Vedlajšie účinky síce testovali málo ale pre decká je to fajn! Vakcína od Moderny sa bude môcť v EÚ podávať aj dospievajúcim
24 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Európska agentúra pre lieky dala zelenú vakcíne od spoločnosti Moderna, ktorá sa bude môcť teraz podávať maloletým vo veku od 12 do 17 rokov, informuje portál RT.


Vo svojom piatkovom vyhlásení Európska agentúra pre lieky (EMA) vydala odporúčanie pre vakcínu Spikevax pre dospievajúcich vo veku 12-17 rokov. Vakcína od Moderny sa podáva v dvoch dávkach. Teraz sa stala druhou vakcínou proti Covid-19, ktorú agentúra schválila na použitie u osôb mladších ako 18 rokov.
Rovnako ako u dospelých

Vo svojom vyhlásení EMA odporučila, aby bolo očkovanie u adolescentov rovnaké ako u osôb starších ako 18 rokov. S odvolaním sa na testovanie, ktorého zahŕňalo 3 732 adolescentov, orgán uviedol, že protilátková odpoveď u dospievajúcich sa javila podobná ako u dospelých.

Nemeckí vedci hovoria v prípade vakcinácie detí jasné NIE! Tak čo my tu riešime? Pýta sa Blaha
Očkovacia stratégia sa rieši vo svete už niekoľko mesiacov a najnovšie sa do nej boli zaradené aj deti. Mnohí ich odmietajú očkovať. Iní to vidia ako jedinú „záchranu“. Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha v tom má úplne jasno, čo dáva vedie aj v novom... Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Štúdia naznačuje, že dospievajúci sú náchylní na zvyčajné najbežnejšie vedľajšie účinky vakcíny. Ide o bolesti v mieste vpichu, únavy, bolesti hlavy, svalov a kĺbov, ako aj nevoľnosti, vracania a horúčky. „Tieto účinky sú zvyčajne mierne alebo stredne závažné a zlepšujú sa v priebehu niekoľkých dní po zaočkovaní,“ informovala agentúra EMA.
Chápu, že neboli rozsiahlejšie klinické štúdie ale...

Agentúra dodala, že chápe, že veľkosť testovania nebola dostatočne veľká na to, aby izolovala nové neobvyklé vedľajšie účinky. Alebo aby objavila riziko spojené so známymi vedľajšími účinkami, ako je myokarditída (zápal srdcového svalu).

V piatok agentúra uviedla, že bude naďalej hodnotiť bezpečnosť a účinnosť vakcíny pri jej podávaní i mimo neho.

Šokujúce VIDEO o vakcinácii. Nielen dospelých, ale aj detí, proti čomu sa postavilo 120 rakúskych lekárov!
Na Slovensku sa rozpútalo doslova vakcinačné šialenstvo. Komu nepichli vakcínu proti koronavírusu, ten je akoby nepriateľom všetkých „zodpovedných“. To, čo sa deje s vakcináciou u nás, si všimli už aj v susedných Čechách, na čo poukazuje aj Iza... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik