Chápu vôbec páni v Bratislave, ako veľmi strpčili aj tak ťažký život ľuďom v pohraničí?
06 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Uzatvorenie niektorých hraničných prechodov so susednými štátmi nesú veľmi ťažko najmä tí ľudia, ktorí žijú v prihraničných oblastiach. Na fecebookovom profile Nekŕmte nás odpadom pisateľka približuje problém, ktorý jej to narobilo.


Cesta za prácou, alebo len obyčajná návšteva príbuzných sa tým, ktorí bývajú v prihraničnom pásme uzatvorených prechodov poriadne skomplikuje. Vie to aj pisateľka statusu, ktorý na sociálnej sieti zverejnil profil Nekŕmte nás odpadom.
Chápem, že Covid je problém, no nie som si istá, či toto páni v Bratislave domysleli

„Sme klasická moravsko-slovenská rodina, ktorá takto žije už dlhé roky. Každý deň prejdem pár metrov do vedľajšej dediny, aby som pomohla mojej starej tetičke, ktorá žije sama a už nemá síl na bežné veci,“ začína svoj status nešťastná pisateľka žijúca na kopaniciach, ktorá už zažila všeličo.



„Rozdelenie Československa, hraničné kontroly, pasy, ale toto nie. Jednoducho slovenská polícia hodila na cestu bariéru a vraj sme docestovali. Jednoducho je hraničný prechod Moravské Lieskové - Strání Květná zatvorený. Chápem, že Covid je problém, ale nie som si istá, či to páni v Bratislave domysleli, či chápu ako veľmi strpčili aj tak ťažký život ľuďom v pohraničí,“ konštatuje v samom závere svojho statusu pisateľka.

Na hraniciach sa protestovalo. Mikasove vyhlášky ničia cestovný ruch, prázdniny aj život pendlerom.
Na mnohých hraničných priechodoch sa na Sviatok svätých Cyrila a Metoda protestovalo. Niektoré priechody demonštranti dokonca úplne zablokovali. Niektoré skupiny avizujú, že budú v blokácii pokračovať, ak s nimi nezačne ministerstvo rokovať. ... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Petra Demková