Nemeckí vedci hovoria v prípade vakcinácie detí jasné NIE! Tak čo my tu riešime? Pýta sa Blaha
12 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Očkovacia stratégia sa rieši vo svete už niekoľko mesiacov a najnovšie sa do nej boli zaradené aj deti. Mnohí ich odmietajú očkovať. Iní to vidia ako jedinú „záchranu“. Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha v tom má úplne jasno, čo dáva vedie aj v novom statuse.


Podľa Blahu je správou dňa, že nemecká Stála očkovacia komisia (STIKO) pre nedostatok vedeckých dát neodporúča plošnú vakcináciu detí a mládeže proti covidu. Proti je zjavne aj podpredseda Smeru, ktorý sa v statuse zamýšľa nad tým, prečo sa u nás tak „tlačí“ na očkovanie detí a zároveň kladie dosť zaujímavé a pre mnohých kompetentných aj nepríjemné otázky.
Pamätáte? Baťová tvrdila, že AstraZeneca nemá vedľajšie účinky

„Haló, ešte raz: nemeckí experti neodporúčajú očkovať deti a my čo? My tu ideme naše detičky vystavovať možným rizikám? Lebo Baťová odklepne čokoľvek, čo jej farmafirmy napíšu?“ pýta sa Blaha. A pripomína: „Pamätáte, ako nám tu slávna Baťová rozprávala, že AstraZeneca nemá vedľajšie účinky. A bum, zomrela žena. A potom sa náš slávny ústav poopravil, že hej, občas niekto zomrie, ale don´t worry.“
Čo potom, keď sa dieťaťu niečo stane? Kto bude zodpovedný?

Podpredseda-Smeru-SDS však kladie aj nepríjemné otázky. „A kedy sa začneme znepokojovať v prípade detí? Keď zomrie prvé, druhé alebo päťdesiate?“ Nemeckí vedci hovoria v prípade vakcinácie detí podľa Blahu jasné NIE! „Nemci si budú chrániť svoje deti a my z tých našich urobíme pokusných králikov? To ako vážne?!“ krúti hlavou Blaha.

Virologička Zelená: Očkovanie ľudí po prekonaní Covid-19 je nezmyselné. S očkovaním detí by som bola veľmi opatrná!
Hana Zelená je uznávaná česká virologička. V príspevku, ktorý prináša portál 40Plus prináša názor na očkovanie tých, ktorí Covid19 prekonali a majú imunitu. Tvrdí, že očkovanie pre nich nemá žiadny zmysel a zbytočne sa vystavujú riziku nežiadúcich... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová


Podpredseda Smeru pripomína, že pravdepodobnosť úmrtia dieťaťa na Covid-19 je taká miniatúrna, že toľko núl ešte nevynašli, aby to matematicky vyjadrili. „Tak načo to do nich ideme rvať, preboha? A teraz ideme riskovať aj životy našich detí?“ nechápe Blaha, ktorý opäť ukazuje aj na mainstreamovú tlač.

„A ako sa má rodič rozhodnúť, keď je povolený len jeden názor? Akonáhle poviete niečo kritické na očkovanie, zošrotuje vás liberálna tlač. Do médií štát nalial milióny, aby šírili propagandu. V takomto prostredí si mnohí rodičia povedia, že však čo, riskneme to - a svoje deti tam pošlú. A čo potom, keď sa niečo stane? Kto bude zodpovedný?“ pýta sa celkom vážne podpredseda Smeru.

Lekári: Povinná vakcinácia detí nie je vhodná, bol by to problém
Na očkovanie proti koronavírusu sa môžu od pondelka hlásiť aj deti od 12 rokov. Pokiaľ časť odborníkov hovorí, že očkovanie mladších ročníkov má význam, sú tu aj takí, ktorí s tým nesúhlasia. Lekári sa však zhodujú v jednom. V žiadnom prípade by... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Rútime sa do pekla. Je najvyšší čas začať serióznu debatu

Akýkoľvek kritický názor je podľa Blahu nasilu vypudzovaný z verejnej diskusie. „Bežný človiečik, čo kuká Markízu, ani netuší, že existuje nejaký nositeľ Nobelovej ceny za virológiu Luc Montagnier, ktorý ostro kritizuje očkovanie proti covidu. Ja len, že asi o tom chalan niečo vie, keď je profesor virológie s Nobelovkou. Či? Ale nie, tu sa mu vysmieva kdejaký násťročný liberálny bloger - vraj názory Montagniera nie sú relevantné. Jasné - počúvajme jedine Baťovú. A Matoviča!“ píše ďalej už celkom slušne „naštartovaný“ Blaha.

Tvrdí, že všetci sa vyhovárajú, vraj nechcú pripustiť iné názory, aby neodradili ľudí od očkovania. „Ale presne takto argumentujú totality! Presne takto nemá vyzerať vedecká diskusia, lebo tu už nejde o pravdu, ale len o to, ako dobytok nahnať do ohrady. Rútime sa do pekla. Je najvyšší čas začať serióznu debatu o tom, či chceme riskovať životy našich detí,“ navrhuje smerák.


Nerobme z našich detičiek pokusných králikov

„Poznáte to, budeš môcť cestovať, budeš môcť chodiť na koncerty - bum, šľahneme ti experimentálnu vakcínu. Toto nie je o zdraví - oni ľudí normálne korumpujú! Toto je vážna medicínska téma a keď raz nemeckí experti povedia, že nemajú dosť informácií na to, aby odporučili očkovanie detí, tak to berme sakramentsky vážne aj u nás na Slovensku. Nerobme z našich detičiek pokusných králikov,“ vyzýva našich kompetentných Ľuboš Blaha.

Na záver statusu dodáva: „Ja svoje deti nedám zaočkovať, ani keby mi sľúbili modré z neba. Ale je našou morálnou povinnosťou chrániť všetky deti na Slovensku. Zavolajte do Nemecka a nechajte si poradiť! Zastavte to, kým je čas!“

Vedec Halgaš: Údaje plošnú vakcináciu detí nepodporujú. Liek viete prestať podávať, ale nie odvakcinovať
12 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová