Harabin: Sudcu Klimenta používal Smer roky ako toaletný papier, lebo sa im pchal do zadnice (VIDEO)
01 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Kandidát na generálneho prokurátora a sudca Najvyššieho súdu SR Juraj Kliment sa v ostatnom čase dostal do nechcenej pozornosti. Vo videu si ho podal expredseda najvyššieho súdu Štefan Harabin, ktorý si pri jeho hodnotení veru servítku pred ústa nedával.


Štefan Harabin je skúseným sudcom, ktorý toho už v justícii preskákal viac ako dosť. A aj preto môže na niektoré tvrdenia reagovať nielen kompetentne, ale i konfrontačne. Tak, ako to urobil vo svojom najnovšom videu na adresu sudcu Juraja Klimenta a smerákov Roberta Fica a Roberta Kaliňáka.
Klimenta a Kaliňáka za zneužívanie právomoci verejného činiteľa nikto dodnes nestíha

Harabin je presvedčený, že Fico s Kaliňákom roky kryli trestnú činnosť sudcu Klimenta. Teraz bubnujú na poplach, keď im nezákonne zatvára ich nominantov. Sudca Kliment je podľa neho politická juristická rekvizita. Má byť jeden z hlavných tromfov v Matovičovsko-Kolíkovskej očiste justície.

„Smer opätovne žiada disciplinárne konanie voči sudcovi najvyššieho súdu Klimentovi. Ministerke spravodlivosti Kolíkovej posiela otvorený list, v ktorom pripomína, že 1. marca tohto roku jej bol doručený podnet na začatie disciplinárneho konania proti Klimentovi,“ hovorí Harabin a vzápätí cituje vyjadrenie Smeru z listu:

„Sudcovia s takouto povesťou by sa mali vzdať funkcie. Ak tak neurobia, mali by byť funkcie zákonným spôsobom pozbavení.“ Harabin ďalej hovorí, že Kliment účelovo, simulovane, svojvoľne a s výslovne deklarovanou snahou znemožnil zákonné rozhodnutie najvyššieho súdu o námietke zaujatosti proti jeho osobe podanej sťažovateľom R. M., čím porušil základné právo sťažovateľa na osobnú slobodu, na zákonného sudcu a na urýchlené rozhodnutie o trvaní väzby.

Ústavný súd politickému sudcovi Klimentovi: Porušujete práva obvineného Richarda Molnára
01 | 02 | 2021 | editor01hd


„Tu treba Ficovi a Smeru pripomenúť, ako roky Klimenta kryli. Napríklad keď bol prichytený ako opitý šoféroval. Smer ho použil, aj keď potrebovali zvrátiť právoplatné a vykonateľné rozhodnutie päťčlenného senátu najvyššieho súdu, že policajná inšpekcia pod Kaliňákom je nezákonná. Vtedy z podnetu Klimenta bolo zvolané trestné kolégium, ktoré prijalo zjavne neústavné a nezákonné stanovisko, že inšpekcia pod Kaliňákom je naopak v súlade so zákonom. Dnes to už neplatí, no Klimenta a Kaliňáka za zneužívanie právomoci verejného činiteľa nikto nestíha,“ poukazuje ďalej vo videu expredseda Najvyššieho súdu SR.

Ústavný súd zrušil rozhodnutie najvyššieho súdu o väzbe Kováčika. Problém vidí v aj v sudcovi Klimentovi
26 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová

Kliment nikdy neslúžil zákonnosti a ústavnosti, ale vždy sa pchal do zadnice politikom

Smer podľa Harabina až teraz kričí, keď „Kliment, ktorého roky používali ako toaletný papier“, im nezákonne zatvára ich nominantov. „Kliment vždy ako lokaj plnil pokyny od nositeľov aktuálnej moci,“ konštatuje Harabin. Pridáva, že ako tajný agent rozhodoval Kliment i kauzu Cervanová.

V jednom z rozhovorov na túto tému na otázku, či boli dostatočné dôkazy o vine odsúdených povedal, že on mal aj iné informácie než tie, ktoré sa nachádzali v spise. „Sudca však môže súdiť iba na základe dôkazov, ktoré vykonal a nachádzajú sa v spise. Ak mal aj iné informácie, tak potom mohol vystupovať iba v pozícii svedka. O kauze Cervanová spolu s novinárom Petrom Tóthom dokonca napísal i knihu. Keď sa potom riešila kauza Kuciak, kde bol Tóth vypočúvaný kvôli väzbám na Kočnera, tak sa Kliment začal tváriť, že Tótha nepozná,“ začína Harabin načínať ďalšiu zaujímavú „story“.



„Tótha to nazlostilo a začal sa verejne pýtať, z čoho Kliment financuje nákladné športové aktivity dcéry Lei, z akých prostriedkov platil jej aj svoje tréningy na Floride v USA. Rovnako Tóth spomenul, ako mu Kliment počas krstu knihy povedal, že musí napísať ešte jedno rozhodnutie pre Kaliňáka. Áno, bolo to rozhodnutie o inšpekcii,“ prezrádza Harabin.

Dodáva, že teraz spolu so svojím synovcom Repom zo špeciálnej prokuratúry Kliment zase slúži Matovičovej organizovanej skupine, ktorá cez nezákonné postupy napĺňa Matovičov politický marketing o zatváraní smerákov. „Niežeby im to nepatrilo, ale má sa to robiť vyslovene v súlade so zákonmi. Nie ich porušovaním. Kliment nikdy neslúžil zákonnosti a ústavnosti, ale vždy sa pchal do zadnice politikom momentálne držiacom moc. A táto úbohá rekvizita má byť jeden z hlavných tromfov v Matovičovsko-Kolíkovskej očisty justície,“ konštatuje na záver videa Štefan Harabin.

Fico: zdá sa, že o tom, komu NAKA vykopne dvere, rozhoduju Matovič, Kliment a Repa
03 | 12 | 2020 | Karol Lím