O nových spôsoboch boja proti „domácemu terorizmu“ (Vladimír Prochvatilov)
14 | 07 | 2021 I Zuzana Perželová

Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry)


Čo sa deje s americkou demokraciou?


Dňa 15. júna 2021 predstavil generálny prokurátor USA Merrick Garland národnú stratégiu boja proti takému javu, ktorý sa teraz nazýva "domáci terorizmus." Stratégiu pripravila Rada národnej bezpečnosti. Dokumentu s 32 stranami, ktorý podpísal prezident Biden, predchádza preambula. Hovorí, že za zrodom novej stratégie boli masové streľby a útoky na imigrantov, černochov a Hispáncov.



Od Ku Klux Klanu až po útok na Kapitol

Ukazuje sa, že domáci terorizmus (Domestic Terrorism) má pôvod v časoch Ku Klux Klanu. Svoje maximum dosiahol 6. januára 2021 počas útoku na Kapitol. Spomedzi ideológií inšpirujúcich „domácich teroristov“ je najpreferovanejšou „nadradenosť bielej rasy“.

Obraz budúcnosti na ceste budovania antiľudského sveta (Valentin Katasonov)
Komentár Valentina Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Iveta Machová


Ďalšia hrozba prichádza od protivládnych extrémistov. Ich ideológie „sa môžu vyvíjať a prekrývať“. V niektorých prípadoch „splývať s konšpiračnými teóriami a inými formami dezinformácií“.
A kam sa podeli radikálni islamisti?

V novej americkej stratégii boja proti „domácemu terorizmu“ pritom nie je ani slovo o radikálnych islamistoch. Akoby „revolučný džihád“ zmizol z povrchu zemského a akoby sa Islamský národ Louisa Farrakhana zlikvidoval sám.

Proti domácim teroristom sa navrhuje bojovať tak, že sa o nich budú zhromažďovať informácie. Zabráni sa náboru amerických občanov do ich radov a prijme sa súbor opatrení na odstránenie „rasizmu a fanatizmu“.
Kto sú takzvaní DVEs

Domáci násilní extrémisti (DVEs) sú považovaní za obzvlášť nebezpečných. Pretrvávajúce motívy DVEs späté s predpojatým postojom k menšinám a ich predpokladané prekročenie právomocí vládou budú takmer určite naďalej stimulovať radikalizovanie DVEs a ich mobilizáciu k násiliu.

Zlovestní DVEs šíria „konšpiračné teórie“. Hovoria o minuloročných volebných podvodoch, podporujú obsadenie Kapitolu. Šíria dezinformácie o COVID-19 a podnecujú národ k násilným aktivitám.

Hrozí, že vznik silnej umelej inteligencie bude koncom ľudského druhu (Vladimír Malyšev)
Komentár Vladimíra Malyševa (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Zuzana Perželová

Naozaj je 32 percent Američanov DVEs

Podľa tejto schémy je 32 percent Američanov klasifikovaných ako „domáci násilní extrémisti“, ktorí sa podľa prieskumu Univerzity Monmouth domnievajú, že Bidenovo víťazstvo bolo možné len vďaka rozsiahlym volebným podvodom (widespread voter fraud).

Donedávna mohli priaznivcov verzie o laboratórnom pôvode COVID-19 zaradiť k „domácim násilným extrémistom“. Teraz, keď sa takáto verzia stala v USA mainstreamovou, budú musieť podrobiť represáliám aj tých, ktorí si myslia, že koronavírus "navial vietor".
Kriticky dôležití partneri

S cieľom úplného potlačenia DVEs chce generálny prokurátor Garland uskutočniť inštruktáž pre „kriticky dôležitých partnerov“ federálnej vlády. Patria sem „štáty, okruhy, kmeňové a územné orgány, zahraniční spojenci a partneri, občianska spoločnosť, technologický sektor, akademická obec a mnoho ďalších. Od „kriticky dôležitých partnerov“, ktorí sú trénovaní v rozpoznávaní domácich teroristov sa bude vyžadovať, aby o hrozbách zo strany DVEs informovali vládne orgány

Dokument predložený generálnym prokurátorom a podpísaný prezidentom Spojených štátov, ako uvádza vládny portál Government Executive, počíta s čistkou vládnych úradníkov. Vláda preberá osobitnú kontrolu nad elimináciou vnútorných hrozieb v ozbrojených silách a v orgánoch súdnej moci.

