Deň, ktorý zmenil svet: Rusko sa pripojí k USA pri plánovaní 20. výročia útokov z 11. septembra
02 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Rusko spojí svoje sily s USA pri organizovaní podujatia na pamiatku tých, ktorí boli zabití teroristami počas útokov z 11. septembra 2001. Washington sa pripravuje totiž na 20. výročie incidentu, ktorý zmenil na svet, informuje portál RT.




Vladimir Voronkov, námestník generálneho tajomníka Úradu boja proti terorizmu OSN a bývalý ruský stály predstaviteľ pre medzinárodné organizácie OSN vo Viedni, potvrdil, že Rusko spojí svoje sily s USA pri organizovaní 20. výročia teroristických útokov.
Spolupráca s Amerikou

"Pri príležitosti 20. výročia útokov z 11. septembra pracujeme s našimi americkými kolegami na organizácii podujatia na pamiatku obetí," uviedol v stredu Voronkov. "V našej kancelárii sú obete teroristov jednou z najdôležitejších otázok. Je nevyhnutné venovať im a ich situácii viac pozornosti.“

Dňa 11. septembra 2001 zahynulo pri teroristických útokoch v New Yorku, Virgínii a Pensylvánii 2 977 ľudí a tisíce ďalších bolo zranených.

Stíhačka F-35C Stealth: Budúca zbraň amerického námorníctva
01 | 07 | 2021 | Tibor Sipos


V ten deň 19 členov Al-Káidy unieslo štyri komerčné dopravné lietadlá a narazilo nimi do Svetového obchodného centra a Pentagonu. Jedno z lietadiel, ktoré bolo určené pre budovu amerického Kapitolu, sa zrútilo do poľa.
Útoky odsúdil aj Putin

Po útokoch prezident Vladimír Putin vyjadril „úprimnú a hlbokú sústrasť všetkým pozostalým a rodinám“, pričom tento incident označil za „drzú výzvu pre ľudstvo“ a poznamenal, že Rusko plne zdieľa bolesť USA.

V roku 2005 ruská vláda darovala USA 10-poschodovú sochu s názvom „Do boja proti svetovému terorizmu“ od umelca Zuraba Cereteliho. Pamätník Tear Drop Memorial, ktorý sa tiež nachádza v New Jersey, bol otvorený počas slávnostného ceremoniálu za účasti Putina.

Britský miliardár Branson chce letieť do vesmíru skôr ako jeho rival Jeff Bezos
Britský miliardár Richard Branson vo štvrtok ohlásil, že v júli poletí do vesmíru, pričom jeho let sa má uskutočniť o deväť dní skôr, než je naplánovaný let jeho rivala z USA, zakladateľa spoločnosti Amazon a najbohatšieho muža sveta Jeffa Bezosa.... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | tasr