Všetci sme v rukách politickej mafie. Dôležitú úlohu v tom zohrala Čaputová
12 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Zdá sa, že prezidentka Zuzana Čaputová zohrala dôležitú úlohu v politickej objednávke. Tvrdí to lekár a výživový poradca Igor Bukovský vo svojom najnovšom videu (audiu) zverejnenom na platforme YouTube. 

Reč je o zmarenom referende o predčasných voľbách. Pravdepodobne najdiskutovanejšou témou posledných dní. Aj podľa sudcu Ústavného súdu SR Miroslava Ďuriša išlo o prehru občana, demokracie i právneho štátu. Ďuriš bol jedným z troch sudcov (okrem Jany Laššákovej a Petra Straku), ktorí nesúhlasili s rozhodnutím Senátu ÚS.

Prsty v tom má Čaputová

Podľa Bukovského zvyšok sudcov (10 z 13) rozhodoval o referende na základe politickej objednávky. "A zdá sa, že dôležitú negatívnu úlohu v tom zohrala už aj prezidentka SR," dodal s hneď niekoľkými uvedenými dôvodmi svojho podozrenia.



"Od nástupu do svojho úradu v máji 2019 Menovala 7 zo súčasných 13 sudcov ÚS SR – teda nadpolovičnú väčšinu," uviedol prvý z nich. Ďalej zdôraznil, že práve Čaputová podala návrh na zamietnutie petície iniciovanej opozíciou. "Podala návrh, ktorý môžeme nazývať hocijako, ale v skutočnosti išlo o návrh na zamietnutie petície, ktorou sa 585 tisíc ľudí dožadovalo práca uplatniť priamu demokraciu a rozhodnúť, či je v spoločnosti spoločenská vôľa zmeniť vládu," domnieva sa.

Ako tretí dôvod svojho podozrenia lekár uviedol, že práve tí sudcovia, ktorých menovala Čaputová, hlasovali za "jej návrh". "6 z tých 7 ústavných sudcov, ktorých menovala súčasná prezidentka, hlasovali za návrh prezidentky, čo viedlo ÚS SR k zamietnutiu referenda. Pre mňa je to dôkaz, že sme definitívne, myslím my všetci, v rukách mafie. Politickej mafie. Politická mafia je horšia ako tá ekonomická," dodal Bukovský znepokojivo.

Chmelár o zmarenom referende: Vládnu nám politickí hochštapleri bez náznaku štátnického uvažovania
11 | 07 | 2021 | Tibor Sipos