Na hraniciach sa protestovalo. Mikasove vyhlášky ničia cestovný ruch, prázdniny aj život pendlerom.
06 | 07 | 2021 I Petra Demková

Na mnohých hraničných priechodoch sa na Sviatok svätých Cyrila a Metoda protestovalo. Niektoré priechody demonštranti dokonca úplne zablokovali. Niektoré skupiny avizujú, že budú v blokácii pokračovať, ak s nimi nezačne ministerstvo rokovať.  



Nový režim na hraniciach

Na Sviatok svätých Cyrila a Metoda sa menil režim na slovenských hraniciach. Kvôli dôkladným kontrolám každého, kto vstupuje na územie Slovenska, vznikol problém s nedostatkom personálu. A tak sa mnohé hraničné priechody zatvárajú.

A to nie je všetko. Na prelome júla a augusta sa má opäť sprísniť režim pre pendlerov. Už nebudú požívať žiadne výhody v porovnaní s inými, ktorí prekročia hranicu. To znamená, že buď musia byť očkovaní, alebo po každom prekročení hranice sa budú musieť preukázať testom respektíve ísť do karantény.

Nespokojní Vrbovčania dnes protestovali proti uzavretiu hranice. Starosta im za to poďakoval
A je to tu! Slovensko dnešným dňom zatvorilo niektoré hraničné prechody so susednými štátmi. Dôvod? Pandemické opatrenia. Vznikli na základe návrhu ministra vnútra Romana Mikulca. Schválené boli na rokovaní vlády 30. 6. 2021. Nespokojní Vrbovčania... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Uzatvorenie priechodov ničí cestovný ruch aj pracovné príležitosti

TV JOJ urobila o hraničných priechodoch reportáž. Informujú, že medzi uzatvorenými priechodmi je aj bratislavský priechod Kittsee, ktorý bol vždy významne využívaný cyklistami. Bratislavskí cyklisti hovoria, že trasa aj povrch sú oveľa lepšie, ako bratislavské cyklotrasy. Športovaniu je však koniec. Uzavretie tohto priechodu však mnohým komplikuje aj cestu do práce.

Na iných miestach sa uzavretím priechodu ničia turistické možnosti (Lysá Poľana). Aj na Zamagurí zatvárajú hraničný priechod a donútia tak občanov robiť si 100 km obchádzku. A toto všetko sa deje v čase, keď sa rozbehla prázdninová turistická sezóna.

Aj na slovensko-českých hraniciach spôsobila vláda nariadeniami obrovské problémy. Niektorí občania sa vyjadrili, že ich obštrukcie doslova pripravia o prácu.
Táto vláda nevie urobiť jedinú vec dobre

Najprv teda prišli proti-koronové opatrenia, ktoré od marca 2020 pripravili o prácu tisíce Slovákov a ďalším tisícom zničili podnikanie (bez náhrady) a teraz, keď nám pribúdajú pozitívne testovaní (ani nie chorí) už doslova len po kusoch, ide doraziť Slovenská republika ďalších občanov.

"Bez PCR testov by si pandémiu nikto nevšimol," tvrdí odborník na infekčné choroby
Podľa šéfa Rakúskej agentúry pre zdravie a bezpečnosť potravín, univerzitného profesora Dr. Franza Allerbergera by si pandémiu nikto nevšimol, keby neboli testy PCR, tvrdí v rozhovore pre The Epoch Times. Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Zdá sa, že táto vlád nevie nič urobiť dobre. Všetko naopak. Kde by mali sprísniť – nerobia nič, a kde by mali ubrať – sprísňujú. V čase, keď išla krivka hore, spali. V čase, keď krivka klesá, bez rozmyslu zavádzajú obrovské reštrikcie.
Slováci reagujú. Demonštrácie aj blokácie na hraniciach

Mnohí Slováci sú nahnevaní a tak v pondelok zorganizovali blokácie hraníc. Vznikli rôzne stránky na Facebooku, kde sa pendleri, ktorých sa obmedzenia dotýkajú, združujú. Napríklad Slováci v Rajke a okolí, alebo Pendleri v ohrození SK.

Na týchto aj mnohých iných stránkach sa človek dočíta, že v pondelok nahnevaní Slováci zablokovali niektoré hraničné priechody. Veľká akcia sa konala napríklad v Brodskom – Lanžhot, ale aj na hraničnom priechode v Rajke na slovensko-maďarských hraniciach. Tu - len kúsok od Bratislavy, žije obrovská komunita Slovákov.
Malé svetielko nádeje

Zdá sa, že týmto protestujúcim sa podaril aj malý úspech. „Poradca ministra vnútra protestujúcim obyvateľom Rajky prisľúbil, že do piatku sa uskutoční stretnutie ministra zdravotníctva a ďalších kompetentných so zástupcami obyvateľov z prihraničných obcí o podmienkach vstupu na územie Slovenskej republiky. Ak sa plánované podmienky do piatka nezmenia, protestujúci plánujú v piatok od 8:00 zablokovať oba hraničné priechody v Rajke, a to v oboch smeroch,“ napísali admini stránky Slováci v Rajke a okolí.

Legnvarský je podozrivý zo zneužívania právomoci: Hrozí mu až 20 rokov za mrežami, tvrdí Harabin (VIDEO)
05 | 07 | 2021 | Tibor Sipos