Krčméry oznámil sťahovanie zo Slovenska. Preslávil ho výrok, že je len štvrtinový Slovák (VIDEO)
23 | 06 | 2021 I Peter Sulek

Profesor Vladimír Krčméry prekvapil vyjadrením, keď pre denník Plus jeden deň po strate autority a strate dôvery Slovákov povedal, že sa plánuje odsťahovať zo Slovenska.


Z v minulosti uznávaného odborníka profesora Vladimíra Krčméry sa v ostatnom čase stala kontroverzná osobnosť. Prispeli k tomu jeho vlastné vyjadrenia a jeho pochybné pôsobenie počas pandémie. Veľmi kriticky ho okrem laickej verejnosti hodnotia dokonca aj niektorí kolegovia odborníci.
Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva...

Krátko pred nedávnou tlačovou konferenciou, na ktorej sa Krčméry zúčastnil spolu s ministrom zdravotníctva Lengvarským a ministrom vnútra Mikulcom ruchové mikrofóny zachytili ich rozhovor.

„Vyhrážali sa, že ma podpália zaživa s benzínom. Prišli pre mňa policajti, zachránili ma," zdôveril sa Krčméry šéfovi rezortu vnútra.

Hoci išlo o súkromný rozhovor, Krčméry neskôr informáciu potvrdil. „Vyhrážky, o ktorých hovoríte, sa odohrali vo virtuálnom priestore, pričom mňa na ne upozornila samotná polícia," uviedol s tým, že vo veci už bol vypovedať.

Krčméryho „fabrika“ na tituly produkovala čudných profesorov. Ich mená prekvapia
Vladimír Krčméry sa stal jednou z „ľudských“ tvárí boja proti koronavírusu a jeho popularita počas tohto obdobia značne vzrástla. Závažné zistenia Nadácie Zastavme korupciu ho však ukazujú v inom svetle. Ako je pochybné udeľovanie titulov spojené s... Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Natália Sollárová


Infektológ však priznáva, že s vyhrážkami či osočovaním sa už stretol aj v reálnom živote. „Nedávno ma neznáma žena slovne napadla priamo pred kostolom. Väčšina slovných útokov prebieha vo forme nadávok.

Ak spomíname Afriku, stretol som sa tam s podobným osočovaním, keď sme miestnym ponúkali lieky, ktoré pomáhali predchádzať malárii. No nečakal som, že sa podobný scenár zopakuje v Európe," naznačil zaostalosť Slovákov.

Pán profesor zrejme bude poznať slovenské príslovie hovoriace o tom, že ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva.
Len štvrtinový Slovák sa sťahuje zo Slovenska

O policajnú ochranu Krčméry žiadať neplánuje. "Neplánujem žiadať o ochranu, viem, že je to nereálne. Plánujem sa však čím skôr odsťahovať zo Slovenska. Asi do krajiny, kde máme projekty. V boji proti infekciám tam dokážem pre pacientov urobiť viac ako na Slovensku," uzavrel.

Krčméry v poslednej dobe trpí stratou autority a dôvery ľudí. Jeho vyjadrenia si totiž s odstupom času mnohokrát protirečia a mohlo by sa zdať, že ich upravuje takpovediac na objednávku a podľa potreby. Dôveru nevzbudzujú ani jeho minulé kauzy s rozdávaním vysokoškolských titulov pre vybranú elitu.

Okrem toho, že sa stal hlavnou tvárou očkovacej kampane a nechal sa zaočkovať ako prvý, Krčméryho v nedávnej minulosti preslávil výrok o tom, že hlúpy národ sa učí z vlastných chýb a že nemá ilúzie o slovenskom národe. A to vraj aj preto, lebo je len štvrtinovým Slovákom.



Vladimír Krčméry sa nehlási k Slovensku a myslí si, že Slováci sú hlúpi
02 | 04 | 2021 | Gabriel Matta