Fico: Kováčika vedú pred súd spútaného ako najväčšieho zločinca a zločinec Makó si užíva slobodu (VIDEO)
08 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Súdny proces s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom najviac leží v žalúdku predsedovi Smeru-SDS Robertovi Ficovi. Ten od samého začiatku argumentuje tým, že Kováčik je vo väzbe nezákonne a na základe vymyslených obvinení.


Šéf Smeru-SDS teraz v statuse aj priloženom videu tvrdí, že proces s Dušanom Kováčikom je obyčajná paródia. Prokuratúra ale tvrdí, že proti nemu má nielen silné dôkazy, ale najmä svedectvá viacerých kajúcnikov. Ani to ale Roberta Fica presvedčiť nedokáže.
Dušan Kováčik je nevinný a stal sa obeťou obyčajných politických represálií

Fico hneď v úvode videa hovorí, že pôvodne sa k „inkvizičnému“ procesu proti bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi Kováčikovi nechcel vyjadrovať, ale keď vidí, čo sa dnes deje a aké informácie vychádzajú na povrch, tak musí povedať, že nejde o žiadny spravodlivý súdny proces, ale o obyčajnú paródiu. „Môj osobný názor je, že Dušan Kováčik je nevinný a stal sa obeťou politických represálií. Táto vládna koalícia totiž potrebovala funkciu špeciálneho prokurátora, tak nezmyselne a bez dôvodov obvinili Dušana Kováčika, zbavili ho funkcie a na významnú stoličku posadili právoplatne odsúdeného pána Lipšica,“ konštatuje predseda Smeru-SDS, podľa ktorého sú tri dôvody na to, prečo tvrdí, že ide o paródiu.

Kováčik odmietol dohodu o vine a treste
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. odmietol návrh samosudkyne Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku Pamely Záleskej na uzavretie dohody o vine a treste. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry tak pristúpil k čítaniu obžaloby a... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | tasr


„Po prvé, predsedníčkou senátu je sudkyňa Záleská, ktorá je osobnou priateľkou novinárky z Denníka N Moniky Tódovej. Tej novinárky, ktorá vyrábala ako na bežiacom páse útoky a obvinenia proti Dušanovi Kováčikovi. Nepochybne čerpala aj z informácií od sudkyne Záleskej,“ hovorí Fico. „Druhý dôvod, prečo je to paródia je dvojaký meter, do očí bijúci, ktorý dnes už môžu ľudia vidieť priam na televíznych obrazovkách. Na jednej strane je nevinný Dušan Kováčik, ktorý bojuje za svoju nevinu a odmieta sa k čomukoľvek priznať, pretože sa nemá k čomu, a na druhej je ctihodný občan Makó, hlavný slovenský udavač, ktorý sa priznal k závažnej trestnej činnosti, a ktorý udáva všetkých ľudí len preto, aby zostal na slobode,“ dodáva trojnásobný premiér a predseda Smeru-SDS.

Ľudovít Makó potvrdil, že odovzdal Dušanovi Kováčikovi odmenu 50 000 eur
Kajúcnik a bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku potvrdil, že bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi K. odovzdal 50.000 eur. Mal za to zariadiť, aby prokurátorka Úradu... Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | tasr

Z väzby bol Kudlička prepustený dvoma sudcami nie špeciálnym prokurátorom

Pri zrovnaní oboch Fico poukazuje na to, že kým Kováčika vedú pred súd spútaného ako najväčšieho zločinca, Makó si užíva slobodu a chodí si po celom svete. „No a tretí dôvod, pre ktorý považujem tento proces za paródiu je, že Dušan Kováčik mal zariadiť prepustenie bossa takáčovcov Kudličku z väzby na slobodu. Ale veď to tak vôbec nebolo a všetky médiá, ktoré šíria toto klamstvo to veľmi dobre vedia,“ pokračuje Fico v Kováčikovej obhajobe sťa by jeho právny zástupca. „Z väzby bol prepustený Kudlička dvoma sudcami. Najskôr rozhodol sudca Najvyššieho súdu Kliment, a na základe jeho právneho názoru prepustil Kudličku z väzby terajší predseda Špecializovaného trestného súdu Hrubala. Proti tomu rozhodnutiu nie Dušan Kováčik, ale Špeciálna prokuratúra nepodala sťažnosť.,“ vysvetľuje predseda Smeru-SDS. Podľa Fica ak teda niekto zariadil prepustenie Kudličku z väzby, tak to bol Najvyšší súd a sudca Špecializovaného trestného súdu, nie Špeciálna prokuratúra.



„Pozerajme preto na Dušana Kováčika ako na nevinného človeka. Vzťahuje sa na neho prezumpcia neviny. A vládnej koalícii by malo mimoriadne záležať na to, že aj ten, ktorý je krivo obvinený má právo v spravodlivom súdnom procese bojovať o svoju slobodu a svoju pravdu. A ja verím, že v prípade Dušana Kováčika sa tak aj stane, pretože ho považujem za nevinného človeka,“ povedal v samom závere svojho videa Robert Fico.

Dušan Kováčik je v ďalších problémoch. Stíhať ho môžu až za päť vecí, ktoré dozoroval
Pán 61:0, ako familiárne prezývali špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika, lieta v ďalších problémoch. Mohlo by sa totiž proti nemu začať stíhanie za trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa v piatich veciach, ktoré... Čítať ďalej
16 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik