MUDr. Peter Sabaka tvrdí veci, ktoré sú v príkrom rozpore s tým, čo tvrdia iní odborníci
31 | 07 | 2021 I Petra Demková

MUDr. Peter Sabaka tvrdí veci, ktoré sú v príkrom rozpore s tým, čo tvrdia iní odborníci. Sabaka napísal, že Delta „zabíja rovnako ak nie viac“ ako koronavírus, ktorý sme tu mali v zime.


Sabaka, ktorý sa netají tým, že celospoločenské zdravie vníma skôr politicky, než ako lekár, taktiež spochybnil aj dáta Izraela či Británie, že nemocnice sa tam plnia aj zaočkovanými. Pre svoje tvrdenie však neponúkol ani jeden číselný údaj. Aj preto je vnímaný skôr ako snaživý politik, než odborník.



Sabaka tvrdí veci ktoré odporujú tvrdeniam odborníkov

MUDr. Peter Sabaka tvrdí veci, ktoré sú v príkrom rozpore s tým, čo tvrdia iní odborníci, napríklad MUDr. Mesík, MUDr. Bukovský, PhD, MUDr Ján Lakota, CSc, či MUDr. Peková, PhD, molekulárna genetička.

Tvrdenia Petra Sabaku sú, žiaľ, na hrane šírenia poplašnej správy. Napriek tomu, že viacerí odborníci potvrdili, že Delta variant nie je ani zďaleka taký smrteľný ako predošlý variant, Sabaka tvrdí opak, v snahe donútiť Slovákov k očkovaniu. Dokedy budeme tolerovať klamstvá kúpených či pomýlených odborníkov v médiách?

Vláda stavila na otvorenú aroganciu moci. Už jej vôbec nejde o zdravie ľudí, myslí si Peter Weiss
Vláda sa zabetónovala, radikalizuje sa a rezignovala na dialóg s ľuďmi. Nemá záujem s nimi diskutovať, ale rozhodla sa ich nálepkovať. Stavila na otvorenú aroganciu moci a médiá jej pomáhajú, myslí si Weiss. Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Peter Sulek

Sabakovi prekážajú aj protestujúci

Bratislavský lekár si pred niekoľkými dňami kopol dokonca aj do protestujúcich. Podľa neho sú nespokojní občania len zmanipulovaní. Sabaka asi vôbec nevníma osobnú skúsenosť každého jedného, ktorý pred parlament prišiel. Niekto prišiel o prácu, iného nútia očkovať sa, lebo ho z nej inak vyhodia, ďalšiemu štát svojimi drakonickými opatreniami zruinoval podnikanie. Sabaka však presne v štýle snaživého politického agitátora aj napriek tomu drzo hovorí o zmanipulovaných ľuďoch.

„Slovensko nie je pár stovák pomýlených zmanipulovaných ľudí pred parlamentom. Aj tí sa iba stali bábkami a obeťami pár bezcharakterných chrapúňov bez chrbtovej kosti a svedomia, ktorí sú ochotní vymeniť ľudské životy a utrpenie za pár rokov na slobode a miesta pri koryte. Navyše im pri tom ochotne sekundovali ich antisystémoví "odborníci", ktorí za smrť tisícov ľudí zasa vymenili 5 minút vlastnej slávy. Ani neviem ktorí z nich sa mi hnusia viac,“ napísal Sabaka.
Väčšina je podľa Sabaku iná, rozumná

Podľa Sabaku je však ale väčšina iná. „Väčšina občanov sú ale slušní a rozumní ľudia, ktorí sa nenechajú zmiasť sprostými klamstvami. Preto mám ešte nádej, že nemusíme v tretej vlne dopadnúť ako najhorší v EU v počte úmrtí, hoci máme na to zatiaľ slušne našliapnuté,“ straší doktor.
Ďalší "správny" údaj?

Nasleduje, samozrejme, povinné marketingové okienko. „Ak ste sa ešte nerozhodli očkovať alebo neočkovať, zrekapitulujem tu len to, čo zatiaľ o očkovaní a koronavíruse vieme a čo by vám mohlo pomôcť pri rozhodovaní. Delta zabíja rovnako ak nie viac ako korona čo sme tu mali v zime. Na začiatku sa môže podobať na prechladnutie ale po týždni môže prerásť do zlyhania pľúc. Koronavírus tu bude ešte dlho a utiecť sa mu nedá. Každý jeden sa s ním skôr či neskôr stretne. Ide len o to či bude imúnny alebo nie,“ píše Sabaka.

Nikita Slovák: na demonštrácie Za slušné Slovensko chodili krásni a zdvorilí ľudia. Dnes zberba.
Nikita Slovák, ktorého pánboh potrestal strašným menom, pretože Slovákov z duše nenávidí, sa zas prihlásil o slovo. „Revolúcia za čo vlastne? Aby sme prestali používať slovo covid? Aby sme ľudí nechali zdochnúť na ulici? Tri zuby na 5 ľudí,... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Petra Demková


Problémom tohto údaja je len to, že nie je nijako podložený a ani overiteľný. Niekoľko analýz a zahraničných odborných článkov na túto tému publikovali dokonca niečo úplne iné. Koniec koncov, aj naše médiá písali, že človek ani nemusí vedieť, že má Deltu, pretože u väčšiny prejde ako obyčajná nádcha.
Ďalšie promo pre vakcínu

Pán doktor pokračuje: „Očkovanie chráni aj proti delte. Na 88% pred chorobou, na 96% pred ťažkým priebehom a na 99% pred smrťou. Nenechajte sa oklamať tými, čo vravia že nefungujú, lebo v UK alebo Izraeli končia v nemocnici rovnako aj očkovaní. Je to jednoduchý matematický "trik" a ukážte, že ste múdrejší a neskočte im na to,“ napísal Sabaka bez dodania jediného relevantného údaja, o čo sa pri tomto tvrdení opiera.

A to už nie je len malý prešľap, to je doslova drzosť a diletantstvo.
Neskoré následky po vakcíne sú blud

Záver pána doktora netreba asi veľa komentovať: „Očkovanie je bezpečné,“ píše. „Pri mRNA vakcínach hrozí riziko asi 1 k miliónu že človek dostane zväčša len ľahkú myokarditídu. Nedá sa ani porovnať o čo je vakcinácia bezpečnejšia ako prekonanie COVID19. "Neskoré následky" sú blud a žiaden odborník čo rozumie vakcínam a úmyselne neklame na ne neverí,“ píše bohorovne Sabaka a popiera tak tvrdenia desiatok a svetovo tisícov vedcov, ktorí bijú na poplach tvrdiac, že o dlhodobých následkoch tohto vakcinačného experimentu dnes ešte nevieme NIČ.
Očkovanie, očkovanie a ešte raz očkovanie

„COVID19 sa dá liečiť. Liečba niekoľkonasobne zvyšuje vyhliadky na prežitie. Prevencia očkovaním je ale podstatne účinnejšia a okrem toho, dusiť sa a skončiť v nemocnici s hadičkou, v lepšom prípade v nose a v horšom prípade v krku nie je práve najpríjemnejšie. Okrem toho, existuje aj long Covid, ale to už predsa viete,“ dodal dávku strašenia a desu pán doktor na záver.

Svätá kampaň na vakcínu alebo Pápež ako nástroj vydierania nezaočkovaných
Čoskoro sa Slováci dočkajú obrovskej pocty. Teda aspoň tí zaočkovaní. Podľa odborníkov, ktorí predpovedajú tretiu vlnu pandémie koronavírusu už v septembri, tak pápež dôjde akurát... nevhod. Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Tibor Sipos