Mladí ľudia na ochranu pred COVIDom nepotrebujú očkovanie (Urs P. Gasche)
28 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Ursa P. Gascheho (InfoSperber)


„Pre dospievajúcich je infekcia COVID neškodnejšia než očkovanie. Dospievajúci nepotrebujú očkovanie na ochranu pred COVIDom," - tvrdí, nemecký odborník na infekčné choroby  profesor Peter Kremsner.


"Neexistuje takmer žiadny dôvod, aby sa dospievajúci nechali očkovať." InfoSperber informoval o tom už 10. júna a 12. júla analyzoval najnovšie údaje a opäť dospel k záveru: "Existuje len málo dobrých dôvodov, prečo by sa mladí ľudia mali dať očkovať". Individuálny prínos je nedostatočný a spoločenský prínos je minimálny. Jedinou výnimkou sú mladí ľudia, ktorí trpia vážnymi chorobami, alebo majú veľkú nadváhu. Hrozí im ťažší priebeh po infikovaní. Všetky deti, ktoré vo Veľkej Británii zomreli na COVID-19, trpeli vážnymi predchádzajúcimi chorobami.

Hoci úrady, niektorí odborníci a médiá vyvíjajú tlak na mladých ľudí, aby sa dali zaočkovať, profesor Philip Tarr z Kliniky infekčných chorôb v kantónovej nemocnici v Bazileji a profesor Peter Kremsner z Univerzitnej nemocnice v Tübingene tiež vyzývajú na zdržanlivosť pri očkovaní mladých ľudí.

Svedectvo rakúskej detskej lekárky o závažných vedľajších účinkoch po očkovaní detí proti COVIDu (The Epoch Times)
Komentár sm (The Epoch Times) Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Veľká Británia proti očkovaniu 12- až 15-ročných

Britský minister zdravotníctva sa vyslovil proti plošnému očkovaniu tínedžerov. Očkovať by sa mali len tínedžeri so závažnými predchádzajúcimi ochoreniami. Informovala o tom 17. júla agentúra Reuters. Rovnaké stanovisko zaujal aj Stály výbor pre očkovanie (STIKO) v Nemecku.
"O zriedkavých, potenciálne závažných vedľajších účinkoch sa zatiaľ nemožno vyjadriť"

Odborník na infekčné choroby Philip Tarr spolu s ďalšími dvoma desiatkami autorov skúmal otázku: "Mali by sme očkovať deti a dospievajúcich proti COVIDu-19?" Ich zistenia sa publikovali 17. júla v internetovom časopise "Primary and Hospital Care":

"Individuálny prínos pre deti a dospievajúcich, ak vôbec je nejaký, je veľmi malý, pretože zriedkavo majú závažný priebeh COVIDu-19." Očkovanie by preto malo byť o to bezpečnejšie. Bezpečnosť mRNA vakcín u detí a dospievajúcich je však "nedostatočne zdokumentovaná". K "zriedkavým, potenciálne závažným vedľajším účinkom a dlhodobým nežiaducim reakciám" sa zatiaľ nemožno vyjadriť.

Záhadné úmrtia pilotov: Je za tým očkovanie?  (Ani Asvazadurian)
Komentár Ani Asvazaduriana (The Epoch Times) Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Hodnotenie profesora Philipa Tarra sa zhoduje s vyjadreniami profesora Thomasa Mertensa, predsedu Stálej komisie pre očkovanie v Nemecku,  ktoré zazneli v rozhovore pre noviny "taz":

"Čím nižšie je riziko ochorenia, tým bezpečnejšie musí byť očkovanie." To dáva zmysel každému. "Ak majú deti a dospievajúci veľmi nízke riziko ochorenia, potom musíme byť aj pri očkovaní sakramentsky bezpeční... Už tucet prípadov závažných vedľajších účinkov spochybňuje očkovanie u detí."
Očkovanie má viac vedľajších účinkov ako nákaza COVIDom-19

Profesor Peter Kremsner z Univerzitnej nemocnice v Tübingene, ktorý ako lekár už sám aplikoval tri dávky očkovania, 14. júla v relácii Markusa Lanza na ZDF (od 55. minúty) pripomenul, že "COVID-19 je choroba staroby", a pokračoval: "Ak je zaočkovaná drvivá väčšina ľudí nad 50 rokov a veľmi veľa ľudí nad 40 rokov, potom sme to zvládli."

Mladí ľudia nemajú z očkovania žiadny individuálny prospech. Je pravda, že očkovanie mladých ľudí by mohlo prispieť k hromadnej imunite. Kremsner však zatiaľ dúfa v "o niečo lepšie tolerované vakcíny".

