Koalícia sa dohodla. Poslanci ĽSNS robili na tlačovej konferencii koalície cirkus.
24 | 07 | 2021 I Petra Demková

Koalícia oznámila na večernej tlačovej konferencii výsledok rokovaní. Svoju dohodu sa snažili odprezentovať ako ústupok voči ľuďom. Detaily dohody však neoznámili. Do tlačovej miestnosti sa dostali poslanci za ĽSNS a bránili členom koalície v prezentovaní výsledkov rokovaní. Nastal chaos. 


Tlačovú konferenciu otvoril premiér Eduard Heger, avšak nepovedal nič, len rovno odovzdal slovo ministrovi práce, sociálnych vecí a rodiny. "Zabránili sme rozdeľovaniu ľudí na dve kategórie," povedal Milan Krajniak z hnutia Sme rodina.


Následne sa na tlačovke strhol chaos. Do miestnosti sa totiž dostali poslanci za ĽSNS aj s Mariánom Kotlebom a vykrikovali po členoch koalície, ktorí práve informovali médiá. Dožadovali sa, aby išli členovia koalície svoje "dobré správy" povedať osobne ľuďom priamo pred parlament. V miestnosti nastal chaos, Peter Pčolinský, ktorý bol na tlačovej konferencii prítomný tiež, po poslancoch ĽSNS pokrikoval "nech idú von hajlovať". Chvíľami bola situácia úplne neprehľadná a Krajniaka, ktorý sa snažil hovoriť, ani nebolo počuť.


Nakoniec sa predsa len členom koalície podarilo povedať základ dohody. Nezaočkovaní ľudia nebudú platiť za testy pri chodení do práce, školy a obchodov. Očividne však tento ústupok nebude platiť pri iných druhoch činností. Nepadlo ani slovo o podujatiach, či voľnočasových aktivitách. Testy si neočkovaní budú robiť doma sami, pôjde o nosové domáce testy. Tie budú používať aj deti samé v škole.


Pendleri si rovnako nebudú musieť za testy platiť.


Milan Krajniak na záver povedal, že po takejto dohode hnutie Sme rodina podporí vládnu novelu v pléne Národnej rady.


Následne si zobral slovo minister Lengvarský avšak oznámil iba, že nemá čo dodať.








Protesty pred parlamentom sa stupňujú! Ex-poslanca Marčeka dav vypískal!
Demonštranti striktne odmietajú zákon, ktorý by umožňoval segregáciu na základe očkovania alebo testovania. Kontroverzný zákon pripravil nominant politického hnutia OĽANO Vladimír Lengvarský. Protest kontinuálne trvá už druhý deň. Účastníci... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK