Fico: zdá sa, že o tom, komu NAKA vykopne dvere, rozhoduju Matovič, Kliment a Repa
03 | 12 | 2020 I Karol Lím

Predseda Smer-SD Robert Fico zverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom vyslovuje podozrenie, že o policajných zásahoch rozhoduje premiér Matovič spolu s kandidátom na funkciu generálneho prokurátora Jurajom Klimentom a jeho synovcom, špeciálnym prokurátorom Ondrejom Repom. Opozičný poslanec naznačuje, že trojica sa stretla na utajovanej schôdzke v čase, keď premiér chýbal na utorkovom zasadnutí krízového štábu.



"Položme si otázku, prečo nebol I. Matovč na krízovom štábe? Vyzývam investigatívnych novinárov, aby preverili, či práve v tom čase neprebiehalo stretnutie predsedu vlády Matoviča so sudcom najvyššieho súdu a horúcim kandidátom na funkciu generálneho prokurátora Jurajom Klimentom a jeho synovcom, špeciálnym prokurátorom Ondrejom Repom. Vzniká vážne podozrenie a nebezpečenstvo, že rozhodnutia o tom, kto má byť a kto nemá byť perzekuovaný a prepadnutý komandami, koordinujú traja ľudia na osi Matovič – Kliment – Repa," zdôraznil na FB Fico.



"Matovičovi sa rozpadáva krízový štáb, nevie či pustiť deti do školy alebo nie, jeho vlastný minister mu odmietol nákup antigénových testov a dom, v ktorom býva, je strážený ťažkými ozbrojencami. Preto potrebuje prekryť totálnu neschopnosť svojho vládnutia a vytvoriť cirkus," uvádza sa v statuse.




Fico oznámil, že vzhľadom na tieto podozrenia vyzve jeho strana SMER – SD nového generálneho prokurátora o zákonné previerky všetkých rozhodnutí, ktoré boli urobené. Strana je presvedčená, že vo veľkej miere sa odhalí zneužitie právomocí verejného činiteľa. "To, čoho sme v poslednom období svedkami, je čistá politická objednávka," zdôrazňuje poslanec.