Aj napriek úplnému zaočkovaniu ochorelo na Covid-19 viac ako 3 800 Nemcov. Niekoľko stoviek bolo hospitalizovaných
09 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Nemecko zaznamenalo viac ako 3 800 symptomatických prípadov Covid-19 medzi ľuďmi, ktorí boli od februára úplne zaočkovaní proti tejto chorobe, uviedol Inštitút Roberta Kocha, informuje portál RT.


U celkovo 3 806 Nemcov sa príznaky Covid-19 objavili najmenej dva týždne po úplnom zaočkovaní medzi 1. februárom a 7. júlom 2021. Informoval vo svojej najnovšej správe Inštitút Roberta Kocha (IRK).

Po úplnom zaočkovaní sa vírusom nakazilo aj ďalších 4 110 ľudí, v rovnakom období však došlo k bezpríznakovým prípadom, informoval inštitút. Viac ako 270 ľudí (poväčšine starší ľudia) muselo byť hospitalizovaných aj napriek faktu, že boli plne zaočkovaní.

Variant Covid-19, ktorý sa prvýkrát objavil vo Veľkej Británii, bol zodpovedný za väčšinu symptomatických prípadov u očkovaných pacientov medzi februárom a júlom. Kým indický Delta variant bol zodpovedný za rovnaké obdobie niečo vyše 120 prípadov. Napriek tomu bol tento variant zodpovedný za približne polovicu symptomatických prípadov u zaočkovaných za posledné štyri týždne.

Až 40 percent Britov by chcelo nosiť rúška navždy, tvrdí najnovší prieskum
Vláda Borisa Johnsona plánuje 19. júla zrušiť všetky obmedzenia spojené s Covid-19. Niektoré skupiny proti tomu bojujú. Medzitým najnovší prieskum ukazuje, že značný počet Britov chce, aby niektoré opatrenia zostali navždy, informuje portál... Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Lukáš Leca


Počet symptomatických prípadov u tých, ktorí boli úplne zaočkovaní, predstavoval malé percento z celkového počtu prípadov Covid-19 zaznamenaných medzi februárom a júlom. Išlo iba o 0,29 percenta všetkých prípadov hlásených u dospelých do 60 rokov. U starších ľudí vo veku 60 rokov a viac to bolo 1 percento.

Priemerná účinnosť vakcíny v období od februára do júla predstavovala 92 percent u dospelých do 60 rokov. U starších osôb išlo to bolo 91 percent. Informovala vo svojej správe agentúra IRK bez uvedenia akýchkoľvek podrobností týkajúcich sa konkrétnych vakcín.

Inštitút tiež vo štvrtok informoval o 970 nových prípadoch a 31 úmrtiach. Celkovo zaznamenalo Nemecko od začiatku pandémie a 3 141 úmrtí 3 733 519 infekcií. IRK už vo štvrtok varoval, že nákazlivejší Delta variant postupne získava nové rekordy a stáva sa prevládajúcim kmeňom v Nemecku.

Ruské ministerstvo zahraničia skritizovalo francúzskeho ministra, ktorý podhodnocuje ruské a čínske vakcíny
Žiadosť francúzskeho ministra, aby neboli zaregistrované ruské a čínske vakcíny proti Covid-19 v EÚ, sú „neprijateľné“ a „neonacistické“. Uviedla to hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Lukáš Leca