Legnvarský je podozrivý zo zneužívania právomoci: Hrozí mu až 20 rokov za mrežami, tvrdí Harabin (VIDEO)
05 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Lengvarskému hrozí až 20 rokov za mrežami. Niekdajší predseda Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin to uviedol v príspevku na Facebooku, ku ktorému doložil aj video. Podrobne vysvetľuje, akého trestného činu sa minister zdravotníctva dopustil.

Harabin prirovnal Lengvarského ku generálovi Augustovi Pinochetovi, vodcovi pravicovej vojenskej diktatúry, ktorá vládla v Čile do roku 1990. V roku 2004 bol obvinený hneď z niekoľkých zločinov vrátane porušovania ľudských práv či daňovým podvodom a sprenevery štátnych fondov vo výške 27 miliónov dolárov.

"Skončí generál Vladimír Lengvarský ako jeho vzor generál Augusto Pinochet?" Pýta sa Harabin. "Lengvarský je dôvodne podozrivý podľa Trestného zákona zo spáchania trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa: § 326 ods.1) písm. a), 2) písm. c), 3) písm. c), 4) písm. c) so sadzbou na desať až dvadsať rokov a apartheidu a diskriminácie skupiny osôb: § 424a ods. 1), 2) písm. b), c), d), f) so sadzbou osem až pätnásť rokov," napísal v príspevku.



Harabin tak reaguje na Lengvarského slová o tom, že v žiadnom prípade neodstúpi od podmienky preukázaním sa COVID pasom pri vstupe do podnikov a reštaurácií. "Do vlády predložil zjavne diskriminačný zákon práve generál Lengvarský alias generál Pinochet," uviedol bývalý sudca vo videu. "Návrh tohto zákona totiž napĺňa skutkovú podstatu trestného činu apartheidu a diskriminácie skupiny osôb," dodal.

Harabin: Sudcu Klimenta používal Smer roky ako toaletný papier, lebo sa im pchal do zadnice (VIDEO)
Kandidát na generálneho prokurátora a sudca Najvyššieho súdu SR Juraj Kliment sa v ostatnom čase dostal do nechcenej pozornosti. Vo videu si ho podal expredseda najvyššieho súdu Štefan Harabin, ktorý si pri jeho hodnotení veru servítku pred ústa... Čítať ďalej
01 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik