Psychiater MUDr. Čičala: Ľudia by mali prestať sledovať médiá a odpojiť sa od manipulácie
14 | 07 | 2021 I Peter Sulek
Radoslav Čičala vidí veľký problém v médiách. Myslí si, že mediálne strašenie sa dá prirovnať k hypnóze a môže viesť až k samovražde. Rozhovor s ním priniesol portál 40plus.sk.

MUDr. Radoslav Čičala pracuje už osem rokov na psychiatrickom oddelení a štyri roky pracoval aj vo väznici v Ilave.
Mediálne strašenie ľudí a samovraždy

Počas kovidových vĺn, keď styky boli obmedzené, bolo menej vyšetrení pacientov. Dôvodom pravdepodobne bol strach pacientov ísť do nemocnice buď z dôvodu toho, že sa nakazia, alebo boli v takom ťažkom stave, že neboli schopní zájsť na vyšetrenie, hovorí Čičala.

Keďže sa ľudia nenavštevovali, tak človek, ktorý žil sám, často bez povšimnutia okolia, ostával doma v zlom psychickom stave, ktorý sa zhoršoval. Sú prípady, ktoré sa skončili aj samovraždou. Toto nie sú domnienky, ale výsledky praxe, pokračuje.

"Mal som pacientov, ktorým sa zhoršil psychický stav pod vplyvom mediálneho strašenia. Mnoho pacientov, ktorí trpia OCD, a napríklad si umývali ruky 20-krát denne, po správach v médiách a strašení, že vírus je všade, si ich začali umývať aj 1000-krát za deň. Tým niektorí mali tak macerované a poškodené ruky, že stačilo málo a dostali nejakú infekciu, ktorá sa už len veľmi ťažko dala liečiť," ozrejmil.

Ako hovorí, mal aj pacienta, ktorý bol počas prvej vlny tiež zavretý doma. A keďže nemal blízku rodinu, tak si ho nikto nejako nevšímal. Doviezla ho sesternica, ktorá mu len tak náhodou zavolala. On jej rozprával, ako všetkých nakazil koronavírusom, ako nakazil svet a ako musí zomrieť. Schudol vyše 20 kíl. A mal šťastie, že sa ozvala sesternica. Už tu nemusel byť, myslí si Čičala.

Príkladov strašenia médiami a vplyvu na život jedincov je viacero. Aj na Slovensku jeden občan, ktorý keď zistil, že je pozitívny, spáchal samovraždu.

Infektológ Sabaka a Lengvarský bohorovne: Úmrtie 39-ročnej ženy z Nitry nemohla spôsobiť vakcína
Slovensko len pred niekoľkými dňami obletela správa o úmrtí mladej ženy a matky dvoch detí. Zomrela nečakane v spánku, v noc po podaní druhej dávky vakcíny Pfizer. Kompetentní sa už predbiehajú vo vyjadreniach o tom, že úmrtie nemôže súvisieť s... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Petra Demková

Lekári zabúdajú na Hippokratovu prísahu

Psychiater tvrdí, že vyšetrenia ukázali mnoho problémov u veľkej časti očkovaných ľudí. Či už problémy s chôdzou, strata reči, oslepnutie, ohluchnutie na jedno ucho, tinitus, rôzne prejavy alergií – opuchy, problémy so srdcom, neurologické problémy, problémy s pamäťou, psychické problémy. Tieto problémy však často podľa neho nie sú lekármi spájané s vakcináciou, i keď sa vyskytli po pár dňoch od podania vakcíny.

Príčinu, prečo to lekári robia a zabúdajú aj na Hippokratovu prísahu, vidí v tom, že ak by lekár pripustil, že vakcína má tieto vedľajšie účinky, tak by si priznal, že môže mať tiež zdravotné problémy po očkovaní. Jeho podvedomie to v rámci pudu sebazáchovy priznať nechce. Podvedome tieto vedľajšie účinky nespája.

Podľa Čičalu mnohé tieto údaje nie sú evidované. Lekári ich nehlásia, mnohí totiž o nich ani nevedia. Majú existovať odhady, že nahlasovanie vedľajších účinkov je okolo 10 percent z reálneho počtu vzniknutých prípadov. A keď sa nehlásia, nie sú dostupné. Psychiater však má množstvo správ takýchto vyšetrení, ktoré si odkladá za účelom prípadných súdnych sporov v budúcnosti.
Mediálna hypnóza

Čičala prirovnáva situáciu k praxi s hypnózou. Absolvoval totiž kurz hypnózy u prof. Kratochvíla. Zúčastniť sa ho malo okolo 50 poslucháčov. Profesor Kratochvíl všetkých skupinovo hypnotizoval. Tretina bola tak hypnabilná, že reagovali už na najľahšie hypnotické formulky. A vykonávali alebo predstavovali si reálne to, čo im profesor povedal.

Ďalšia tretina reagovala len na ťažšie hypnotické formulky. A posledná tretina až na najťažšie. Dvaja neboli vôbec hypnabilní. Čičala nabáda, aby sme si predstavili tú prvú, ľahko hypnabilnú tretinu, ktorá je medzi nami – na Slovensku je to možno 1,5 milióna ľudí, ktorí uveria všetkému, čo je v médiách.

"Keď média ukazovali ľudí na ventilátoroch, s problémami s dýchaním, tak niekto z tohto 1,5 milióna si to mohol aj nahovoriť. Zrazu začal mať dychovú tieseň, šiel na pohotovosť a dokonca si mohol autosugesciou navodiť stav, keď mal nižšiu saturáciu. Napojili ho na ventilátor, na ňom dostal nejakú nozokomiálnu infekciu alebo COVID-19 (existuje množstvo prípadov infekcie v nemocniciach) a zomrel.

Pritom reálne mu nemuselo byť pri príchode nič. Z praxe som mal viacero takýchto pacientov, že pacienta chceli prepustiť domov a on chcel napojiť na ventilátor, lebo si myslel, že zomiera. Na počiatku pandémie, keď vírus nebol známy a nik nevidel prejavy ochorenia, tak bolo množstvo výjazdov záchranných služieb. Prišiel lekár so záchrankou, zmeral tlak, teplotu, saturáciu, upokojil pacienta a problémy pominuli. To sú tie hypnotické formulky u ľahko hypnabilných od autority. Autoritou v tomto prípade je lekár, často sú to médiá, vedci vystupujúci verejne," ozrejmil psychiater.

Prípadov výjazdov záchraniek bolo podľa neho veľa a v budúcnosti bude dôležité zistiť, koľko bolo oprávnených.

Krčméry oznámil sťahovanie zo Slovenska. Preslávil ho výrok, že je len štvrtinový Slovák (VIDEO)
Profesor Vladimír Krčméry prekvapil vyjadrením, keď pre denník Plus jeden deň po strate autority a strate dôvery Slovákov povedal, že sa plánuje odsťahovať zo Slovenska. Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Peter Sulek


Vysvetlil, prečo je presvedčený, že išlo o manipuláciu verejnosti prostredníctvom médií. Ponúkol definíciu hypnózy:

V priebehu hypnózy sa od človeka vyžaduje koncentrácia (na predmet, myšlienku, spomienku atď.) s cieľom odpútania sa od okolitých rozptýlení. Ľudia v hypnóze sa vyznačujú zvýšenou ochotou reagovať na sugescie. Hypnóza sa začína procedúrou takzvanej hypnotickej indukcie, počas ktorej sa hypnotizovaný človek riadi špecifickými pokynmi hypnotizéra.

Moderné štúdie však ukazujú, že používanie hypnotickej indukcie nie je potrebné a hypnotické fenomény je možné vyvolať bežným riadeným rozhovorom
Odpojenie od manipulácie

Zdôraznil, že opakovaním úmrtí, počtov pozitívnych v médiách došlo k zúženiu pozornosti len na problémy s Covid-19. Na túto tému sa zúžila aj naša pozornosť, presne ako vyžaduje proces navodenia hypnózy. Túto tému všetci pozorne sledovali, tí ľahšie manipulovateľní hodinu čo hodinu striehli na počty pozitívnych, mali problémy so spánkom, hovorí.

"Téma úmrtnosti a infekčnosti covidu niektorých úplne pohltila. Pokyny hypnotizéra v tomto prípade nahradili médiá a politici na tlačovkách. Posilnení nejakou autoritou z oblasti zdravotníctva, napríklad profesor Jarčuška alebo Krčméry a ďalší," uviedol bez servítky.

Ďalšou metódou, ktorá sa podľa psychiatra využíva aj pri nabádaní ľudí k očkovaniu, je neurolingvistické programovanie. A tam majú spadať akty ako zobrazovanie ľudí v správach, ktorí sú na umelej pľúcnej ventilácii a zvýrazní sa zvuk dýchania pacienta. Ďalej opakovanie hypnotických formuliek „vakcína je sloboda“. Tieto metódy manipulácie by mali byť podľa neho zakázané, obzvlášť ak ide o výrobok vo fáze klinického testovania, určený len na núdzové použitie.

Čičala je presvedčený, že najdôležitejšiu úlohu tu zohrávajú médiá. Ľudia by mali prestať sledovať médiá, správy týkajúce sa koronavírusu a odpojiť sa od manipulácie. Mali by sa rozhodovať každý sám za seba a tiež podľa svojej anamnézy a predispozície, vyzval na záver.

Celý pôvodný článok TU.

Krčméry, Jarčuška aj Kalavská s manželom sa zúčastnili kongresu v Miami, ktorý sponzoroval Pfizer
Na stránke inenoviny.sk sa objavil článok aj s dokumentáciou, z ktorej vyplýva, že naši poprední vedci, ktorí v prvej línii bojujú za očkovanie, sa v minulosti zúčastňovali lukratívnych kongresov. Jedným z nich bol kongres v Miami. Účasť im platil... Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Petra Demková