Baránek: Je vysoko nemorálne a neprofesionálne nútiť kohokoľvek sa očkovať, ak za vakcínu zodpovednosť nenesie nikto
03 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Som presvedčený, že je vysoko neetické, nemorálne a neprofesionálne nútiť kohokoľvek, aj keď iba nepriamym nátlakom, podstúpiť vakcináciu vakcínami, za ktoré nenesie zodpovednosť výrobca, ani lekár, ktorý vakcínu aplikuje, ani samotný štát. Keďže stále, čo sa vakcín proti Covid 19, hovoríme o štúdii, z toho dôvodu aj Európska lieková agentúra – EMA, schválila vakcíny iba podmienečne." Citát Ján Baránek


Politický analytik Ján Baránek vo svojom nedávnom príspevku na sociálnej sieti zmenil rétoriku. "Priatelia", začína úplne iným tónom, na aký sme boli za posledné týždne u neho zvyknutí. V statuse vysvetľuje dôvody, kvôli ktorým má zdržanlivý prístup k vakcinácii. Ale prikladá aj fakty s uvedením zdrojov. V jeho okolí sa totiž objavili ľudia, ktorí mu jeho prístup vyčítajú a upozorňujú ho, že môže mať na svedomí životy tých, ktorí očkovanie odmietli aj na základe jeho odmietavého prístupu.
Benefit očkovania neprevažuje nad rizikami očkovania

Baránek sa opiera pri vysvetľovaní o tvrdenie, že delta variant Covid 19 je vysoko nákazlivý, ale smrtnosť je podstatne nižšia, ako pri predchádzajúcich mutáciách. Poukazuje aj na to, že úmrtia, ku ktorým došlo, boli spôsobené neadekvátnymi opatreniami.

"Som presvedčený, že peniaze vynaložené na hysterické vakcinovanie, aspoň ich časť, by zachránili viac ľudských životov, ako samotná až násilná snaha o vakcináciu," píše.

Baránek: Výrobcovia neberú zodpovednosť za vakcíny. Povinným očkovaním prinútia k hazardu so životom
"Vakcíny alebo tekutiny sú ešte stále v štádiu vývoja. Výrobca za nich odmieta prebrať zodpovednosť. Rovnako aj za prípadné následky. Toto je potrebné si uvedomiť. V prípade zavedenia... Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Na Slovensku chýba zmysluplná odborná debata o výhodách a rizikách očkovania

V súvislosti s debatou, ktorá by mala byť odborná a mala by poukazovať aj na riziká očkovania sa opiera vo vysvetlení o štatistiky EudraVigilance. Európska databáza hlásení o podozreniach sleduje aj správy o nežiadúcich následkoch a úmrtiach po experimentálnych „vakcínach“ COVID-19. Stránku spustila Európska agentúra pre lieky (EMA) v roku 2012.

"Databáza uvádza, že do 19. júna 2021 bolo po injekciách štyroch vakcín na COVID-19 hlásených 15 472 úmrtí a vedľajších účinkov. Z celkového počtu zaznamenaných vedľajších účinkov je polovica z nich, 753 657 vážnych." Píše Ján Baránek. A uvádza aj pôvodný zdroj, z ktorého informácie čerpá.

Variant epsilon koronavírusu je zrejme odolný voči očkovaniu
Variant epsilon koronavírusu SARS-CoV-2, prvýkrát objavený v americkom štáte Kalifornia, obsahuje tri mutácie tzv hrotovej bielkoviny (spike proteín), ktoré sú odolné voči protilátkam vytvoreným vakcínami založenými na technológii mRNA, ako aj voči... Čítať ďalej
03 | 07 | 2021 | tasr

V Izraeli je znepokojená aj šéfka služieb verejného zdravotníctva Dr. Sharon Alray-Priceová

Baránek tvrdí, že Dr. Sharon Alray-Priceová na nedávnej mediálnej prezentácii odhalila znepokojujúce skutočnosti. "Z 891 prípadov koronavírusu potvrdených iba za jún 2021 dostala polovica obe dávky vakcíny Pfizer. Po aplikovaní vakcín sa nakazilo koronavírusom 6 765 ľudí, ktorí dostali obidve dávky. Epidemiologické sledovanie ukázalo, že ďalších 3 133 ľudí dostalo Covid-19 od očkovaných osôb." Vysvetľuje a prikladá ďalší zdroj, z ktorého vychádza.
Úradníci sú vedomí, že vakcína neposkytuje dostatočnú ochranu

"Okrem vojenského spravodajstva Izraela, na to, že vakcína neposkytuje dostatočnú ochranu upozorňoval aj nositeľ Nobelovej ceny, virológ Luc Montagnier. Za čo bol provaxerským mainstreamom aj náležite zosmiešňovaný až psychiatrizovaný," píše Baránek a vyzýva k tomu, aby si záver urobil každý sám.

Pirošíková v RTVS: Vláda nás obrala o možnosť napadnúť pandemické opatrenia na súde
Sme v testovacej fáze vakcín, povinné očkovanie preto nie je možné a rovnako tak očkovanie detí. Vláda nás v rozpore s medzinárodnými záväzkami obrala o možnosť napadnúť pandemické opatrenia na vnútroštátnom súde, hovorí Marica... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Peter Sulek