Napriek kolektívnej imunite sa Izrael pripravuje na novú vlnu koronavírusu ((Josh Groeneveld)
Komentár Josha Groenevelda (Business Insider) Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Dokonca aj "veľmi dobrá vakcína od spoločnosti Pfizer/Biontech spôsobuje vedľajšie účinky takmer u všetkých dospievajúcich, zatiaľ čo infekcia Sars-Cov-2 vedie k miernym príznakom len u 10 až 50 percentách dospievajúcich. K hromadnej imunite by mohla prispieť aj prirodzená imunizácia (prostredníctvom infekcie).

Už 20. júna profesor Thomas Mertens, predseda Stálej komisie pre očkovanie v Nemecku, v rozhovore pre noviny "taz" uviedol, že chrípka postihuje deti a dospievajúcich viac ako infekcia COVID-19.
"Mladí ľudia môžu nakaziť starších ľudí, ktorí neboli očkovaní"

Anne Lévyová, riaditeľka Spolkového úradu pre verejné zdravie, vidí riziko v tom, že ak mladí ľudia nebudú očkovaní a „nakazia starších nezaočkovaných, tak sa hospitalizácie opäť prudko zvýšia". Uviedla to 18. júla v denníku NZZ am Sonntag. Hoci počet pozitívnych testov opäť prudko stúpa, najmä medzi mladšou generáciou, počet hospitalizácií sa zatiaľ zvýšil len mierne.

Masívne vedľajšie účinky po očkovaní detí teraz aj v Rakúsku. Trpké svedectvo matky dvoch vážne chorých detí (Willi Huber)
Komentár Williho Hubera (Report24) Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Jedným z dôvodov môže byť to, že pred závažným ochorením sú chránení nielen očkovaní starší ľudia, ale aj všetci neočkovaní starší ľudia, ktorí sa vírusom infikovali bez toho, že by o tom vedeli, alebo ktorí ochoreli na COVID-19 a už vyzdraveli. V každom prípade k hromadnej imunite neprispieva len stupeň preočkovanosti, ako sa dnes často tvrdí. Podľa mienky väčšiny virológov vírus totiž nezmizne.
Rovnaké opatrenia pre všetkých

Ľudia, ktorí nemôžu byť očkovaní zo zdravotných dôvodov, musia dodržiavať rovnaké ochranné opatrenia bez ohľadu na to, či je zaočkovaných 10 alebo 80 percent mladých ľudí. Veď pri stretnutí nevedia, kto bol očkovaný.

Nemecká Spoločnosť pre detské a dorastové lekárstvo 21. apríla 2021 vyhlásila:

"Chýbajú údaje o tom, že existuje súvislosť medzi infekciami u detí a dospievajúcich a preťažením jednotiek intenzívnej starostlivosti a závažnými a smrteľnými priebehmi u starších dospelých."

Napriek kolektívnej imunite sa Izrael pripravuje na novú vlnu koronavírusu ((Josh Groeneveld)
Komentár Josha Groenevelda (Business Insider) Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Profesor Wolf-Dieter Ludwig, predseda Komisie pre lieky pri nemeckej Lekárskej komore, v rozhovore pre InfoSperber 11. júna 2021 uviedol:

"Deti a dospievajúci zohrávajú v pandémii pravdepodobne skôr nepodstatnú úlohu. Nebolo dokázané, že infekcie v tejto vekovej skupine vedú k preťaženiu jednotiek intenzívnej starostlivosti... Nepovažujem za opodstatnené očkovať vo všeobecnosti zdravé deti a dospievajúcich proti COVIDu-19.“

V každom prípade, ak sa dá zaočkovať čo najviac mladých ľudí, spoločenský prínos je pomerne malý.

Starší ľudia, ktorí nemôžu byť očkovaní zo zdravotných dôvodov, alebo ktorí nechcú byť očkovaní, musia dodržiavať rovnaké opatrenia na svoju ochranu, či už je zaočkovaných 10 alebo 80 percent mladých ľudí. Veď pri stretnutí nevedia, ktorí mladí ľudia, a tiež ktorí dospelí, by mohli byť nákazliví.

V záujme ochrany pred vážnymi ochoreniami sa títo neočkovaní starší ľudia, najmä tí s už existujúcimi predchádzajúcimi ochoreniami, musia vyhýbať spoločnosti v uzavretých a nedostatočne vetraných priestoroch a vo všeobecnosti si musia udržiavať odstup, nosiť rúška a dodržiavať hygienu, uzatvára komentár Urs P. Gasche v InfoSperberi.

Ľudí nemožno diskriminovať za to, či sa dajú, alebo nedajú očkovať (Susanne Ausicová)
Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times) Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová