Vakcína od Pfizeru stráca účinnosť pri delta variante, tvrdí Izrael
06 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Účinnosť vakcíny od spoločnosti Pfizer pri delta variante klesla na 64%, uviedlo izraelské ministerstvo zdravotníctva, informuje portál RT.


Účinnosť vakcíny za posledný mesiac klesla na 64%, informovalo v pondelok ministerstvo. Dodalo tiež, že pokles sa zhoduje s rýchlym šírením nákazlivejšieho delta variantu po celom Izraeli. Zdravotnícki úradníci však uviedli, že vakcína od spoločnosti Pfizer stále ponúka silnú ochranu pred ťažkým priebehom a hospitalizáciou.

Ministerstvo vo svojom vyhlásení neuviedlo predchádzajúce čísla. Avšak v správe zverejnenej v máji sa uvádza, že vakcína od Pfizeru bola po dvoch dávkach účinná na 97% pri ťažkom priebehu choroby.

V marci súkromní izraelskí vedci tiež zistili, že imunizácia je na 91,2% účinná proti akejkoľvek úrovni symptomatickej infekcie.

Očkovanie je to najpatriotickejšie, čo môžete urobiť, tvrdí poblúznený Biden
Prezident Joe Biden v najnovšom prejave vyzval Američanov, aby sa dali zaočkovať, a splnili si tým vlasteneckú povinnosť. Očkovanie je podľa neho to najpatriotickejšie gesto, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Lukáš Leca


Nové údaje prichádzajú uprostred nárastu prípadov v celom Izraeli. V pondelok bolo prípadov 2766, pričom delta variant podľa všetkého predstavuje viac ako 90% z celkového počtu. K 4. júlu bolo hospitalizovaných okolo 70 pacientov, z toho polovica vo vážnom stave.

Takmer 60% izraelskej populácie (9,3 milióna) dostalo najmenej jednu dávku vakcíny od Pfizeru. Tento fakt pomáha znižovať denné infekcie. Avšak minulý piatok bola podľa portálu Ynet viac ako polovica hlásených nových infekcií u pacientov, ktorí boli zaočkovaní. Čo zdôrazňuje potrebu ďalších štúdií.

Slovinský premiér tvrdí, že „imaginárne hodnoty“ EÚ by mohli spustiť „kolaps“ celej únie
Slovinský premiér Janez Janša odsúdil západné štáty EÚ za vnucovanie „imaginárnych európskych hodnôt“ bez rešpektovania lokálnych kultúr. Janša podporuje Maďarsko v boji proti LGBT obsahu v školách a televízii, informuje portál... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Lukáš Leca