Čaputová šokovala: "Gejovia, lesby i transrodoví môžu byť príkladom pre mnohých"
13 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Gejovia, lesby a transrodoví ľudia sú prirodzenou súčasťou spoločnosti, konštatuje prezidentka Zuzana Čaputová. "So svojimi vzťahmi a súkromnými životmi môžu byť príkladom pre mnohých," upozorňuje.





Čaputová sa zúčastnila diskusie Iniciatívy Inakosť na tému LGBTI ľudí a ich rodín. Diskutovala o tom, ako sa im žije na Slovensku, informuje portál Extraplus.

Prezidentka v diskusii povedala: „Gejovia, lesby a transrodoví ľudia sú prirodzenou súčasťou spoločnosti. Patria k pestrosti spoločnosti. Ľudská hodnota sa neodvíja od sexuálnej orientácie, rodu ale od úplne iných kvalít."
Pozoruje, neposudzuje

Podľa vlastných slov sa prezidentka v živote snaží viac pozorovať ako posudzovať. Podľa nej je to téma, ktorá súvisí s ľudskosťou,  láskou k blížnemu, rešpektom a toleranciou.  "Neviem si predstaviť, že by som netolerovala alebo neakceptovala alebo odsudzovala ľudí, ktorí sú gejovia, lesby a transrodoví ľudia“ vysvetlila svoj postoj k LGBTI komunite Zuzana Čaputová.

Čaputová považuje Matovičovu nečinnosť za nepochopiteľnú: Ministri by si to mali vysvetliť, tvrdí
12 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Príklad pre mnohých

Zároveň Čaputová prezradila, že kolegovia, z ktorých sú mimochodom viacerí gejovia, sú kvalitní ľudia a odborníci. Podľa Čaputovej so svojimi vzťahmi a súkromnými životmi môžu byť príkladom pre mnohých.

„Rodina. Pre mňa je to láska, bezpečie, domov, moji najbližší, moja podpora a to sú hodnoty, ktoré si viem predstaviť, že napĺňajú aj ľudí rovnakého pohlavia, ktorí sa rozhodnú spolu žiť,“ skonštatovala Čaputová.

Chmelár: "Treba povstať, kým nás neuvaria ako žaby v hrnci"
Minulotýždňové rozhodnutie ústavného súdu je prelomové a bude mať oveľa ďalekosiahlejšie následky, ako väčšina tušila, píše na sociálnej sieti politický a mediálny analytik, vysokoškolský učiteľ a publicista Eduard Chmelár. "Vitajte v sudcovskom... Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Diana Zaťková