Ako to bolo s reklamou na vakcínu? Vakcína je sloboda? Aká sloboda? Pýta sa Iza Bela
19 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Vedci a odborníci spolu s politikmi nám pred časom sľubovali, že vakcinácia vyrieši problém s koronavírusom a bude znamenať cestu k slobode. Ako sa ukazuje na príklade Izraela, nevyriešila ani jedno, ani druhé. Kritickým okom sa na to v statuse pozerá aj naša „hviezda“ Facebooku a „bežná“ žene Iza Bela.


Izrael je krajinou, ktorú nám naša vládna špička a tiež niektorí odborníci dávali za príklad v zaočkovanosti. Tieto dni však ukazujú, že ich problém s COVID-19 sa mohutným očkovaním vôbec nevyriešil. Ako v statuse informuje Iza Bela, ich premiér aspoň na rozdiel od našej vládnej špičky chlapsky priznal, že „vakcíny samy o sebe problém pandémie nevyriešia“. Tieto slová „bežnej“ žene doslova nahrali na smeč a kritickým okom sa pozrela do našej „kuchyne“.
V čom je teda problém, keď Izraelčania sú zaočkovaní, ale počet nakazených tam znovu stúpa?

„Kedy takto predstúpia naši politici Heger, Čaputová a Lengvarský a konečne povedia na rovinu, ako to vlastne s očkovaním je?“ pýta Iza Bela. Podľa nej s tým v Izraeli problém nemali, pretože ich premiér svojím vyhlásením, že „vakcíny samy o sebe problém pandémie nevyriešia“, doslova šokoval svet.

„Áno, čítate správne, takto sa vyjadril izraelský premiér. Ani tu nechcem písať, čo sme sa okolo vakcín napočúvali a videli tých propagánd, ktoré na nás spustili média. Vakcína je sloboda, vakcína je jediné riešenie, cesta, ktorá vyvedie svet z pandémie nového koronavírusu. Presne, toto už dlhé mesiace počúvame nielen z úst mnohých politikov, ale aj od prevažnej časti odborníkov, lekárov alebo hercov,“ konštatuje „bežná“ žena. Pripomína, že všetci spomenutí sa podieľali na veľkej kampani, ktorá prebiehala v rádiách, televíziách, denníkoch či na bilbordoch.

Arogancia a drzosť Lengvarskému očividne nechýba. Toto už presahuje všetky medze, hnevá sa Iza Bela
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský si ide svoje a vôbec ho nezaujíma, že ústavný súd rozhodol o neplatnosti vyhlášky upravujúcej režim na našich hraniciach. „Bežná“ žena Iza Bela ho za to v statuse nazvala „gumákom“, pretože rovnako sa... Čítať ďalej
15 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Hlavné osobnosti týchto reklám boli Čaputová, Krčméry, Banášová, Magálová a ďalší. Bol to veľký mediálny tlak na bežných občanov Slovenska. Ako sa zdá, tak nie je to úplná pravda s tou vakcínou, že je sloboda. Najnovšie tie zaručené pravdy spochybnil svojimi vyhláseniami premiér Izraela. Tento muž stojí na čele krajiny, ktorá má byť pre svet najväčším vzorom vysokej miery zaočkovanosti populácie. V čom je potom vlastne problém, keď Izraelčania sú zaočkovaní, ale počet nakazených tam znovu stúpa?“ pýta sa Iza Bela. Dodáva, že denný počet prípadov nákazy koronavírusom v Izraeli po prvý raz za štyri mesiace presiahol tisícovú hranicu.

Iza Bela: Na školskej párty v Tel Avive zaočkovaný nakazil koronou 83 tínedžerov!
Zdá sa, že dogma o ochrane zaočkovaných pred koronavírusu sa rúca. A to priamo odtiaľ, kde nám to dávali za vzor. COVID-19 dostalo v Izraeli 83 tínedžerov. Nakazil ich zaočkovaný kamarát. Iza Bela sa preto, pýta, aký je rozdiel medzi zaočkovaným a... Čítať ďalej
11 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik

Izraelský premiér šokuje - účinnosť existujúcich vakcín proti variantu Delta je slabšia, ako sme dúfali

Áno, nakazených tam pribúda. „Podľa izraelského ministerstva zdravotníctva v krajine za uplynulých 24 hodín pribudlo dovedna 1 118 nových infekcií, čo je najväčší denný prírastok od polovice marca. Informovala o tom agentúra DPA,“ píše okrem iného Iza Bela.

Pripomína, že premiér Izraela Naftali Bennett v piatok počas stretnutia s ministrami a predstaviteľmi bezpečnostných zložiek a zdravotných úradov uviedol, že Delta variant spôsobuje nárast infekcií po celom svete, „a to aj v zaočkovaných krajinách ako Spojené kráľovstvo, USA či Izrael“.

„V tomto duchu poznamenal, že ‘účinnosť existujúcich vakcín proti variantu delta je slabšia, ako sme dúfali’ a zároveň dodal, že vakcíny samy o sebe tento problém pandémie nevyriešia,“ pridáva Iza Bela šokujúce vyjadrenia izraelského premiéra.


Teraz buďte múdri, Čaputová, Heger, Lengvarský a Krčméry

Izrael aj vzhľadom na nárast počtu prípadov nákazy chce podľa Iza Bely od budúcej stredy opätovne zaviesť obmedzenia na zhromaždenia a podujatia v interiéri, ktorých sa zúčastní viac ako sto ľudí. „Vstup bude povolený iba pre zaočkovaných, ľudí s negatívnym výsledkom testu a tých, ktorí ochorenie COVID-19 prekonali. Zároveň sa opätovne zavedie aj povinné nosenie rúška v interiéroch,“ opisuje „bežná“ žena chystané opatrenia v Izraeli.

„Tak teraz Čaputová, Heger, Lengvarský a Krčméry, povedzte nám, ako to bolo s tou vašou reklamou na vakcínu. Vakcína je sloboda? Aká sloboda? Tá vaša na diplomatické pasy, ktorú máte vy aj poslanci v parlamente, že nemáte problém cestovať, kde len chcete?“ kladie na záver statusu Iza Bela kompetentným nepríjemné otázky.

Iza Bela: Farmafirmy budú prichádzať s požiadavkou ďalších kôl očkovaní. Nejde o zdravie, ale o biznis!
„Bežná“ žena a nepísaná hviezda Facebooku Iza Bela sa zrejme prevtelila do pozície veštkyne. Ako v statuse priznáva, na to, že po Matovičovom testovaní príde na rad vakcinácia upozorňovala už vlani v októbri. Ba dokonca vraj tvrdila i to, že... Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik