Čaputová považuje Matovičovu nečinnosť za nepochopiteľnú: Ministri by si to mali vysvetliť, tvrdí
12 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Ministri si medzi sebou majú čo vysvetľovať. Uviedla to prezidentka Zuzana Čaputová s tým, že dôvody, vďaka ktorým sa neuvoľnili financie na očkovaciu kampaň, sú pre ňu nepochopiteľné, informuje Pluska.

Hlava štátu tým reagovala na nečinnosť ministra financií Igora Matoviča. Ten stále neuvoľnil financie na očkovaciu kampaň a žiada šéfa rezortu zdravotníctva Vladimíra Lengvarského, aby doplnil podklady.

"Dôvody sú pre mňa nezrozumiteľné vzhľadom na to, že očkovacia kampaň je úplne legitímna stratégia. Robia to takmer všetky krajiny sveta práve preto, aby vysvetlili očkovanie a jeho výhody a význam pre spoločnosť. Je treba, aby to robila aj SR. Viem, že očkovacia kampaň je pripravená. Dôvody, pre ktoré sa to nedeje alebo nie sú na to uvoľnené peniaze, sú pre mňa nepochopiteľné a je veľmi potrebné, aby si to ministri medzi sebou vysvetlili," uviedla Čaputová novinárom, keď navštívila mobilnú očkovaciu jednotku v obci Rosina.


Matovič však už uviedol, prečo zatiaľ neuvoľnil financie na kampaň. Dôvodom má byť podľa jeho slov stráženie efektivity vynakladania verejných prostriedkov. Expremiér sa obrátil na rezort zdravotníctva, aby informoval, v akých médiách a s akými vyrokovanými zľavami má byť poskytnutý reklamný priestor na kampaň.

Všetci sme v rukách politickej mafie. Dôležitú úlohu v tom zohrala Čaputová
12 | 07 | 2021 | Tibor Sipos