USA klesajú pomaly ale iste ku dnu (Alexander Dugin)
Komentár Alexandra Dugina (Tsargrad.tv) Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič

Milióny na boj proti fantómom

Ministerstvo zahraničia pridelilo viac ako 100 miliónov dolárov ministerstvu spravodlivosti a ministerstvu pre vnútornú bezpečnosť, aby najali právnikov a špeciálnych agentov na boj proti domácemu terorizmu. Ministerstvo vnútornej bezpečnosti plánuje prideliť 77 miliónov dolárov vládam štátov, okruhov a náčelníkom kmeňov „na vykorenenie domáceho extrémizmu prostredníctvom bezpečnostného grantového programu Federálnej agentúry pre mimoriadne situácie“. Pentagón vypracováva metodiku výcvikov vojenského personálu s cieľom zabrániť ich náboru domácimi teroristami.

Asociácia agentov FBI vyzvala administratívu, aby „z domáceho terorizmu urobila trestný čin, za ktorý sa ustanovuje osobitný trest“.
Vláda hľadá nový typ bonzáka

Na brífingu v Bielom dome zasvätenom stratégii boja proti domácemu terorizmu bolo oznámené, že sa vytvárajú špeciálne internetové zdroje pre „uvedomelých Američanov’’ v rámci programu „Ak niečo uvidíte, povedzte “. Program je vypracovaný ministerstvom pre vnútornú bezpečnosť a pobáda k udaniam na „členov rodiny, priateľov a spolupracovníkov“.

Obyvatelia Spojených štátov nemajú spoločné ciele a hodnoty, ani spoločnú históriu (Vladimír Prochvatilov)
Komentár Vladimíra Prochvatilova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Iveta Machová

Republikánske médiá už bijú na poplach, čo sa deje s americkou demokraciou

Vydanie Revolver uskutočnilo vyšetrovanie, ktoré poukázalo na to, že FBI, Ministerstvo spravodlivosti a Pentagón prostredníctvom svojich agentov infiltrovaných do skupín ‘opolčencov’’ Oath Keepers, Proud Boys, Three Percent, o pripravovanom útoku na Kapitol 6. januára vedeli a s vysokou pravdepodobnosťou plánovali a koordinovali kroky demonštrantov.

John Whitehead, výkonný riaditeľ Inštitútu Rutherford (Charlottesville, Virgínia), ktorý sa zaoberá ochranou občianskych slobôd a ľudských práv, publikoval správu The FBI’s Mafia-Style Justice: To Fight Crime, the FBI Sponsors 15 Crimes a Day, v ktorej systematizuje početné porušenia zákonov USA so strany FBI.

„Niekedy sa zdá, že FBI riadi vlastný zločinecký syndikát, v ktorom dominuje mafia a justícia v mafiánskom štýle“, píše John Whitehead. Ako príklad uvádza vyšetrovanie denníka USA Today, podľa ktorého agenti FBI umožnili skupine zločincov spáchať až 15 trestných činov denne (5 600 ročne), aby ich naverbovali na organizovanie provokácií.

Bývalý rakúsky vicekancelár Strache varuje pred „veľkým resetom“ (Steffen Munter)
Komentár Steffena Muntera (The Epoch Times) Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová


„Pre tých, ktorí poznajú COINTELPRO, program FBI určený na „narušenie, dezorientáciu, diskreditáciu a neutralizáciu“ skupín a osôb, ktoré vláda považuje za politicky nevhodné, by nemalo byť prekvapením, že agentúru ovládlo umenie dezinformácií“, poznamenáva Whitehead.

FBI je obzvlášť kritizovaná za to, že „láka ľudí z rizikových skupín na falošné teroristické sprisahania, poskytuje im organizačnú pomoc, peniaze, zbrane a motiváciu na vykonávanie provokácií, a potom ich uväznenia za takzvané teroristické sprisahanie. Tomu sa hovorí proaktívne prenasledovanie.“

The New York Times Magazine píše: "Prístup vlády k boju proti terorizmu podkopáva ústavnú ochranu všetkých, stiera hranice medzi slovami a činmi a rozširuje okruh osôb klasifikovaných ako hrozbu."

Strednodobé voľby v roku 2022 by mohli byť rozhodujúcim míľnikom pre konečnú transformáciu Spojených štátov z demokracie na diktatúru jednej strany.

Rumsfeld úmyselne spôsobil smrť tisícov vojakov pre vlastný prospech. Zaslúži si špeciálne miesto v pekle (Scott Ritter)
Názor Scotta Rittera (Russia Today) Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Diana Zaťková