Američania odmietajú očkovanie, pretože „neveria“ Bidenovi a médiám, tvrdí Trump
19 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Bývalý prezident USA Donald Trump tvrdí, že Američania odmietajú očkovanie proti Covid-19, pretože majú nedostatok dôvery v Biely dom, informuje portál RT.


Trump opäť pripísal zásluhu na vývoji vakcín operácii Warp Speed ​​jeho predošlej vlády. Obvinil tiež prezidenta Joe Bidena, že „zaostáva za plánom“.

Biden predtým oznámil cieľ, aby dostalo 70 percent dospelých Američanov najmenej jednu dávku vakcíny pred 4. júlom, čo sa nakoniec nepodarilo dosiahnuť.



Biden a jeho administratíva čelili tento týždeň silnej kritike po tom, čo prezident poukázal na dezinformácie na sociálnych sieťach. Tieto klamlivé informácie stoja za nerozhodnosťou pri očkovaní. Ďalej obvinil Facebook zo „zabíjania ľudí“. Tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psakiová už skôr vyzvala na zákaz šírenia „dezinformácií“.

Podľa Bidenovho predchodcu však Američania odmietajú očkovanie, pretože „nedôverujú Bidenovej vláde. Taktiež nedôverujú výsledkom volieb a určite nedôverujú falošným správam.“



Výsledkom bolo, že Trump bol kritikmi obvinený z presadzovania proti vakcinačnej politiky. To aj napriek tomu, že predtým očkovanie propagoval.

„Trump práve vydal vyhlásenie, ktoré sa zaoberá proti vakcinačnou politikou,“ napísal na Twiiteri nezávislý publicista Ahmed Baba.

Provokácia Moskvy: Manévrov NATO na Ukrajine sa prednostne zúčastňujú rusky hovoriaci vojaci
Aktívna fáza mnohonárodných manévrov Sea Breeze 2021, ktoré nedávno začali na Ukrajine, je sprevádzaná cvičeniami za účasti Spojených štátov a krajín NATO. Tie sa čoskoro uskutočnia v blízkosti ruských hraníc s protiruskou orientáciou, informuje... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Tibor Sipos