Baránek: Štatisticky je takmer vylúčené, aby v mojom okolí umreli po očkovaní traja ľudia
11 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Očkovanie experimentálnymi vakcínami nie je po vôli množstvu ľudí aj na Slovensku. Zaradil sa medzi nich i politický analytik Ján Baránek. V statuse poukazuje na to, že u nás doteraz neprebehla nezaujatá a objektívna diskusia o prínosoch, ale aj rizikách, očkovania.


Šialenstvo a miestami doslova nútiaci teror súvisiaci s očkovaním presahuje hranice akceptovania mnohých Slovákov. S vakcináciou v takej forme, aká v súčasnosti prebieha aj u nás, nie je vôbec stotožnený ani politický analytik Ján Baránek. Dlhodobo poukazuje na rizikách očkovania. Ako píše v statuse, aj jemu chýba nezaujatá a objektívna diskusia o prínosoch či rizikách očkovania.
Nahlásené prípady úmrtí po očkovaní sú kvalifikované ako „vrodená chyba“ a podobne

„Je to tu oficiálne. Hoci so slovným spojením ´veľmi zriedkavé prípady´. Nepredpokladám, že by sa hociktorý hejter a troll teraz ospravedlnili mne a ďalším, ktorí dlhodobo hovoríme aj o rizikách očkovania,“ píše Baránek. Štatistický slovné spojenie „veľmi zriedkavé prípady“ mu celkom nesedí a považuje ho za eufemizmus.

„Štatistický je totiž takmer vylúčené, aby v mojom bezprostrednom okolí umreli po očkovaní traja ľudia. „Samozrejme, neviem, či umreli priamo na následky očkovania, k tejto informácii som sa nedostal. Ani rodiny zosnulých. No umreli pár dní po očkovaní,“ dodáva.



„Takýto výskyt nemôžeme nazvať veľmi zriedkavý výskyt/prípady. Je to zrejme spôsobené aj tým, že nie všetky prípady sú nahlásené a tie, ktoré aj nahlásené sú, sa kvalifikujú ako vrodená chyba a pod. Aspoň podľa toho, aké informácie od vás dostávam,“ priznáva Baránek.

Dodáva, že preto nesmieme poľavovať v úsilí a žiadať nezaujatú, objektívnu diskusiu o prínosoch, ale aj rizikách očkovania proti Covid-19. „Tej sme sa doteraz nedočkali, vzhľadom na hanebnú, šikanóznu, až kriminálnu činnosť našej vlády a niektorých médií v tomto smere,“ píše na záver statusu Ján Baránek.

Baránek: Je vysoko nemorálne a neprofesionálne nútiť kohokoľvek sa očkovať, ak za vakcínu zodpovednosť nenesie nikto
"Som presvedčený, že je vysoko neetické, nemorálne a neprofesionálne nútiť kohokoľvek, aj keď iba nepriamym nátlakom, podstúpiť vakcináciu vakcínami, za ktoré nenesie zodpovednosť výrobca, ani lekár, ktorý vakcínu aplikuje, ani samotný štát. Keďže... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová