Belousovová: Chce Hrušovský, aby ľudí počas protestov bili policajti obuškami a striekali vodnými delami?
02 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Anna Belousovová sa len tak ľahko nevzdáva a radí sa medzi stabilných kritikov súčasnej vlády. Ako sa však ukazuje, nezabúda ani na tých bývalých, ktorí sa teraz chcú pripomenúť rovnako ako ona.


Belousovová si tentokrát zobrala v statuse na mušku bývalého predsedu KDH Pavla Hrušovského. kritizoval demonštrácie či chaotické rozhodnutia politikov. Priznal, že začína mať obavu o bezpečnosť v štáte. A to nemal robiť, lebo šéfka strany Národ a Spravodlivosť mu to patrične „vysvetlila“ a zároveň mu čo-to pripomenula aj z minulosti, keď on sám bol tiež aktívnym politikom.
Vtedajšia vláda nebola schopná kauzu Gorila vyšetriť. Vlastne nechcela byť schopná

Podľa Belousovovej bývalý predseda KDH a Národnej rady SR v súvislosti s demonštráciami poukázal na chaos pred parlamentom a násilnosti. „Tomu treba predchádzať. Tu musí politika ukázať, kto je tu pánom a prijať zavčasu riešenia, ktoré by tomu zabránili. Aby ľudia mali istotu, že nedajbože, ak by chcel niekto páchať násilie na mne, že sa mám na koho obrátiť,“ povedal Hrušovský.

„Pánovi Hrušovskému asi nedošlo, že táto výbušná spoločenská situácia je tu práve preto, že súčasná vládna koalícia od začiatku arogantne a povýšenecky dokazovala ‘kto je tu pánom’, teda že pánmi sú oni a my ostatní sme pre nich len nejaký otravný hmyz. Zaráža ma, že skúsený politik si to nevie uvedomiť,“ píše šéfka strany Národ a Spravodlivosť. „Čo chce, aby ľudí pri protivládnych protestoch bili policajti obuškami a striekali vodnými delami tak, ako to bolo vo februári v roku 2012 za vlády Ivety Radičovej?!“ kladie Belousovová nepríjemnú otázku.

Začínam mať obavy o bezpečnosť v krajine, hovorí Pavol Hrušovský
Stav v štáte je povážlivý, akoby politika prestávala zvládať ťažké procesy v krajine. "Začínam mať obavy o bezpečnosť v štáte," povedal pre TASR bývalý predseda Národnej rady (NR) SR a expredseda KDH Pavol Hrušovský v súvislosti s aktuálnou... Čítať ďalej
01 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR


„Súčasťou vládnej koalície bolo vtedy aj KDH a ministrom vnútra, teda zodpovedným za použitie vodných diel proti protestujúcim bol ich nominant Daniel Lipšic, súčasný špeciálny prokurátor, vtedy člen KDH. Tie časy si pamätám veľmi dobre. Aj ten strach v očiach a nervozitu, ktorá vládla v národnej rade medzi všetkými, ktorí boli nejakým spôsobom namočení v kauze Gorila,“ pripomína expolitička Hrušovskému „revolučné“ obdobie. Dodáva, že dnes žneme výsledky práce aj vtedajšej vlády, ktorá nebola schopná kauzu Gorila vyšetriť. „Lepšie povedané nechcela byť schopná...“


Neraz hrali pred kamerami rôzne divadielka, akože bojujú proti sebe, v zákulisí však boli kamoši

„Neviem, či je ešte pán Hrušovský členom KDH, no tie dve prvé písmenká v ich názve nikdy nemali opodstatnenie tam byť. A za pravdu mi dáva aj spomínané vyjadrenie bývalého predsedu hnutia. Nič kresťanské ani demokratické v ňom nie je. Naopak arogantnosť a pocit nadradenosti,“ kopla siBelousovová do strany kresťanských demokratov.

„Zaujímavé je, že v súčasnosti pôsobí pán Hrušovský v Eximbanke, kde bol navrhnutý ministrom financií za stranu Smer! Vo funkcii bude šesť rokov, t. j.do roku 2023 mu Smer zaistil veľmi dobrý flek. Neraz hrali pred kamerami rôzne divadielka akože bojujú proti sebe. V zákulisí však kamoši, hlavne keď ide o kšefty,“ končí svoj status Anna Belousovová.

Belousovová: Nie je ďaleko doba, keď ich pred hnevom národa neochránia ani opancierované autá, ochranka či ťažkoodenci
Hnev Slovákov sa zvyšuje priamo úmerne so zvyšujúcim sa nátlakom vlády na očkovanie a jej ďalšie protipandemické opatrenia. Zvyšuje sa však aj „ostražitosť“ polície, ktorá tieto dni, proti protestujúcim pred parlamentom opäť vyhnala ťažkoodencov.... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik