Ľudovít Makó potvrdil, že odovzdal Dušanovi Kováčikovi odmenu 50 000 eur
08 | 07 | 2021 I tasr

Kajúcnik a bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku potvrdil, že bývalému špeciálnemu prokurátorovi Dušanovi K. odovzdal 50.000 eur. Mal za to zariadiť, aby prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) nepodala sťažnosť voči rozhodnutiu o prepustení z väzby šéfa zločineckej skupiny Ľubomíra Kudličku.


Makó sa s Dušanom K. pozná podľa svojich slov od roku 2015, zoznámili sa na spoločenskej akcii a udržiavali priateľský vzťah. "Mali sme vzájomnú dohodu, že keby sa u neho alebo u mňa na úrade vyskytli informácie o tom druhom, že si dáme navzájom vedieť," opísal Makó.

Dodal, že poznal aj Františka Böhma, bývalého SIS-kára a podnikateľa. Böhm ho podľa jeho slov oslovil, aby mu pomohol vyriešiť problém s Kudličkovou väzbou, a to cez Dušana K. "Požiadal som Dušana K., či je to možné, on povedal, že to bude veľmi ťažké, ale uvidí," opísal Makó. Odmenou podľa Makóa malo byť 100.000 eur.

Keď sa prepustenie Kudličku z väzby podarilo a prokurátorka ÚŠP nepodala voči tomu sťažnosť, stretol sa Makó s Böhmom a prerozdelili si peniaze. Po 25.000 eur išlo Makóovi a Böhmovi. "Suma 50.000 išla Dušanovi K. Tie som mu odovzdal, boli pri tom aj viacerí svedkovia. Peniaze boli v stočenej obálke, podal som mu peniaze cez moju bundu a on si ich vložil do malej hnedej tašky cez plece," priblížil Makó. Zdôraznil, že Kudličku nepoznal a nikdy nebol súčasťou zločineckej skupiny takáčovcov.

Kováčik odmietol dohodu o vine a treste
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. odmietol návrh samosudkyne Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku Pamely Záleskej na uzavretie dohody o vine a treste. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry tak pristúpil k čítaniu obžaloby a... Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | tasr