Protesty pred parlamentom sa stupňujú! Ex-poslanca Marčeka dav vypískal!
24 | 07 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Demonštranti striktne odmietajú zákon, ktorý by umožňoval segregáciu na základe očkovania alebo testovania. Kontroverzný zákon pripravil nominant politického hnutia OĽANO Vladimír Lengvarský.  Protest kontinuálne trvá už druhý deň. Účastníci vyzvali Kollára, aby prišiel na diskusiu medzi nich. Ex-poslanca Marčeka demonštranti rezko vypískali. 



Protest zatiaľ prebieha bez použitia vodných diel a gumových projektilov

Mikrofón si od jedenástej striedajú viacerí nazlostení občania. Napriek tomu, že rečníci sú prevažne z ľudu, tak sú medzi nimi aj sa spoločensky známejšie osobnosti. Na bezpečnosť protestujúcich dohliadajú policajní ťažkoodenci. Pravdepodobne, svojou prítomnosťou, reagovali na kritiku šéfa parlamentu B. Kollára. Nateraz policajti vodné delá a ani gumové projektily nepoužili, tak ako to robili pred pár mesiacmi.

V dave, ktorí vyslovene odmieta segregáciu obyvateľstva, sú prevažne občania v strednom veku. Na námestí vlajú slovenské vlajky. Sympatické je, že sa rešpektuje akási nadstraníckosť protestov.

Otvorený ďakovný list vláde SR a jej prisluhovačom od Združenia slovenskej inteligencie
Zdroj: Združenie slovenskej inteligencie - KORENE Čítať ďalej
31 | 01 | 2021 | Prevzatý článok


Vystúpili straníci z Republiky

Medzi rečníkmi vystúpil aj odídenec od Kotlebu poslanec Miroslav Suja. "Som veľmi rád, že tu neťaháme politické strany," poznamenal Suja, člen predsedníctva politickej strany Republika. "Kuloárna informácia z národnej rady je, že nás strašne klamú, " dodal.  Tiež sa vyjadril na margo počtu plne zaočkovaných hospitalizovaných v Izraelských nemocniciach. Podľa jeho oficiálnych údajov to má byť až 60 percent.

Ďalej zapálene dodáva na margo koaličných kolegov :"Veľa ľudí sa tu poka..lo!... Veľa ľudí sa pos..lo! ". Následne aj zdôvodnil svoje tvrdenie tým, že neprídu k protestujúcemu davu a zároveň sa ospravedlnil za vulgárne slová. Verejne vyzval B. Kollára a jeho poslancov, aby položili vládu keď kontroverzný zákon prejde.

Pár minút nato dostal slovo ex-poslanec Marček. Dav ho neprijal a s hukotom ho vypískal. Nepustil ho de-facto k slovu a aj keď odovzdal mikrofón, zostal trápne stáť ešte chvíľku na tribúne.

Miroslav Suja: Toto tu ešte nikdy nebolo. To je totálny rozvrat štátu a zneužitie právomocí! (VIDEO)
Utajená schôdzka najvyšších štátnych činiteľov v centrále SIS je neustále bodom pozornosti ako opozičných strán, tak aj v podstate väčšiny Slovenska. Poslanci za hnutie Republika nahrali k celej situácii video, kde hovoria, že po tom, čo sa v... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

 Známe aktivistky nezostali bokom

Rečnili aj známe aktivistky. Z Bratislavy Michaela Horňáčková a z Prešpova Anna Oubrechtová. Podľa Oubrechtovej, slovenské národné povstanie začalo od včera. "Keď chcete slobodu, poďte za ňu bojovať," kričala do mikrofónu. Dav začal skandovať: "Slovensko na nohy!" Umiernenejšia Horňáková: " Sme tu najmä, kvôli deťom!" Pokračovala smerom ku koalícií: "S teroristami sa nevyjednáva!"