Profesor Krčméry je späť! Na protestujúcich sa nehnevá a stretnutiu s nimi sa nevyhýba
10 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Na profesora Vladimíra Krčméryho sa obracia hnev viacerých Slovákov. Dôvodom je nielen to, že sa podieľa na navrhovaní opatrení v boji proti koronavírusu. Hnev vyvolávajú aj sporné vyjadrenia o pandémii, testovaní či očkovaní.


V strede týždňa sa pred jeho domov stretla asi dvadsiatka nespokojných ľudí, preto musela dom strážiť polícia. Prišli dokonca i kukláči. Profesor sa však s protestujúcimi nestretol ani im neotváral, keď zvonili, lebo údajne nebol doma. Ako píše portál 1.pluska.sk, Krčméry sa rozhodol exkluzívne prehovoriť pre denník Plus Jeden Deň. Dokonca poslal protestujúcim osobné pozvanie na diskusiu.
Ľudia, ktorí sa pred mojím domom zhromaždili, mali záujem diskutovať

Známy epidemiológ a prvý zaočkovaný Slovák proti COVID-19 mal viacero kontroverzných vyjadrení nielen k pandémii, ale aj k jej priebehu, testovaniu a najnovšie i vakcinácii. Nečudo teda, že niektorí ľudia sa ho chceli osobne spýtať na to, čo povedal a čo ich trápi. Problémom Slovákov je totiž očkovanie, čo mnohí odmietajú. Počas protestného zhromaždenia pred jeho domom sa im to však nepodarilo.

„Z toho, čo som zachytil, mám dojem, že ľudia, ktorí sa pred mojím domom zhromaždili, mali záujem diskutovať,“ povedal. Dodal, že sa na protestujúcich nehnevá. „Ak je moja domnienka správna a títo ľudia majú z vakcíny obavy, potom sa diskusii nebránim. Rád sa s nimi stretnem napríklad na pôde Slovenskej zdravotníckej univerzity, kde sú miestnosti s kapacitou od 20 do 200 ľudí. Tu sa im pokúsim zodpovedať všetky otázky,“ uviedol ústretovo profesor ktorý verí, že by sa mu ich podarilo presvedčiť.

Protest pred Krčméryho domom. „Vyjdite von a povedzte, prečo nás stále klamete!“ (VIDEO)
Nemilosť Slovákov už pociťuje aj asi najznámejšia tvár pandemickej komisie vlády. Profesor Vladimír Krčméry. Ľuďom sa nepáčia jeho protichodné vyjadrenia ohľadom koronavírusu, testovania aj očkovania. Tak si to s ním chceli osobe „vydiskutovať“.... Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik

Vakcíny sú síce nové, no technológie vraj nie

„A ak nie, potom to budem musieť akceptovať a snažiť sa ich pochopiť. Mojím cieľom nie je na nikoho vyvíjať nátlak,“ odkázal nielen protestujúcim. Profesor dodal, že podobné zhromaždenia sa mali uskutočniť aj pred obydliami doktorky Prokopovej či profesora Jarčušku, teda ďalších členov pandemickej komisie.

„Rozumiem, že mnohí majú pocit, že vakcíny proti COVID-19 boli vyrobené prirýchlo. Podobné otázky veľmi rád a trpezlivo zodpoviem,“ povedal Vladimír Krčméry na margo obáv z nových vakcín. „Ide však o vakcíny, ktorých technológie sa vyvíjali asi od roku 2003 po prvej koronavírusovej epidémii SARS v Hong Kongu. Na jej výskume sa potom pracovalo aj v priebehu ďalších podobných epidémií,“ ozrejmil profesor, ktorý je odborníkom na tropické medicínu aj infektológiu.

Šokujúce VIDEO z vyjadrení profesora Krčméryho. Kto a prečo tu teda vlastne klame?
Slováci sú z viacerých médií doslova „kŕmení“ rozličnými informáciami o koronavíruse aj najmä o nutnosti očkovania, ktoré nie raz vychádzajú z úst toho „najpovolanejšieho“, profesora Vladimíra Krčméryho. Lenže „nie je zlato všetko čo sa blyští“,... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik