alebo menej, daňoví poplatníci musia zaplatiť takmer dvojnásobok. Je tu aj otázka hodnoty, respektíve výrobných nákladov. V čase podpisu zmluvy bola hodnota čisto teoretická, pretože, ako sa uvádza aj v zmluve, ešte neboli preukázané žiadne poznatky o účinku. Mimovládna organizácia OXFAM si dala tú námahu a vypočítala maximálnu výrobnú cenu 1,20 dolára za dávku. Všetko medzi touto sumou (ktorá je pravdepodobne príliš vysoká) a nákupnou cenou jednotlivých štátov, respektíve Európskej únie je teda zisk farmaceutických gigantov.
Ako môže byť sociálne spravodlivá 2 000-percentná zisková prirážka?

Predpokladajme na chvíľu, že ľudstvo by nenaletelo na gigantický podvod. Pandémia COVID-19 by skutočne existovala, bola by nebezpečná, mohlo by na ňu zomrieť množstvo predtým zdravých ľudí všetkých vekových kategórií. V extrémnych prípadoch by bolo ohrozené prežitie ľudstva, existencia národov a národností. V takom prípade by všetky zúčastnené strany museli mať veľký záujem na tom, aby bolo čo najrýchlejšie zabezpečených čo najviac účinných vakcín, samozrejme, za cenu nákladov. Obohacovať sa na takejto katastrofe by bolo morálne veľmi nečestné. Ako píše ďalej Willi Huber, "našťastie“ takáto nebezpečná pandémia neexistuje, takže tento morálny komponent už nie je potrebný a človek sa môže bez hanby obohacovať plným priehrštím, kým sa všetky národy sveta nepotopia do „bahna dlhov“, kým farmaceutický priemysel zarobí stovky miliárd.

V očkovacom centre vo Viedni skolabuje po podaní vakcíny v priemere 50 ľudí denne
Pri očkovaní proti koronavírusu stále dochádza k vedľajším účinkom. Vo viedenskom očkovacom centre denne skolabuje okolo 50 ľudí, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Platíme svojou slobodou

Pri platbách v takomto rozsahu sa národy sveta vzdávajú nielen svojich peňazí, ale aj posledného zvyšku slobody. Na jednej strane sa musia ďalej zadlžovať u veriteľov, ako je Európska centrálna banka (ECB) alebo Svetová banka, bez akejkoľvek šance, že by tieto sumy boli niekedy schopné splatiť, a na druhej strane dávajú obrovskú moc do rúk spoločností, ktoré zrazu získali ďalšie stovky miliárd. S týmito sumami peňazí možno manipulovať s osudom sveta. Tento aspekt veľmi často ignorujú všetci tí, ktorí tvrdia, že žijeme v demokracii. Kto si myslí, že pre pokladníka v supermarkete platia rovnaké pravidlá ako pre milionára a že má rovnaké šance a príležitosti vo svete, je na veľkom omyle.

„Výbušný“ materiál Inštitútu Roberta Kocha. Manipulácia s číslami. Lockdownom sa bezdôvodne ruinovali ľudia
Už celé mesiace sa opatrenia koronovej politiky riadia hodnotami incidencie. To by sa mohlo v budúcnosti zmeniť, píše epochtimes.de. Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zmluva rozhoduje o osude nás všetkých

Táto zmluva v podstate rozhoduje o osude nás všetkých, či už podľa oficiálnych vyjadrení, pretože ide o zdravie, alebo podľa objektívne zistiteľnej pravdy, pretože peniaze z našich daní sa v neuveriteľnom rozsahu presúvajú „zahraničným pánom“. Ako môže takýto dokument zostať "tajný", ako si vôbec niekto zo zúčastnených strán môže myslieť, že je to v súlade s ústavou, právnym štátom alebo demokratickou formou vlády? EÚ medzitým rozšírila pôvodnú zmluvu z 200 miliónov dávok (o ktorých tu hovoríme) na 1,8 miliardy dávok. Cena za dávku sa neznížila, ale ešte viac vzrástla, na 19,50 eur za dávku. Táto už aj tak nepredstaviteľná zrada na obyvateľstve a daňových poplatníkoch sa tak rozšírila na 35 miliárd eur.

Prieskum v Nemecku potvrdil nedostatok dôvery k vakcínam
Podľa prieskumu sa proti koronavírusu chce dať zaočkovať len každý štvrtý neočkovaný. Informoval o tom nemecký portál Epoch Times s odvolaním sa na prieskum Inštitútu pre výskum verejnej mienky INSA, ktorý zverejnil denník Bild am... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Iba Maďarsko sa odmietlo na tom spolupodieľať

V nasledujúcom texte porovnávame dve verzie príslušných strán dohody. Kompletný, necenzurovaný dokument nájdete na stránkach talianskej televízie RAI: kompletný dokument. Pre tých, ktorí musia za toto „šialenstvo“ platiť, existuje na serveroch EÚ cenzurovaná ("začiernená") verzia. Ak si porovnáme tieto verzie, je jasné, za akých hlúpych má EÚ svojich občanov. Viac ako 50 percent obsahu zmluvy bolo začiernených. To však dokazuje aj stav všetkých vlád, ktoré sa dobrovoľne podieľajú na tomto „šialenstve“. Všetky? Nie, nie všetky. Maďarsko odmietlo pristúpiť na druhú zmluvu. Ak máte stále otázky, prečo sa mainstreamové médiá a "oficiálna EÚ" deň čo deň vrhajú proti Maďarsku a jeho lídrovi Viktorovi Orbánovi, teraz máte odpoveď, dodáva Willi Huber na portáli Report24 a pripája aj príklady:
Príklad: Cenotvorba


Príklad: Náhrada škôd


Originálne dokumenty

Úplné znenie zmluvy, RAI Taliansko

„Začiernená“ verzia, Európska únia

Mimoparlamentná vyšetrovacia komisia v Holandsku chce žalovať vládu kvôli očkovaniu proti COVIDu
01 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová