Matovičova sestra Belicová so štátnym pohrebom Lasicu nesúhlasí: Zaslúžili by si ho aj naši predkovia!
20 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Smrť Milana Lasicu zasiahla nielen umeleckú obec, ale aj obyčajných ľudí a politikov. Niektorí z nich dokonca požadovali, aby bol kvôli tomu vyhlásený štátny smútok. Koalícia sa na tom napokon nezhodla, a tak bude rodine populárneho herca a zabávača ponúknutý „iba“ štátny pohreb.


Zuzana Belicová, sestra Igora Matoviča, sa už nie raz prejavila kriticky na jeho adresu. Tentokrát sa v statuse vyjadrila aj k úmyslu ponúknuť rodine zosnulého herca štátny pohreb. Nie je stým stotožnená rovnako, ako množstvo Slovákov reagujúcich v diskusii s odôvodnením, že takí istý pohreb by si zaslúžili aj naši predkovia za budovanie vlasti.
Prečo by mal mať niekto štátny pohreb, kto si robil srandu z pracujúcich ľudí

Aj takto v roku 988 zarábali naši umelci. Zdroj: FB / Ľubomír Schmida


„Každý jeden zomretý občan Slovenska, naše nebohé babky, dedkovia, otcovia, mamy by si zaslúžili mať ‘štátny pohreb’ so všetkými poctami. Nielen herci. Za to, že sa celý život nadreli ako kone, aby mohlo byť politikom, ich rodinám nadštandardne dobre a hlavne tým po revolúcii,“ píše Belicová.

„Naši mŕtvi predkovia, čo rukami budovali tento štát. Mestá, dediny, nemocnice, fabriky, družstvá, priehrady, cesty, železnice, diaľnicu. Či ľudia, čo pre nás všetkých dorábali chleba. Tí ľudia sú pre mňa celebrity,“ pokračuje ďalej.

A v diskusii s ňou súhlasí množstvo ľudí, ktorí nechápu, prečo bude mať Lasica štátny pohreb. „Presne, Zuzka, naši predkovia by si zaslúžili taký pohreb, že si ruky zodrali po lakte, len aby sme sa mali dobre. Po nich je toho veľa. Ale prečo by mal mať niekto štátny pohreb, kto len trepal sprostosti od rána do večera a robil si srandu z pracujúcich ľudí!“ konštatuje Evka Gálisová.


Škoda, že nie ste na mieste svojho nepodareného brata

„Áno Zuzka, máte pravdu, ale takých ľudí si nevážia. A keď idú do dôchodku dajú im 300 eur mesačne za tú ich ťažkú prácu. Je to žobračenka, ako keby sa im vysmiali do očí,“ pripája sa Darina Kozáčková. „Pani Belicová, škoda, že nie ste vy na mieste svojho nepodareného brata. Bolo by lepšie. Skúste založiť stranu, uspeli by ste,“ odkazuje jej Abo David. „Ja osobne som toho pána ‘nemusela’. Osobne som sa s ním stretla. Arogantný, neosobný, nepríjemný. Pán Satinský bol opak tohto ‘hrdinu’,“ napísala Ivana Sališová.

„Myslím si, že glorifikovať niekoho tak vtieravo je nedôstojné. Voči pánovi Lasicovi, ale aj voči nám všetkým. Takýmto spôsobom iba dokazujeme, že niečo nie je správne v našej spoločnosti. Každý človek, akýkoľvek si zaslúži úctu, vážnosť a dôstojnosť. A nemyslím si, že vyhlásenie štátneho smútku je tým správnym krokom,“ pridal do diskusie pod statusom Štefan Rožar.

Matovičova sestra Belicová: Zlodejov a politikov sa drahota a prázdno v peňaženke týkať nebude
Slovensko muselo a stále musí riešiť veľa problémov, no jeden naozaj patrí na okraj. LGBT komunita síce opäť chcela pripomenúť svoje problémy, lenže určite na to teraz nie je vhodný čas. Myslí si to aj sestra ministra financií Zuzana... Čítať ďalej
19 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik