Peklo na jeseň bude na Slovensku iba kvôli výhodám pre zaočkovaných, ktoré sú falošné
01 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Prosím a vyzývam k vzájomnému pochopeniu a rozlišovaniu medzi skutočným a falošným. Inteligentní ľudia by sa mali spájať. Bez ohľadu na očkovanie a záujmy politikov, ktoré tu, priznajme si, sú. A sú kolosálnych rozmerov. A tiež nezabúdajme, že existujú aj záujmy biznisu. Dajme si dole rúška z očí a začnime, prosím, vidieť." Martina Valachová


Matina Valachová, šéfredaktorka online magazínu 40plus od vypuknutia pandémie COVID19 dáva priestor odborníkom z každej oblasti. Považuje za dôležité, aby každý mal k dispozícii názory oboch strán, mohol si vybrať čo považuje za správne a možno aj získať odpovede na otázky, ktoré hlavný prúd nekladie a na ktoré odpovede neprináša.
Spoločnosť sa nachádza na bojisku

Naposledy ju zaujala správa CDC, ktorú priniesol aj NY Times. "Nejde o žiaden HOAX," píše. Poznámkou reaguje na niekoľkomesačné bojisko, v ktorom sa spoločnosť nachádza. "Jedna strana ukazuje prstom na druhú. Neočkovaní sú kotleby alebo fašisti. V každom prípade sú to hlavne dezoláti, hlupáci, spodina. Ja poznám ľudí, ktorí sú vzdelaní a v živote veľa dosiahli, a predstavte si, nie sú fašisti ani tupci.

Oni iba nie sú zaočkovaní. To je celé. Nič viac a nič menej. Poznám ľudí, ktorí veľa dosiahli. Sú vzdelaní. Sú presvedčení, že tým, že sa dali zaočkovať, chránia seba aj okolie. Nič zlé nerobia. Dali sa zaočkovať, lebo veria, že vakcína je jediné riešenie. Alebo sa dali zaočkovať, lebo chceli mať pokoj a chceli cestovať. Bodka," vysvetľuje Valachová.

Keby sa ľudia spojili, populisti by nemohli presadzovať povinné očkovanie, tvrdí Laššáková
Príkladom liahne populistických politikov je podľa Laššákovej Progresívne Slovensko. "Vakcinačná kampaň, ktorú pretláčajú mainstreamové médiá, našla v tejto strane dokonalého zástancu," píše. "Namiesto toho, aby sprostredkovávali dialóg medzi... Čítať ďalej
01 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Aj falošné výhody pre očkovaných môžu priniesť na Slovensko skutočnú a reálnu tretiu vlnu

Riaditeľka CDC, Dr. Rochelle P. Walensky, podľa Valachovej potvrdila, že v prípade Delta variantu prenášajú očkovaní v nose a hrdle rovnaké množstvo vírusu ako neočkovaní a môžu ho roznášať rovnako ako neočkovaní. Zverejnený interný dokument z ktorého vychádza uvádza širší a pochmúrnejší pohľad na variant. Valachová tvrdí, že aj falošné výhody pre očkovaných môžu priniesť na Slovensko skutočnú a reálnu tretiu vlnu.

Falošná výhoda podľa nej je hriech všetkých, ktorí si myslia, že keď sú zaočkovaní, tak nemôžu vírus dovliecť a roznášať. Aj hromadné podujatie, kde budú môcť iba zaočkovaní a pripravia výnimku, aby sa ich tam mohlo stretnúť omnoho viac, ako to je dovolené momentálne. Falošná výhoda je aj diplomatický pas, ktorí politikom zaručuje absolútnu slobodu.

Je načase stanoviť podmienky ukončenia tejto pandémie. Protilátky podľa českých vedcov už fungujú
Dočkali sme sa? Českí vedci oznámili svetu, že je načase stanoviť podmienky ukončenia pandémie. Ich nová štúdia dokazuje, že protilátky po prekonaní ochorenia fungujú, ľudia s protilátkami sú dlhodobo chránení a riziko opakovanej infekcie je u nich... Čítať ďalej
01 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Dajme si dole rúška z očí a začnime, prosím vidieť!

"Priatelia, dajme si už dole tie boxerské rukavice a stanovme si vlastné pravidlá," vyzýva Valachová v závere zamyslenia. "Faloš dajme nabok. Politikom sa podarilo rozdeliť nás tak, že niekedy mám pocit, že je tu už rozbuška vojny. Spojme sa v múdrosti. V jednoduchej múdrosti sedliackeho rozumu. Je len na nás, ako to celé uchopíme. Nezabudnime sa pozerať aj na to, že sa nám tu mení – pod rúškom rúška – spôsob vládnutia. Nezabúdajme, že existujú aj záujmy biznisu. Dajme si dole rúška z očí a začnime, prosím vidieť!" Dodáva v závere článku šéfredaktorka online magazínu 40plus, ktorý je podstatne dlhší a v plnom znení je k prečítaniu tu.

"Aj Hitler prevzal moc nad životmi ľudí úplne v súlade s ústavou", varuje Čarnogurský ml.
"Ľudia nie sú hlúpi, vedia si vybrať sami, čo je pre ich život a zdravie lepšie. Aj keď sa nadutí kontrarevolucionári z progresívneho krídla snažia tvrdiť opak. Podľa nich, protestujúci sú vraj iba „nevzdelanci." Hoci samotným progresívnym... Čítať ďalej
01 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová