Zdravotná sestra Alena prekonala Covid aj s rodinou. Očkovať sa nepôjde, nedá ani dcéry, tvrdí, že imunitu má vytvorenú
16 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

Rozdelená spoločnosť, v ktorej narastá agresivita. Odpovede na legitímne otázky nie sú.  Namiesto vysvetľovania sa používajú zákonom stanovené príkazy a nariadenia. Mnoho otázok je pritom legitímnych. Jednou z nich je otázka, ktorá sa týka tých, ktorí Covid prekonali. Predstavujú iné riziko ako tí, ktorí Covid neprekonali? Je potrebné, aby sa očkovali? Sú nebezpeční pre svoje okolie?


Zaujímavý príklad priniesol denník Postoj. Príbeh zdravotnej sestry Aleny, ktorá sa vírusom nakazila v práci a nakazila sa aj jej rodina. Ochorenie prebiehalo s citeľnými príznakmi a rovnako bojovali aj s postcovidovým syndrómom. Výnimku z testovania už nemajú, ale Alena je presvedčená, že získala odolnosť a neohrozuje nikoho. Očkovanie po ťažkom priebehu odmieta a tiež považuje za zbytočné, aby dala očkovať dcéry, ktoré Covid prekonali. Alene prekážajú opatrenia, ktoré vláda pripravila a nebrala do úvahy ľudí, ktorí Covid prekonali.

Režim začal hon na nepohodlného vedca MUDr. Lakotu. Advokát Weis mu vyjadril podporu
Tím AKW a tím odbornakomisia.sk sa rozhodli vyjadriť podporné stanovisko Dr. Jánovi Lakotovi a odsúdiť publikované stanovisko BMC SAV, ktoré považujú za obyčajné ohováranie, také typické pre dobu, ktorú práve žijeme. Celé stanovisko: Vedcov typu... Čítať ďalej
15 | 07 | 2021 | Peter Sulek

Poznatky vedy o imunite po prekonaní covidu hovoria jasne

Podľa denníka Postoj viaceré štúdia hovoria o tom, že úroveň ochrany tých, ktorí prekonali Covid s jasnými príznakmi a majú vytvorené protilátky je na podobnej úrovni ako po očkovaní. Týka sa to predovšetkým ľudí do 65 rokov. "Môžeme z tohto predpokladať, že aj naši rekonvalescenti z druhej vlny (z tejto zimy) môžu byť slušne chránení aj po vyše roku od infekcie. Teda až do jari 2022. Zatiaľ sa zdá, že imunita po prekonaní slušne chráni aj proti delte," píše portál Postoj.
Masívna druhá vlna, politici v maskáčoch a SNP

Počas celoplošného testovania, ktoré politici označovali aj ako druhé SNP mohlo ísť o Slovenské celonárodné premorenie. Podľa zverejnených údajov mohlo ísť až o 700 tisíc ľudí. Faktom je, že nie všetci nakazení museli ísť na test. A tak nie sú evidovaní. Môže ísť teda až o jeden milión ľudí. "Do úvahy ale treba brať tých, ktorí sa dali otestovať, ale výsledok testu bol falošne pozitívny. Tí imunitu vytvorenú nemusia mať.

"Bunková imunita je v tejto kombinácii robustnejšia ako len po očkovaní mRNA vakcínami. Chýba ale legitimita tohto tvrdenia. Uznanie, že na rekonvalescentov sa hľadí ako na plne chránených," píše Postoj.

Pandémia spôsobila vynechanie rutinného očkovania 23 miliónov detí, varuje OSN
UNICEF a Svetová zdravotnícka organizácia varovali, že narušenie zdravotnej starostlivosti na celom svete, ktoré bolo spôsobené Covid-19, malo za následok, že milióny detí premeškali očkovanie proti iným chorobám, informuje portál... Čítať ďalej
15 | 07 | 2021 | Lukáš Leca

Komunikácia politikov nie je férová

Trestajú tých, ktorí už Covidom prešli, opatrenia sa menia z jedného dňa na druhé. Očkovanie, očkovanie, očkovanie. Ale! Očkuje sa iba krátko. Prioritou nie je očkovanie rizikových skupín, ale míňa sa úsilie na tých, ktorí sú menej rizikoví. Kým sa ale nezaočkuje riziková skupina obidvoma dávkami, nedorastieme na úroveň Veľkej Británie. Tá má na rozdiel od Slovenska aj skvelé dátové systémy a flexibilne dokáže reagovať na akúkoľvek zmenu. Na Slovensku máme zatiaľ iba chaos a boj a zdravý rozum sa akosi vytráca na oboch stranách barikády.

Drgonec: "Ostrieľaný porušovateľ ústavy Mikas zámerne navodzuje chaos"
Miesto uvoľnenia ešte väčšie sprísnenie. Minister zdravotníctva Lengvarský si pozastavenie platnosti vyhlášky ústavným súdom vysvetlil po svojom a pravidlá pri vstupe do krajiny ešte sprísnil. Nie však pre všetkých! Členovia delegácií môžu prísť aj... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková