Český sociológ: Musíte pohŕdať všetkým, každým a najmä národom, aby ste sa stali niekým
17 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

V Českej republike najčítanejší sociológ Petr Hampl píše o jedinom akceptovateľnom živote mladých, o pohŕdaní občanmi zo strany politikov a hlavného mediálneho prúdu, o vlasteneckej politike a predovšetkým o nevyhnutnosti toto zaužívané klišé urgentne zmeniť.


"Mnoho mladých ľudí je presvedčených, že existuje iba jeden akceptovateľný životný štýl. Politici, takmer všetci, sú presvedčení, že existuje iba jedna správna politika. A mainstream sa zas ukája na tom, že iba on je ten, kto je povolaný súdiť, čo je pravda, čo je správne a čo nie." Píše sociológ Petr Hampl, tentoraz na portáli prvnizpravy.cz. 
Je vhodná Orbánova cesta v krajinách V4?

"Orbánova revolúcia uspela skôr, než sa plne sformovala nová spoločenská štruktúra. Skôr, než došlo k plnému rozdeleniu na novú aristokraciu a nižšie triedy. Teraz by to bolo oveľa ťažšie - ako vidíme v Poľsku - ale je to stále možné." Pripúšťa citovaný sociológ.

"Premárnenou príležitosťou bola covidová epidémia. Štáty boli v rozvrate. Vládnuca trieda bola zmätená. To bol ten správny čas na zmenu pomerov. Ale patriotické hnutia neboli prepravené. Je dôležité vidieť, že Orbán urobil obrovský kus práce PRED TÝM, než sa v roku 2010 dostal k moci. Nikto iný neurobil porovnateľný obrovský kus práce pred rokom 2020."

Čo dnes chýba vlasteneckým hnutiam? (Petr Hampl)
Patriot, aktivista a asi najznámejší český sociológ - Petr Hampl nedávno poskytol rozhovor pre americký magazín Counter-Currents. Tézy, ktoré v ňom odzneli by vydali na nejeden komentár. Avšak myšlienky Petra Hampla by prvom rade mohli položiť... Čítať ďalej
06 | 06 | 2021 | René Skalný

Vlastenci musia už raz pochopiť...

Sociológ Hampl pre prvnizpravy.cz vysvetľuje potrebu reálneho vnímania udalostí a diania. "To bol kľúčový rozdiel medzi Orbánom a Trumpom. Orbán bol zvolený a okamžite zaútočil na globalistické mocenské štruktúry v Maďarsku. Nezastavil sa ani pred dočasným prevzatím kontroly nad zahraničnými bankami."

"Trump nepochopil, že jadro zla spočíva v systéme globálneho voľného trhu. Že je potrebné skrotiť alebo zničiť najväčšie technologické firmy, medzinárodné bankovej skupiny, veľké médiá a politické neziskovky. Nemá zmysel bojovať jednotlivé bitky, ak nie ste pripravený zaútočiť na celý systém."
Našiel sa niekto, kto sa nehanbí vysloviť slovo socializmus

"Starý robotnícky socializmus je spojenec, nie nepriateľ." Píše sociológ Hampl. "Nemám prístup do mainstreamových médií. Že by som sa mohol vrátiť a znovu prednášať na vysokej škole, je nemysliteľné. Ľuďom, ktorí mi poskytujú sály na prednášky, sa občas vyhrážali. Ale na druhú stranu mám množstvo priaznivcov. Opakovane sa ma zastávali niektorí poslanci, aj hovorca českého prezidenta."
Chýba kultúry hrdých

"Jednoducho preto, že nám chýba skúsenosť s hlbokým triednym rozdelením. Ešte pred jednou generáciou bol národ relatívne jednotný. Áno, boli tu papaláši, boli tú intelektuáli, boli tú poľnohospodárski robotníci a množstvo ďalších skupín. Ale neexistovalo medzi nimi také hlboké rozdelenie."

"O svojbytnej kultúre môžeme hovoriť až vtedy, keď sa podarí odovzdať určité názory a spôsoby správania ďalšej generácii. Až potom je isté, že to nebola záležitosť jednej samozvanej párty, ale celej spoločenskej vrstvy.
Klapky na očiach nám prirástli k tvári

"Mnoho mladých ľudí má dnes pocit, že existuje iba jeden životný štýl a jeden pohľad na svet. Že mimo korporátnej kancelárie a veľkých médií niet života. To je prípad najmä vzdelaných mladých ľudí žijúcich vo veľkomestách. Musíte sa stať súčasťou korporátneho sveta, pretože nie je iná možnosť. Musíte usilovať o členstvo v globálnej elite. Musíte pohŕdať svojím národom. Musíte jazdiť na dovolenky na správne miesta. Nie je žiadna alternatíva, ako to kedysi zhrnula Angela Merkelová."

"Taký svet bez iných možností je vhodný pre korporátne zisky. Je to ale zlé pre národy, a je to zlé pre životné šance tých mladých ľudí. Svet korporácií nakoniec neprinesie nič iné ako neobmedzenú konkurencii a strach.  Nadšenie mladých ľudí sa ľahko mení v bezradnosť a zúfalstvo." varuje na webe prvizpravy.cz český sociológ Petr Hampl.

(Medzititulky red. HD, redakčne krátené, pôvodná verzia je na prvnizpravy.cz.)

Český sociológ Hampl: Sexualitu detí je treba brániť pred eurohujermi a mimovládkami
"Rozvrátiť psychiku, napchávať hormónmi a potom kastrácia! Český sociológ Peter Hampl poukázal na desivo smutný prípad 14-ročnej dievčiny. V súvislosti s ním sa ostro pustil do najrôznejších "genderových" neziskoviek. Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Ivan Brožík