Kováčik odmietol dohodu o vine a treste
07 | 07 | 2021 I tasr

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan K. odmietol návrh samosudkyne Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku Pamely Záleskej na uzavretie dohody o vine a treste. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry tak pristúpil k čítaniu obžaloby a pokračuje sa v hlavnom pojednávaní.


"Nemám záujem o dohodu o vine a treste," uviedol na úvod hlavného pojednávania Dušan K. Urobil tak aj bez porady so svojimi troma obhajcami.

Na ŠTS sa v stredu začalo hlavné pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom K. Ten čelí obvineniam z viacerých trestných činov. Pojednávanie je naplánované na viac dní. Počas stredy by mala samosudkyňa ŠTS Záleská vypočuť aj dvoch svedkov, a to člena skupiny takáčovcov Mateja Zemana a podnikateľa Viliama Ružičku, kamaráta Dušana K.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zadržala  bývalého špeciálneho prokurátora koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie sa vzdal krátko po obvinení.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v tejto veci podal v apríli tohto roka na súd obžalobu na Dušana K. Ten čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Zákonná sudkyňa ŠTS Pamela Záleská vytýčila aj termín hlavného pojednávania na 7. až 9. a následne na 13. až 15. júla.

Začalo sa hlavné pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom
Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku sa začalo hlavné pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom K. Ten čelí obvineniam z viacerých trestných činov. Pojednávanie je naplánované na viac dní. Čítať ďalej
07 | 07 | 2021 | tasr