Konšpirácia predsa len realitou? „Ochranný múr“ okolo Virologického laboratória vo Wu-chane sa rozpadá
15 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Lea Einblicka (The Epoch Times)


Zdá sa, že sa postupne rozpadá „ochranný múr“, ktorý mal zabrániť, aby sa pri vyšetrovaní pôvodu koronavírusu brala do úvahy teória jeho úniku z laboratória.


Ešte koncom mája prezident USA Joe Biden nariadil všetkým americkým spravodajským službám, aby sa ešte raz dôkladne pozreli na otázku pôvodu pandémie koronavírusu. Tentokrát sa nemala vynechať ani teória jeho úniku z laboratória. Do 90 dní majú tajné služby predložiť novú správu k tejto téme. Termín tak majú do konca augusta.



„Čierneho Petra“ Čína podsúva ďalším krajinám

Aj krajiny G-7 požadujú dôkladnejšie vyšetrovanie pôvodu pandémie a väčšiu spoluprácu a transparentnosť zo strany čínskej vlády. Vedenie strany v Pekingu však nechce o novom vyšetrovaní ani počuť. Namiesto toho sa snaží podsunúť Čierneho Petra ďalších krajinám.


Mesík: Súčasné covidové vakcíny nie sú schopné uchrániť populáciu pred šírením nových variantov
A je to tu! Niektoré štáty sa už rozhodli nebojovať proti pandémii hlava nehlava. Uvoľnia opatrenia, aby sa ľuďom ľahšie dýchalo. V Európe sa týmto smerom ako prvá vydala Veľká Británia. V statuse jej krok rozoberá vyštudovaný lekár a analytik... Čítať ďalej
14 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Prinesie konečne vyšetrovanie jasnú odpoveď na pôvod koronavírusu? Ak bude Peking zo všetkých síl blokovať vyšetrovania, tak skoro sa výsledku nedočkáme. Spoločná snaha by však nemusela byť márna.



Britsko-americký „lovec vírusov“

Zdá sa však, že pomaly, ale isto sa rozpadáva politicko-vedecký „ochranný múr“, ktorý mal zabrániť, aby sa pri vyšetrovaní pôvodu koronavírusu brala do úvahy teória úniku z laboratória. Prípad britsko-amerického „lovca vírusov“ Petra Daszaka je jasným dôkazom zmeny politickej klímy. Tento rok je pravdepodobne jedným z najcitovanejších, ale aj najkontroverznejších „lovcov vírusov“ na svete.


V januári vycestoval tím odborníkov zo Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) do čínskeho Wu-chanu. Úlohou odborníkov bolo zistiť pôvod pandémie koronavírusu. USA navrhli troch expertov, aby sa zúčastnili tejto „vyšetrovacej expedície“, WHO ich však všetkých odmietla, s najväčšou pravdepodobnosťou na pokyn Pekingu.


Namiesto toho bol do výskumného tímu WHO pribratý britsko-americký zoológ Peter Daszak, aj keď sa mu vyčítala zaujatosť kvôli jeho úzke kontakty s Virologickým ústavom vo Wu-chane. S vírusovým laboratóriom totiž spolupracuje už 15 rokov a priateľstvo sa neobmedzuje len na výmenu odborných informácií či vedeckú spoluprácu na spoločných projektoch.


Možno vôbec prežiť očkovanie covid vakcínami?
„Vakcíny predstavujú druhú fázu po samotnom covide. Sú to proste biologické zbrane. Preto toľko úmrtí,“ šokuje americký profesor Peter McCullough. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
14 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič

Peter Daszak je prezidentom newyorskej mimovládnej organizácie EcoHealth. Vďaka nej dostalo vírusové laboratórium vo Wu-chane finančné prostriedky z USA. V rokoch 2014 až 2019 to bolo 3,4 milióna dolárov určených na výskum.



Vražedné vírusy ako biologická zbraň

Výskum zahŕňal experimenty zamerané na zvyšovanie nákazlivosti alebo smrteľnosti patogénov. Jeho sympatizanti považujú tento výskum za dôležitý nástroj na pochopenie, ako vzniká pandémia. Kritici sa však obávajú, že takýto výskum by mohol neúmyselne uvoľniť nebezpečné patogény a spustiť novú pandémiu. Je tu ešte horšia obava: využitie výskumu na to, aby sa vraždené vírusy použili ako biologická zbraň.


V roku 2014 vláda USA zastavila financovanie takéhoto výskumu. V roku 2017 však tento kontroverzný výskum opäť dotovali.


Po vypuknutí pandémie koronavírusu v roku 2020 bol bývalý americký prezident Trump informovaný o toku peňazí z EcoHealth do Wu-chanu. V apríli 2020 nariadila Trumpova administratíva zmrazenie dotácií vo výške 3,7 milióna dolárov, ktoré mali cez americký Inštitút zdravia (NIH) tiecť organizácii EcoHealth Petra Daszaka. Toto nariadenie však narazilo na odpor špičkového amerického imunológia Dr. Fauciho.


Podľa najnovšej knihy dvoch novinárov z The Washington Post Dr. Fauci súhlasil so zastavením platieb proti svojej vôli až po tom, čo mu bolo naznačené, že by to mohlo ohroziť jeho kariéru. O tri mesiace, v júli 2020, Národný inštitút zdravia uvoľnil grant pre EcoHealth, ale dočasne pozastavil výskumné aktivity.


Vrchol krízy sme ešte nedosiahli: Po pandémii COVID-19 prichádza zdražovanie potravín a hlad
Kvôli kríze spôsobenej pandémiou COVID-19 dochádza k bezprecedentnému rastu cien potravín na celom svete. Populácia zároveň prišla o významnú časť svojich príjmov, informuje portál PZ. Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

To ukazuje, že existuje skupina vedcov, ktorá má eminentný záujem o takýto výskum. Patrí k nim Peter Daszak, ale napokon aj Dr. Anthony Fauci, poradca americkej vlády.


Niet divu, že sa snažia chrániť svojho partnera vo výskume – Vírusové laboratórium vo Wu-chane. V žiadnom prípade preto nemajú záujem skúmať teóriu úniku vírusu z laboratória.


Títo vedci nie sú jediní, ktorí chcú zabrániť vyšetrovaniu možnej nehody v laboratóriu. Podľa amerických médií sa úradníci USA vyhli teórii úniku z laboratória, aby tak zabránili diskusii o úlohe Ameriky v kontroverznom výskume.



Politicko-vedecký „ochranný múr“

Títo vedci a úradníci sledujú odlišné ciele. Ochrana vlastných záujmov ich spojila. A tak vznikol politicko-vedecký „ochranný múr“, ktorý mal v zárodku zlikvidovať akékoľvek diskusie  o možnosti nehody v laboratóriu ako možnej príčine rozšírenia koronavírusu v Číne. Napomohli tomu aj mnohé mainstreamové médiá.


A Peter Daszak je dôležitou súčasťou tohto „ochranného múru“. Považuje sa za významného odporu teórie úniku vírusu z laboratória. Vo vzťahu k médiám vystupuje ako hovorca tímu odborníkov WHO.


Soul nariadil bizarné opatrenia proti Covidu: Zákaz rýchlej hudby a spomaliť bežecký pás!
13 | 07 | 2021 | Diana Zaťková

V rozhovoroch označoval spomínanú teóriu za čistý nezmysel a označil ju za konšpiračnú, pritom sa odvolával na svoju dlhoročnú spoluprácu s Virologickým ústavom vo Wu-chane a obhajoval profesionalitu pracovníkov laboratória.


Podľa správy Svetovej zdravotníckej organizácie sa koronavírus „pravdepodobne až veľmi pravdepodobne“ preniesol z netopiera na iné zviera a z neho nakoniec na človeka.



Ako sa však netopiere dostali do Wu-chanu, kde vypukla pandémia koronavírusu?

V štúdii prof. Dr. Rolanda Wiesendangera z Hamburskej univerzity sa uvádza podstatná vec:  "Netopiere neboli v ponuke rybieho trhu v centre Wu-chanu, ktorý sa dostal do podozrenia. V miestnom Virologickom ústave sa však nachádza jedna z najväčších zbierok patogénov netopierov na svete, ktoré pochádzajú zo vzdialených jaskýň v juhočínskych provinciách.


Je nanajvýš nepravdepodobné, že by sa netopiere dostali prirodzene do Wu-chanu zo vzdialenosti takmer 2 000 kilometrov a potom by v bezprostrednej blízkosti tohto Virologického ústavu spustili pandémiu na celom svete.“



Peter Daszak to odmietol ako konšpiračnú teóriu, že v ústave sa držali netopiere

V tweete 10. decembra 2020 napísal: „Toto je rozšírená konšpiračná teória. Popisuje prácu, ktorú vediem, a laboratóriá, s ktorými spolupracujem 15 rokov. Nemajú žiadne živé, ani mŕtve netopiere. Nikde nie sú dôkazy o tom, že sa to stalo. Toto je chyba, ktorá sa, dúfajme, napraví.“


Covid očkovaní už nie sú stopercentní ľudia!, tvrdí Qanon
Na základe výkladu Najvyššieho súdu USA sú covid očkovaní považovaní za „trans ľudí“. Preto by nemali mať prístup k štandardným ľudským právam a ani k žiadnemu právu poskytovanému štátom. Uvádza na svojej stránjke slovenská verzia "konšpirátorov"... Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič

Oficiálne video z Čínskej akadémie vied k uvedeniu novovybudovaného laboratória P4 vo Wu-chane v máji 2017 ale ukazuje, že sa tam chovajú živé netopiere. Vo videu  vidno netopiere v klietkach. Vedkyňa napríklad kŕmi netopiera červami.



Peter Daszak klamal

Podľa tohto videa tím výskumníčky Shi Zhengli, známej ako „netopieria žena“, zhromažďoval veľké množstvo vzoriek DNA z netopierov. Koľko to bolo skúšok? 15 000! Peter Daszak teda nehovoril pravdu.


Jeho meno zmizlo z oficiálnej webovej stránkyLancetu, komisie COVID-19. The Lancet (v nemčine Die Lanzette) je jedným z najstarších a najuznávanejších lekárskych časopisov na svete. V júli 2020The Lancet ustanovil komisiu na vyšetrovanie pôvodu koronavírusu, ktorá úzko spolupracuje s OSN.


Vzostup a pád Petra Daszeka ukazuje, ako sa zmenila politická klíma za posledný rok a pol. Teraz je otázkou, kto bude po Daszkovi ako ďalší? Možno Dr. Fauci?


Je tiež namieste otázka, akú úlohu zohrávali medzinárodne uznávané lekárske časopisy počas pandémie koronavírusu a aké vzťahy majú s Čínou, píše sa na záver komentára The Epoch Times.


Peková: Covid je šmejd z laboratória, toľko mutácií nemá predchodcu v zvieracej mikrobiológii (VIDEO)
Koronavírus vznikol v laboratóriu, stojí si za svojím mikrobiologička Soňa Peková. Dospelí i deti podľa nej prišli počas pandémie o slobodu a nechali sa zblbnúť politickými faktormi. O očkovaní molekulárna genetička tvrdí, že vakcinácia proti... Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | Tibor Sipos